Ανταρκτική: Θραύσματα παγόβουνου προκάλεσαν ζημιές σε αποστολή
Στον εξοπλισμό της ρωσικής και κινεζικής αποστολής στον σταθμό Progress
Ο εξοπλισμός του ερευνητικού σταθμού Progress στην Ανταρκτική υπέστη μερικές ζημιές, όταν κομμάτια πάγου και θραύσματα ενός παγετώνα τα οποία αποκολλήθηκαν έπεσαν στην ακτή, εκεί που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του ρωσικού και κινεζικού ερευνητικού σταθμού.
«Σημειώθηκε μια μετάπτωση πάγου από τον κινούμενο παγετώνα Ντολκ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κύμα, το οποίο με την σειρά του προκάλεσε κινητικότητα στους πάγους που επέπλεαν, αλλά και στα μεγάλα παγόβουνα που κατέληγαν ως τις ακτές που βρίσκονται οι σταθμοί, συνέπεια να φθάσουν στην ακτή μεγάλες ποσότητες πάγου και θραύσματα από τα παγόβουνα.
Στον σταθμό Progress της ρωσικής αποστολής υπέστη ζημιές ένα αγωγός μήκους 70 μέτρων με μεταλλικά στηρίγματα» αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό επιστημονικό και ερευνητικό ινστιτούτο Αρκτικής και Ανταρκτικής.
Η ομάδα της αποστολής εργάζεται για να επισκευάσει τις ζημιές και να αποκαταστήσει τις βλάβες που υπέστη ο εξοπλισμός, η ανακοίνωση του ρωσικού ινστιτούτου , επισημαίνοντας ότι «εξαιτίας του ίδιου περιστατικού, ζημιές υπέστη και ο εξοπλισμός του κινεζικού σταθμού Zong San, καθώς παρασύρθηκαν όλα τα κοντέϊνερ και άλλα αντικείμενα, ενώ τέσσερα κοντέινερ έπεσαν στο νερό».
Ο σταθμός Progress της ρωσικής επιστημονικής αποστολής λειτουργεί επί εικοσιτετράωρου βάσεως και βρίσκεται στις ακτές του κόλπου Πριούντς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για πρώτη φορά θα ξεπεραστεί το συμβολικό φράγμα του 1,5°C της παγκόσμιας ανόδου της θερμοκρασίας
Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις
Ποια είδη δεν πρέπει να φυτεύονται σε πόλεις
Και το πρώτο που θα σπάσει το φράγμα του 1,5° Κελσίου
Τι δείχνουν τα σενάρια του Network for Greening the Financial System – Δίκτυο για ένα Πράσινο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (NGFS)
H Γουίσντομ εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1956 - Ήταν με έναν νέο σύντροφο φέτος
Οι προκλήσεις, τα κενά και οι προοπτικές για τις θάλασσές μας που δοκιμάζονται
Πώς ερμηνεύεται το φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί από τη δεκαετία του 1980
Αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλοι και καταστρέφουν το περιβάλλον
Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια
«Ποιος είναι υπεύθυνος;» - Η τοπική κοινότητα προσπαθεί να ανακαλύψει τον ένοχο
Η εξάρτηση από τα μικρά, «φορητά» μπουκάλια και το περιβαλλοντικό κόστος
Στη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας του είδους σε όλη τη Μεσόγειο
«Δεν είμαι τρελαμένος οικολόγος ούτε ακτιβιστής, επιθυμώ να υπάρχει ισορροπία στη φύση και να διατηρηθεί κάθε είδος ζωής» έλεγε
Τεράστιος ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος - Πώς καταστρέφονται ολόκληρες κοινότητες
Συνέντευξη με τον Δρ. Κώστα Ανδριοσόπουλο με θέμα τις Ενεργειακές Κοινότητες και τη χρηματοδότηση μέσω crowdfunding.
Με οδηγό την τεχνητή νοημοσύνη, το μέλλον προβλέπεται πιο βιώσιμο
Χρειαζόμαστε το αττικόψαρο (Pelasgus-marathonicus), όπως μας χρειάζεται και αυτό. Η απώλεια της φύσης μοιραία θα οδηγήσει στη δική μας φτώχεια και δυστυχία
Στο Βόρειο Αιγαίο καταγράφηκαν έντονοι και μεγάλης διάρκειας θαλάσσιοι καύσωνες
Βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή κατά την οποία η Κλιματική Κρίση θα αμφισβητηθεί δεόντως
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.