- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Θερμοκρασίες ρεκόρ στη Γαλλία: Ξεπέρασε τους 27 βαθμούς ο υδράργυρος
Είχε να κάνει τόση ζέστη αυτή την εποχή του χρόνου από το 1921
Νέες θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφηκαν σήμερα στη Γαλλία, με τον υδράργυρο να φθάνει στους 27,2 βαθμούς στο Παρίσι, όπου είχε να κάνει τόση ζέστη αυτή την εποχή του χρόνου από το 1921, επισήμανε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας.
Τα θερμόμετρα ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ την Πέμπτη, την Παρασκευή αλλά και σήμερα Σάββατο: 27,1 βαθμοί κελσίου στη Νανσί, 26,9 βαθμοί κελσίου στην Ορλεάνη, 26,3 βαθμοί κελσίου στο Καλαί, επισήμανε η μετεωρολόγος Μαριόν Πιρά της Météo-France.
«Μετά τις 10 Οκτωβρίου, δεν είχαμε ποτέ καταγράψει τόσο υψηλές θερμοκρασίες στο Νεβέρ, το Μπορντό ή τη Νανσί», όπου την Παρασκευή ο υδράργυρος άγγιξε τους 29,4 βαθμούς, τους 28,8 βαθμούς κελσίου και τους 26,5 βαθμούς αντίστοιχα, σημείωσε η ίδια μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Η μετεωρολόγος εξήγησε ότι οι θερμοκρασίες κυμαίνονται κατά μέσο όρο 9-10 βαθμούς άνω των κανονικών για την εποχή επιπέδων με εξαίρεση τις περιοχές κοντά στη Μεσόγειο, όπου είναι 4-5 βαθμούς υψηλότερες.
Οι βροχοπτώσεις που αναμένονται στα δυτικά αύριο Κυριακή αναμένεται να προκαλέσουν μεγάλη πτώση του υδραργύρου, όμως «στο ανατολικό τμήμα θα έχει πολύ ζέστη για τα δεδομένα της εποχής με θερμοκρασίες μεταξύ 25-26 βαθμών», συμπλήρωσε η ειδικός.
Η 11η Οκτωβρίου ήταν η ζεστότερη των τελευταίων 70 ετών, με τα θερμόμετρα να δείχνουν κατά μέσο όρο στη χώρα 18,8 βαθμούς κελσίου, υπερβαίνοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 17,8 βαθμών, την 11η Οκτωβρίου του 1995, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις
Ποια είδη δεν πρέπει να φυτεύονται σε πόλεις
Και το πρώτο που θα σπάσει το φράγμα του 1,5° Κελσίου
Τι δείχνουν τα σενάρια του Network for Greening the Financial System – Δίκτυο για ένα Πράσινο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (NGFS)
H Γουίσντομ εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1956 - Ήταν με έναν νέο σύντροφο φέτος
Οι προκλήσεις, τα κενά και οι προοπτικές για τις θάλασσές μας που δοκιμάζονται
Πώς ερμηνεύεται το φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί από τη δεκαετία του 1980
Αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλοι και καταστρέφουν το περιβάλλον
Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια
«Ποιος είναι υπεύθυνος;» - Η τοπική κοινότητα προσπαθεί να ανακαλύψει τον ένοχο
Η εξάρτηση από τα μικρά, «φορητά» μπουκάλια και το περιβαλλοντικό κόστος
Στη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας του είδους σε όλη τη Μεσόγειο
«Δεν είμαι τρελαμένος οικολόγος ούτε ακτιβιστής, επιθυμώ να υπάρχει ισορροπία στη φύση και να διατηρηθεί κάθε είδος ζωής» έλεγε
Τεράστιος ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος - Πώς καταστρέφονται ολόκληρες κοινότητες
Συνέντευξη με τον Δρ. Κώστα Ανδριοσόπουλο με θέμα τις Ενεργειακές Κοινότητες και τη χρηματοδότηση μέσω crowdfunding.
Με οδηγό την τεχνητή νοημοσύνη, το μέλλον προβλέπεται πιο βιώσιμο
Χρειαζόμαστε το αττικόψαρο (Pelasgus-marathonicus), όπως μας χρειάζεται και αυτό. Η απώλεια της φύσης μοιραία θα οδηγήσει στη δική μας φτώχεια και δυστυχία
Στο Βόρειο Αιγαίο καταγράφηκαν έντονοι και μεγάλης διάρκειας θαλάσσιοι καύσωνες
Βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή κατά την οποία η Κλιματική Κρίση θα αμφισβητηθεί δεόντως
θα παρθεί κάποια ουσιαστική απόφαση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεών της;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.