Περιβαλλον

Ιταλία: Ο «διαρρήκτης» στο μπαλκόνι ήταν τελικά μια καφέ αρκούδα

«Μπόρεσα να μετρήσω όλα τα δόντια της»

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μια καφέ αρκούδα στο συντριβάνι χωριού στην Ιταλία
Μια καφέ αρκούδα στο συντριβάνι χωριού στην Ιταλία © Facebook/Vania Tramontozzi

Αναστάτωση με καφέ αρκούδα στην Ιταλία, η οποία σκαρφάλωσε στο μπαλκόνι σπιτιού. Το ζευγάρι νόμιζε ότι πρόκειται για διαρρήκτη και βρέθηκαν απέναντί της.

Δεν πίστευε στα μάτια του ένα ζευγάρι στην Ιταλία, όταν αντίκρισε στο μπαλκόνι του σπιτιού του μια καφέ αρκούδα. Η Annalisa Castagna και ο σύζυγός της, Claudio Parravano, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Guardian», νόμιζαν αρχικά ότι πρόκειται για διαρρήκτη.

Το συμβάν εκτυλίχθηκε την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021 στο Πεσκοσολίντο, ένα χωριό στην επαρχία Φροζινόνε του Λάτσιο.

Λίγες ημέρες νωρίτερα μια καφέ αρκούδα είχε εμφανιστεί στο κέντρο γειτονικού χωριού, κάνοντας βουτιά στο συντριβάνι. Το ζευγάρι ξύπνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα από τον θόρυβο που ερχόταν από το μπαλκόνι. Με έκπληξη αντίκρισαν την καφέ αρκούδα, η οποία είχε σκαρφαλώσει στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου.

Μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία τους, τράπηκε σε φυγή. Όπως διαπίστωσε το ζευγάρι στη συνέχεια, το ζώο είχε αφήσει πίσω τα περιττώματά του.

Η συγκεκριμένη αρκούδα ανήκει σε ένα σπάνιο υποείδος της καφέ αρκούδας, το οποίο ζει στα Απέννινα Όρη στην Ιταλία. 

 

 

Τι ανέφερε το ζευγάρι στην Ιταλία που είδε την καφέ αρκούδα στο μπαλκόνι του σπιτιού 

«Ουσιαστικά ούρλιαξα στο πρόσωπο της αρκούδας» ανέφερε η Annalisa Castagna σε μήνυμά της στο Facebook για το συμβάν με την αρκούδα. Και πρόσθεσε: «Η αρκούδα μού ξαναγύρισε και προσπάθησε να με φτάσει με το πόδι της. Στο αμυδρό φως του κινητού τηλεφώνου, μπόρεσα να μετρήσω όλα τα δόντια της και να δω την κόκκινη γλώσσα της».

«Η αρκούδα ήταν σίγουρα φοβισμένη, πιθανώς περισσότερο από εμάς» τόνισε επίσης. Και συμπλήρωσε: «Ο φόβος ήταν μεγάλος και ευχαριστούμε τον Θεό (που δεν συνέβη τίποτα). Ζητάμε από τους συμπολίτες μας στο Πεσκοσολίντο να είναι προσεκτικοί. Ελπίζουμε ότι οι υπεύθυνοι θα διασφαλίσουν πως η αρκούδα θα επιστρέψει στο φυσικό της περιβάλλον χωρίς να πάθει κακό».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ