Θεματα

Δείπνο στην Ορεινή Κορινθία με την 3αλφα και τους Nomade et Sauvage

Μενού - ωδή στα όσπρια και τα δημητριακά σε ένα εντυπωσιακό set μέσα στη φύση

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δείπνο στην Ορεινή Κορινθία
© Νomade et Sauvage

Τα πιάτα με όσπρια που δοκιμάσαμε από τους 3αλφα και Nomade et Sauvage

Η 3άλφα είναι η ελληνική εταιρεία με την ηγετική θέση στον κλάδο παραγωγής οσπρίων και ρυζιών για περισσότερα από 50 χρόνια. Οι Nomade et Sauvage, από την άλλη, είναι μια ομάδα ταλαντούχων μαγείρων που συνδυάζει την γαστρονομία με τον νομαδισμό, στήνοντας υπαίθρια γεύματα στην φύση. Τι μπορεί να προκύψει όταν αυτοί οι κόσμοι ενωθούν; Ένα παραμυθένιο δείπνο-ωδή στην ελληνικότητα, σαν αυτό που απολαύσαμε πρόσφατα στην ορεινή Κορινθία.

Nomade et sauvage
Nomade et sauvage

Το ραντεβού δόθηκε στην φύση, σε μια μαγευτική τοποθεσία κοντά στο χωριό Κρυονέρι και δίπλα στο δάσος. Στην υπαίθρια κουζίνα που είχε στηθεί στο σημείο μοσχομύριζαν χταποδάκια που ψήνονταν και ρεβιθάδα που κόχλαζε στα τσουκάλια.

Nomade et sauvage
Nomade et sauvage

Πάνω στο εντυπωσιακά στολισμένο μοναστηριακό τραπέζι μας περίμενε ένα λαχταριστό καλοσώρισμα, και πιο συγκεκριμένα τρία κονσομέ, από την νέα προϊοντική σειρά της 3αλφα, "Έτοιμα Σπιτικά". Πρόκειται για τρεις σούπες Οσπρίων με Ζυμαρικά,  Σούπα Μινεστρόνε, και Σούπα Οσπρίων με Δημητριακά και Λαχανικά που έχουν σχεδιαστεί για να καταναλώνονται άμεσα με ένα απλό ζέσταμα, προσφέροντας ένα γευστικό γεύμα που μπορεί να αποτελέσει ιδανική επιλογή για γρήγορο μεσημεριανό στο γραφείο, υγιεινό γεύμα μετά το γυμναστήριο, ή ως θρεπτικό σνακ κατά τη διάρκεια εξορμήσεων όπως camping.

Σάκης Ντάντουλας
Nomade et sauvage

Κάθε σούπα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και περιλαμβάνει μια ποικιλία λαχανικών μαγειρεμένων αργά στον ατμό με εξαιρετικής ποιότητας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χωρίς συντηρητικά ή πρόσθετα και χωρίς την ανάγκη ψυγείου, εξασφαλίζοντας ότι κάθε μπουκιά θα είναι σαν να έχει μόλις μαγειρευτεί σε σπιτική κουζίνα.

Έπειτα, προχωρήσαμε στο πρώτο πιάτο, το καπνιστό σκουμπρί με άγριο σκόρδο και σιτάρι-δημιτριακό που θα μπορούσε να αποτελέσει την κατάλληλη γαρνιτούρα για οποιοδήποτε ψάρι, εξίσου θρεπτικό και υγιεινό, αντί της συνηθισμένης σαλάτας για παράδειγμα.

Nomade et sauvage
Nomade et sauvage

Ακολούθησε το προσωπικό μου αγαπημένο πιάτο, με φασόλια, άγρια πράσα και σπαράγγια, ιδανικό για τις μέρες της Σαρακοστής και της νηστείας, όπως και οι γαρίδες γιαχνί με φακές που προσγειώθηκαν αμέσως μετά στο τραπέζι μας και όπως αποδείχθηκε ταίριαξαν αρμονικά.

Nomade et sauvage
Nomade et sauvage

Η ρεβιθάδα Σίφνου παντρεύτηκε με αντικριστό χταπόδι και έκλεψε τις εντυπώσεις. Το γεύμα μας ολοκληρώθηκε τέλεια με το επιδόρπιο, ατζέμ πιλάφι με κορινθιακή σταφίδα και λευκό πετιμέζι, που ήταν γλυκό τόσο-όσο και μαζί ελαφρύ.

Nomade et sauvage

Πέρα από τις 3 νέες, έτοιμες προς κατανάλωση σούπες "Έτοιμα Σπιτικά", στο προϊοντικό της portfolio η 3αλφα διαθέτει 25 είδη (εκ των οποίων οι 6 είναι αποκλειστικά ελληνικής παραγωγής και προέλευσης), 11 είδη ρυζιών, 4 είδη έτοιμων προς κατανάλωση οσπρίων- τα «έτοιμα φυσικά» και 3 είδη υπερτροφών. Τον ερχόμενο Μάιο μάλιστα, έρχεται ένα ακόμα λανσάρισμα στην κατηγορία των snacks.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.