Περιβαλλον

Βρυσούλες: Τι λένε οι γυναίκες που εμποδίστηκαν στην ομιλία Τσίπρα στα Ιωάννινα

Όταν η ειρηνική διαμαρτυρία αντιμετωπίζεται σαν απειλή

13346851_1078867098855025_2080007892907860574_n.jpg
Χρήστος Βρεττός
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
img_20190511_125032.jpg

Εμπόδισαν στις «Βρυσούλες» να παρευρεθούν στην ομιλία Τσίπρα στα Ιωάννινα - Τι υποστηρίζουν

Την Κυριακή 12 Μαΐου διεξήχθη μία προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό ξενοδοχείο στα Ιωάννινα, στην οποία παρευρέθη και μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στo πλαίσιo διήμερης περιοδείας του στην Ήπειρο. Στο χώρο συγκέντρωσης προσπάθησαν να παρευρεθούν μέλη της ομάδας γυναικών Vrisoules (Βρυσούλες) ώστε να ακούσουν την ομιλία.

Εκπρόσωπος της ομάδας διηγείται πως άνθρωποι της Ασφάλειας εμπόδισαν την είσοδό τους στον χώρο καθώς αναγνώρισαν αναγνώρισαν τα πρόσωπά τους.

Όπως εξηγεί: «Μας είπαν “είστε οι Βρυσούλες, σας ξέρουμε από τη χθεσινή πορεία” και χωρίς να μας δώσουν κάποια περαιτέρω εξήγηση, απλώς μας αρνήθηκαν την είσοδο. Είχαν εντολή να μην πλησιάσουμε». Με την «πορεία» ο άνθρωπος της Ασφάλειας αναφερόταν στο συλλαλητήριο που έλαβε χώρα στα Ιωάννινα το Σάββατο 11 Μαΐου κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων, στο οποίο έδωσαν το παρών 2.500 άτομα, μαζί με μέλη από την ομάδα Βρυσούλες.

img_20190511_194206.jpg

Η προσπάθεια καταστολής δεν σταμάτησε εκεί, αφού από τις εννιά γυναίκες που προσπάθησαν να εισέλθουν στο χώρο οι πέντε προσήχθησαν σε αστυνομικό τμήμα για ταυτοποίηση στοιχείων.

Οι «Βρυσούλες» δεν ανήκουν σε κάποια πολιτική ή κομματική παράταξη. Απαρτίζονται από καθημερινές γυναίκες με καταγωγή από ολόκληρη την Ελλάδα, οι οποίες με χιουμοριστικό, δημιουργικό και πάντοτε ειρηνικό τρόπο, διαμαρτύρονται για τις επικείμενες εξορύξεις υδρογονανθράκων στη χώρα.

Η φίμωση αυτών των γυναικών δημιουργεί άλλο ένα επικίνδυνο προηγούμενο, σε μια συνέχεια περιπτώσεων καταστολής και απαγόρευσης δημόσιου λόγου που μπορεί να προκύπτουν μόνο από μία κατ’όνομα «αριστερή» πρακτική εξουσίας, και μια κατ’ευφημισμό προοδευτική κυβέρνηση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ