Περιβαλλον

Γεμάτο σκουπίδια το Έβερεστ - Διοργανώνεται εκστρατεία καθαρισμού

Στόχος να απομακρυνθούν περισσότεροι από 10 τόνοι απορρίμματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έβερεστ
Έβερεστ/©EPA/MARTIN ATHENSTAEDT

Ορειβάτες θα απομακρύνουν μεγάλη ποσότητα σκουπιδιών από το Έβερεστ - Θα φθάσουν έως τα 8.300 μέτρα

Να απομακρύνουν μεγάλη ποσότητα απορριμμάτων από ολόκληρα τμήματα του Έβερεστ ετοιμάζονται ειδικά συνεργεία στο Νεπάλ.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, στη φετινή εκστρατεία καθαρισμού του μεγαλύτερου βουνού του πλανήτη συμμετέχει η κυβέρνηση της ασιατικής χώρας, καθώς το πρόβλημα των σκουπιδιών που αφήνουν πίσω τους οι ορειβάτες, ολοένα και αυξάνεται. Στόχος είναι να απομακρυνθούν περισσότεροι από 10 τόνοι απορρίμματα.

«Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας καθαρισμού, θα απομακρυνθούν τα απορρίμματα που βρίσκονται στο Έβερεστ, από την κατασκήνωση βάσης (5.400 μέτρα) έως την κατασκήνωση 4 (περίπου 8.300 μέτρα)» ανέφερε σε δήλωσή του στο πρακτορείο «Νέα Κίνα» το πρωί της Πέμπτης ο Κουλ Μπαχαντούρ Γκουρούνγκ, γενικός γραμματέας της Ορειβατικής Ένωσης Νεπάλ.

Ήδη, μια ομάδα αποτελούμενη από 12 άτομα, ξεκίνησε από την πρωτεύουσα Κατμαντού με προορισμό την κατασκήνωση βάσης. Η εκστρατεία καθαρισμού ξεκινά στις 25 Απριλίου και θα διαρκέσει έως τις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Σε αυτήν έχουν υποσχεθεί να συμμετάσχουν και οι ορειβατικές αποστολές του Έβερεστ, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.

Η εκστρατεία διοργανώνεται σε μια περίοδο που το Υπουργείο Τουρισμού της ασιατικής χώρας προωθεί την καμπάνια Visit Nepal 2020, στοχεύοντας στην προσέλκυση 2 εκατ. ξένων τουριστών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ