Περιβαλλον

Τουρίστας στη Χαλκιδική καθάρισε παραλία από σκουπίδια (εικόνες)

Το μήνυμα που στέλνει για τη φύση, τη θάλασσα και τις διακοπές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο τουρίστας από το εξωτερικό που μάζεψε σκουπίδια από παραλία σε Χαλκιδική
Ο τουρίστας από το εξωτερικό που μάζεψε σκουπίδια από παραλία σε Χαλκιδική © HELMEPA - Hellenic Marine Environment Protection Association/Facebook

Ο τουρίστας Daniel Tornkovist ήρθε για διακοπές στη Χαλκιδική και μάζεψε τα σκουπίδια από την παραλία, γεμίζοντας δεκάδες σακούλες.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες από τη Χαλκιδική, όπου ένας τουρίστας από το εξωτερικό καθάρισε παραλία από τα σκουπίδια. Ο Daniel Tornkovist γέμισε δεκάδες σακούλες με απορρίμματα, στέλνοντας το δικό του μήνυμα για το περιβάλλον, τις διακοπές και τον σεβασμό στη φύση και τη θάλασσα.

Τις φωτογραφίες δημοσίευσε η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος-HELMEPA.

Στην ανάρτησή της ενημερώνει ότι φορτηγό της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, παρέλαβε τις σακούλες με τα σκουπίδια που μάζεψε από την παραλία ο τουρίστας στη Χαλκιδική.

«Όταν οι  διακοπές σου μετατρέπονται σε ένα τεράστιο clean-up project.O @danieltornkvist ήρθε για διακοπές στις παραλίες της Χαλκιδικής, όμως δεν μπόρεσε να μείνει άπραγος μπροστά στο θέαμα των απορριμμάτων που αντίκρυσε. Συγκέντρωσε μια πολύ μεγάλη ποσότητα απορριμμάτων, τα οποία παρέλαβε φορτηγό του τοπικού Δήμου.

» Μοιράστηκε την ιστορία του μαζί μας και εμείς την μοιραζόμαστε με εσάς γιατί μπορεί σίγουρα να μας εμπνεύσει και να μας δώσει ελπίδα για έναν πιο υγιή πλανήτη» επισημαίνεται στην ανάρτηση.

 

Διακοπές στην παραλία - Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τη θάλασσα και τη φύση

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος-HELMEPA έχει δημοσιεύσει ένα βίντεο στη σελίδα της στο Facebook για τις διακοπές στην παραλία και το πώς μπορούν οι λουόμενοι να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον και τη φύση.

Στο βίντεο που ακολουθεί, παρουσιάζονται ορισμένα χρήσιμα tips.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ