Περιβαλλον

Σκρέκας - Δασικοί χάρτες: Γίνονται αλλαγές και διορθώνονται λάθη

«Χωρίς ταλαιπωρία και χωρίς κόστος για τους πολίτες»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κώστας Σκρέκας, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Κώστας Σκρέκας, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας © EUROKINISSI

Οι δασικοί χάρτες αλλάζουν και διορθώνονται λάθη από τις υπηρεσίες χωρίς ο πολίτης να ταλαιπωρείται και να επιβαρύνεται οικονομικά, ανέφερε ο Κώστας Σκρέκας.

Οι δασικοί χάρτες αλλάζουν και γίνονται διορθώσεις στα σφάλματα που έχουν γίνει στο θεματικό περιεχόμενό τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, την Τρίτη 6 Απριλίου 2021.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι οι διορθώσεις των αστοχιών θα γίνουν με οριζόντιες εσωτερικές διαδικασίες, δίχως να χρειάζεται να προηγηθεί υποβολή αντίρρησης και χωρίς κόστος για τους πολίτες. «Θα διορθώσουμε τα σφάλματα χωρίς ταλαιπωρία για τον πολίτη και χωρίς κόστος, με εσωτερική διαδικασία, για αυτό εξετάζουμε ξανά τους χάρτες και βλέπουμε πού υπάρχουν αυτά τα σφάλματα» εξήγησε.

Και διευκρίνισε: «Οι πολίτες θα πρέπει να περιμένουν να διορθωθούν τα πρόδηλα σφάλματα, να συμπεριληφθούν στους δασικούς χάρτες οι αποφάσεις της διοίκησης που δεν έχουν συμπεριληφθεί και να δοθεί λύση στα προβλήματα που έχουν προκύψει. Επίσης, μειώσαμε το τέλος υποβολής αντιρρήσεων κατά 50%».

Τέλος, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας πρόσθεσε ότι η κύρωση των δασικών χαρτών αποτελεί έργο εθνικής σημασίας, το οποίο υλοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα και αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του κτηματολογίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ