Στην Τανζανία η πλαστική σακούλα έχει τελειώσει
Στην Ελλάδα επιβλήθηκε περιβαλλοντικό... τέλος 0,09 ευρώ
Η Τανζανία σχεδιάζει να καταργήσει την παραγωγή, εισαγωγή, πώληση και χρήση της πλαστικής σακούλας μιας χρήσης τον Ιούλιο σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η μόλυνση του περιβάλλοντος από μη βιοδιασπώμενα απόβλητα.
Η χώρα αυτή της ανατολικής Αφρικής είναι η τελευταία στη σειρά χώρα που λαμβάνει επίσημη δέσμευση για την εξάλειψη των μη βιοδιασπώμενων πλαστικών μιας χρήσης, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί από τα Ηνωμένα Έθνη μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες περιβαλλοντικές προκλήσεις.
Από τους εννέα τόνους πλαστικού που έχουν παραχθεί, μόνο το 9% έχει ανακυκλωθεί, σύμφωνα με εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών.
Η Τανζανία θα συνταχθεί με περισσότερες από 60 χώρες που έχουν απαγορεύσει, μερικώς απαγορεύσει ή επιβάλει περιβαλλοντικό τέλος στις πλαστικές σακούλες μιας χρήσης, περιλαμβανομένων της Κίνας, της Γαλλίας, της Κένυας, της Ρουάντας και της Ιταλίας.
Τον Αύγουστο 2017, η γειτονική της Τανζανίας Κένυα επέβαλε μια από τις αυστηρότερες παγκοσμίως απαγόρευση στη χρήση πλαστικής σακούλας που προβλέπει ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών ή πρόστιμο 40.000 δολαρίων ακόμη και για τη χρήση μόνο μιας.
«Ο κανονισμός είναι έτοιμος προς δημοσίευση...είναι πιθανό ότι η 1η Ιουλίου θα σηματοδοτήσει το τέλος στη χρήση των πλαστικών στη χώρα», δήλωσε σήμερα ενώπιον του κοινοβουλίου ο υπουργός Περιβάλλοντος Τζένουαρι Μακάμπα.
Ο ίδιος είπε ότι αργότερα μέσα στον μήνα αναμένεται να ανακοινωθεί και επισήμως η απαγόρευση των πλαστικών μιας χρήσης στη χώρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είναι η πρώτη φορά που μια πόλη λαμβάνει τέτοια μέτρα
Για πρώτη φορά θα ξεπεραστεί το συμβολικό φράγμα του 1,5°C της παγκόσμιας ανόδου της θερμοκρασίας
Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις
Ποια είδη δεν πρέπει να φυτεύονται σε πόλεις
Και το πρώτο που θα σπάσει το φράγμα του 1,5° Κελσίου
Τι δείχνουν τα σενάρια του Network for Greening the Financial System – Δίκτυο για ένα Πράσινο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (NGFS)
H Γουίσντομ εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1956 - Ήταν με έναν νέο σύντροφο φέτος
Οι προκλήσεις, τα κενά και οι προοπτικές για τις θάλασσές μας που δοκιμάζονται
Πώς ερμηνεύεται το φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί από τη δεκαετία του 1980
Αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλοι και καταστρέφουν το περιβάλλον
Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια
«Ποιος είναι υπεύθυνος;» - Η τοπική κοινότητα προσπαθεί να ανακαλύψει τον ένοχο
Η εξάρτηση από τα μικρά, «φορητά» μπουκάλια και το περιβαλλοντικό κόστος
Στη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας του είδους σε όλη τη Μεσόγειο
«Δεν είμαι τρελαμένος οικολόγος ούτε ακτιβιστής, επιθυμώ να υπάρχει ισορροπία στη φύση και να διατηρηθεί κάθε είδος ζωής» έλεγε
Τεράστιος ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος - Πώς καταστρέφονται ολόκληρες κοινότητες
Συνέντευξη με τον Δρ. Κώστα Ανδριοσόπουλο με θέμα τις Ενεργειακές Κοινότητες και τη χρηματοδότηση μέσω crowdfunding.
Με οδηγό την τεχνητή νοημοσύνη, το μέλλον προβλέπεται πιο βιώσιμο
Χρειαζόμαστε το αττικόψαρο (Pelasgus-marathonicus), όπως μας χρειάζεται και αυτό. Η απώλεια της φύσης μοιραία θα οδηγήσει στη δική μας φτώχεια και δυστυχία
Στο Βόρειο Αιγαίο καταγράφηκαν έντονοι και μεγάλης διάρκειας θαλάσσιοι καύσωνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.