- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σάλος στην Πορτογαλία για τα 500 νεκρά ελάφια σε κυνήγι (εικόνες)
Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στα social media
Θλίψη και οργή στην Πορτογαλία για τα νεκρά ελάφια και αγριογούρουνα σε κυνήγι, με τις εικόνες από τη μαζική σφαγή να προκαλούν κατακραυγή στα social media.
Ξεχειλίζει η οργή στην Πορτογαλία για τη μαζική σφαγή 500 ελαφιών και 40 αγριογούρουνων από Ισπανούς κυνηγούς.
Για «άθλια» εγκληματική ενέργεια και «περιβαλλοντικό έγκλημα» έκανε λόγο ο υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας João Fernandes, ζητώντας τη δίωξη των δραστών. Όπως είπε, αυτό που συνέβη δεν έχει καμία σχέση με «κυνήγι».
Στα social media αναρτήθηκαν εικόνες από τα νεκρά ελάφια και τους αγριόχοιρους στην Πορτογαλία , με τους κυνηγούς να ποζάρουν χαμογελαστοί και να κάνουν λόγο για «νέο ρεκόρ» και «σούπερ κυνήγι». Οι περισσότερες αναρτήσεις των κυνηγών έχουν πλέον κατέβει μετά τις σφοδρές αντιδράσεις.
Όπως μετέδωσε το BBC, το κυνήγι πραγματοποιήθηκε σε «ελεγχόμενη ζώνη» στο κέντρο της χώρας, περίπου 60 χλμ. από την πρωτεύουσα Λισαβόνα στις 17 και 18 Δεκεμβρίου 2020. Ειδικότερα, πρόκειται για μεγάλο αγρόκτημα 1.100 στρεμμάτων με περίφραξη -κάτι που σημαίνει ότι τα ζώα δεν είχαν κανέναν τρόπο διαφυγής και ήταν καταδικασμένα.
Η περιοχή βρίσκεται στην τουριστική ζώνη Torrebela, κοντά στην ορεινή κοινότητα Azambuja (Αζαμπούτζα).
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυξήθηκε ο προϋπολογισμός
Γιατί βάζει πλώρη προς τουριστικά θέρετρα
Διαθέτουν οκτώ αισθήσεις, θυμούνται σχήματα για σχεδόν έναν χρόνο
Το λάθος που κάνουμε όλοι
Πού έφτασε η μέση θερμοκρασία
Προειδοποίηση για ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα
Ο κίνδυνος σύμφωνα με τους επιστήμονες
Πώς ο αέρας που αναπνέουμε αποκαλύπτει τις ανισότητες μιας πόλης
Μελέτη του World Weather Attribution δείχνει ότι το φαινόμενο θα ήταν αδύνατο χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση
Η λειψυδρία δεν είναι φυσική καταστροφή, είναι μια δοκιμασία διακυβέρνησης
Νέα δεδομένα για ένα από τα πιο άγνωστα σαρκοφάγα του πλανήτη, μετά από 25 χρόνια ερευνών σε Βολιβία και Περού
Τα στοιχεία σοκ για τη «νέα πραγματικότητα» που διαμορφώνεται στον πλανήτη
Πάνω από 1 δισ. παιδιά απειλούνται ταυτόχρονα από καύσωνες, πλημμύρες, ξηρασία και ακραία καιρικά φαινόμενα
Θεωρείται ένα από τα πιο σπάνια είδη στον κόσμο
Ένα ακόμη περιστατικό θανάτωσης στη Βόρεια Ελλάδα
Γιατί οι επιστήμονες ανησυχούν περισσότερο αυτή τη φορά
Η Γηραιά Ήπειρος θερμαίνεται ταχύτερα από κάθε άλλη περιοχή - Πάνω από 200.000 θάνατοι τα τελευταία 4 χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.