Περιβαλλον

Το Ψάρι: ο πλαστικός «καρκίνος» της Γης σε stop motion animation

Πλαστικά που σκοτώνουν, αλλά δεν πεθαίνουν ποτέ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
THE FISH by PES // Corona x Parley

Τη φετινή Ημέρα της Γης προβάλλεται «To Ψάρι», ένα stop motion animation για το πόσο βλαβερό μπορεί να είναι ένα και μόνον πλαστικό καλαμάκι.

Πολύχρωμα κουταλάκια, πιρουνάκια και κύβοι LEGO εμφανίζονται στον σκελετό μιας χελώνας που έχει εδώ και καιρό πεθάνει. Τα ζωηρόχρωμα πλαστικά, απελευθερωμένα πια από τον όλο άμμο θώρακα της χελώνας, ανοίγουν την όρεξη σε έναν γλάρο. Οκτακόσια βιολογικά είδη βλάπτονται από αυτά τα πλαστικά. Πλαστικά που σκοτώνουν, αλλά δεν πεθαίνουν ποτέ. Μόνον ένα βιολογικό είδος ξέρει να μην φάει αυτές τις πλαστικές λιχουδιές, κι όμως αυτό το είδος συνεχίζει να πετά μπουφέδες ολόκληρους από πλαστικά στη θάλασσα: εμείς.

Τη φετινή Ημέρα της Γης, η οργάνωση Corona x Parley for the Oceans έδωσε στη δημοσιότητα «To Ψάρι», ένα μικρού μήκους stop motion animation του Adam Pessane (στο ενεργητικό του, υποψηφιότητα για Όσκαρ), σε συνεργασία με την αμερικανική διαφημιστική εταιρεία Wieden+Kennedy, η οποία μας δείχνει πόσο λαχταριστό και βλαβερό μπορεί να είναι ένα και μόνον πλαστικό καλαμάκι.

«Βλέπω το πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης λίγο σαν την τεχνική του stop motion animation» λέει ο PES (το καλλιτεχνικό όνομα του Adam Pessane). «Στην αρχή μοιάζει ανυπέρβλητη αγγαρεία. Κατά τη διάρκεια της παραγωγής, έχουμε να κάνουμε πολλά καρέ. Αλλά ο μοναδικός τρόπος να το κάνεις είναι να ετοιμάζεις ένα καρέ τη φορά και να ενώνεσαι μ' άλλους και να λύνουμε το πρόβλημα εμείς οι ίδιοι» προσθέτει.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τις ΑΠΕ στο υδρογόνο
Από τις ΑΠΕ στο υδρογόνο

Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις

Μια σημαντική υποθαλάσσια ανακάλυψη για τη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων της Ιαπωνίας
Μια σημαντική υποθαλάσσια ανακάλυψη για τη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων της Ιαπωνίας

Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.