Περιβαλλον

Δείτε Live: ECOVOICE και Free Thinking Zone: Τι είδους χώρα θέλουμε

Η βραβευμένη στήλη της ATHENS VOICE σε ζωντανές συζητήσεις στο Free Thinking Zone

41535-93522.jpg
Βασιλική Γραμματικογιάννη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ECOVOICE ATHENS VOICE Free Thinking Zone vasiliki grammatikogianni
© VanveenJF / Unsplash

Αντιθέσεις - Συνθέσεις: Μια σειρά συζητήσεων για το περιβάλλον στο Free Thinking Zone, που επιμελείται και συντονίζει η Βασιλική Γραμματικογιάννη.

Από την αρχή της οικονομικής κρίσης στην Athens Voice διαισθανθήκαμε ότι τα χρόνια που θα ερχόταν δεν θα ήταν μόνο μια πολύ δύσκολη περίοδος για τη χώρα μας, αλλά ταυτόχρονα και μια ευκαιρία για να δημιουργήσουμε τη νέα Ελλάδα. Μια Ελλάδα που θα αξιοποιήσει τα δυνατά της σημεία –που είναι το περιβάλλον και ο πολιτισμός της– και σε αυτά θα στηρίξει την ανάπτυξη της. Έτσι το 2010 δημιουργήσαμε την περιβαλλοντική στήλη ECOVOICE μέσω της οποίας προσπαθούμε να δώσουμε έναν προσανατολισμό που θα αφήσει πίσω τον πολιτισμό της σπατάλης και της καταστροφής και θα ανυψώσει τον πραγματικό σκοπό της ύπαρξής μας, που δεν είναι άλλος από το να μοιραζόμαστε, να προστατεύουμε το φυσικό μας περιβάλλον και να ζούμε ειρηνικά με όλα τα υπόλοιπα έμβια όντα πάνω στη Γη. Η στήλη αυτή βραβεύτηκε από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού για τη συνεισφορά της στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για το περιβάλλον.

Σήμερα 10 χρόνια μετά, στη νέα δεκαετία που ανατέλλει, μια κρίσιμη δεκαετία που η κλιματική κρίση θέτει επ’ αμφιβόλω τον πολιτισμό μας, στην Athens Voice αναρωτιόμαστε τι είδους κόσμο θέλουμε. Τι είδους χώρα θέλουμε. Ποια θέλουμε να είναι η θέση της χώρας μας στον σύγχρονο κόσμο. Για να απαντήσουμε σε αυτά τα ερωτήματα θα πρέπει να διερευνήσουμε το «ελληνικό πρόβλημα». Την αδυναμία μας να κάτσουμε γύρω από ένα τραπέζι και με σεβασμό και ευγένεια ο ένας για τη γνώμη του άλλου, να συζητήσουμε πως θα ξανασχεδιάσουμε τη χώρα μας από την αρχή. Αυτή είναι η πραγματική «Ανάπτυξη». Η ανάπτυξη μιας κοινωνίας που ξέρει να ακούει, να συζητά και να σχεδιάζει πώς θα δημιουργήσει έναν καλύτερο κόσμο.

Το ταξίδι της Athens Voice προς αυτόν τον κόσμο περνάει μέσα από τη σειρά των ανοιχτών συζητήσεων με τον τίτλο «Αντιθέσεις - Συνθέσεις». Αρχής γενομένης την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18.00, στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone (Σκουφά 64), ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος &Υδάτων του ΥΠΕΝ, Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΛΕΤΑΕΝ, Παναγιώτης Παπασταματίου, ο Συνιδρυτής της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) και Πρόεδρος της ΕΛΛΕΤ για την Κλιματική Αλλαγή, Κώστας Καρράς, ο Υπεύθυνος Δράσεων Διατήρησης της Ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Εταιρείας, Αποστόλης Καλτσής, από το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών  για την Προστασία των Αγράφων ο Παναγιώτης Φωκάς- Παγουλάτος  και o Υπεύθυνος Εκστρατείας για την Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή της GREENPEACE, Τάκης Γρηγορίου, θα συζητήσουμε για το φλέγον θέμα «Αιολική ενέργεια και Κοινωνικές Αντιδράσεις».

Γνωρίζουμε ότι το εγχείρημά μας δεν είναι εύκολο. Είμαστε σίγουροι όμως ότι αν διευρύνουμε την ικανότητά μας να ακούμε και να συζητάμε, θα ανοίξουμε ένα μονοπάτι προς έναν καλύτερο κόσμο. Σε αυτό το ταξίδι σάς θέλουμε όλους μαζί μας.

Για όσους όμως δεν μπορείτε να έχετε φυσική παρουσία στο Free Thinking Zone, η συζήτηση θα μεταδίδεται live streaming από το site της Athens Voice.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τις ΑΠΕ στο υδρογόνο
Από τις ΑΠΕ στο υδρογόνο

Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις

Μια σημαντική υποθαλάσσια ανακάλυψη για τη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων της Ιαπωνίας
Μια σημαντική υποθαλάσσια ανακάλυψη για τη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων της Ιαπωνίας

Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.