- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ταϊλάνδη: Μια μεγάλη πράσινη χελώνα πέθανε επειδή κατάπιε πλαστικές σακούλες
Aνήκε σε προστατευόμενο είδος
Πλαστικές σακούλες, λάστιχα, δίχτυα ψαρέματος: λίγες ημέρες μετά τον θάνατο μιας φάλαινας, μια μεγάλη πράσινη χελώνα που ανήκει σε προστατευόμενο είδος πέθανε στην Ταϊλάνδη επειδή κατάπιε πλαστικό.
Κτηνίατροι προσπαθούσαν επί δύο ημέρες να σώσουν τη χελώνα, που είχε ξεβραστεί στις ακτές, όμως μάταια. Το στομάχι της ήταν γεμάτο με πλαστικό που είχε καταπιεί και δεν μπορούσε πλέον να τραφεί, εξήγησε σήμερα ο Γουιραπόνγκ Λαοβεσπράσιτ ο κτηνίατρος ο οποίος μαζί με την ομάδα του προσπάθησε να σώσει τη χελώνα.
«Φέτος παρατηρήσαμε ότι το 50% των χελωνών που εντοπίσαμε να έχουν ξεβραστεί στις ακτές ήταν άρρωστες εξαιτίας του πλαστικού που είχαν καταπιεί», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι πριν μερικά χρόνια το ποσοστό ήταν μόλις 10%.
Η Ταϊλάνδη είναι μία από τις χώρες που πετούν τα περισσότερα πλαστικά στη θάλασσα.
Η Κίνα, η Ινδονησία, οι Φιλιππίνες, το Βιετνάμ και η Ταϊλάνδη πετούν κάθε χρόνο περισσότερα από 4 εκατομμύρια τόνους πλαστικών στη θάλασσα, δηλαδή το μισό πλαστικό που βρίσκεται στις θάλασσες παγκοσμίως, σύμφωνα με την Ocean Conservancy.
«Η θάλασσα έχει μετατραπεί σε χωματερή και αυτό τη σκότωσε», κατήγγειλε ο Λαοβεσπράσιτ.
Ο θάνατος αυτός σημειώνεται λίγες ημέρες μετά από αυτόν μίας φάλαινας η οποία είχε καταπιεί περισσότερες από 80 πλαστικές σακούλες.
Ο Τον Ταμρονγκναουασάουατ, θαλάσσιος βιολόγος στο πανεπιστήμιο Kasetsart, ελπίζει ότι η δημοσιοποίηση αυτών των θανάτων θα έχει «σημαντικές επιπτώσεις».
«Είναι η πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια που θεωρώ ότι είναι πιθανό να σημειωθεί πρόοδος», διευκρίνισε, σημειώνοντας ότι αισθάνεται ικανοποιημένος που ο τοπικός και ο διεθνής Τύπος αναφέρονται στο θέμα, ενώ υπάρχουν αντιδράσεις και στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
Τουλάχιστον 300 θαλάσσια ζώα, ανάμεσά τους φάλαινες, θαλάσσιες χελώνες και δελφίνια, πεθαίνουν κάθε χρόνο στα νερά της Ταϊλάνδης εξαιτίας του πλαστικού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις
Ποια είδη δεν πρέπει να φυτεύονται σε πόλεις
Και το πρώτο που θα σπάσει το φράγμα του 1,5° Κελσίου
Τι δείχνουν τα σενάρια του Network for Greening the Financial System – Δίκτυο για ένα Πράσινο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (NGFS)
H Γουίσντομ εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1956 - Ήταν με έναν νέο σύντροφο φέτος
Οι προκλήσεις, τα κενά και οι προοπτικές για τις θάλασσές μας που δοκιμάζονται
Πώς ερμηνεύεται το φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί από τη δεκαετία του 1980
Αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλοι και καταστρέφουν το περιβάλλον
Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια
«Ποιος είναι υπεύθυνος;» - Η τοπική κοινότητα προσπαθεί να ανακαλύψει τον ένοχο
Η εξάρτηση από τα μικρά, «φορητά» μπουκάλια και το περιβαλλοντικό κόστος
Στη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας του είδους σε όλη τη Μεσόγειο
«Δεν είμαι τρελαμένος οικολόγος ούτε ακτιβιστής, επιθυμώ να υπάρχει ισορροπία στη φύση και να διατηρηθεί κάθε είδος ζωής» έλεγε
Τεράστιος ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος - Πώς καταστρέφονται ολόκληρες κοινότητες
Συνέντευξη με τον Δρ. Κώστα Ανδριοσόπουλο με θέμα τις Ενεργειακές Κοινότητες και τη χρηματοδότηση μέσω crowdfunding.
Με οδηγό την τεχνητή νοημοσύνη, το μέλλον προβλέπεται πιο βιώσιμο
Χρειαζόμαστε το αττικόψαρο (Pelasgus-marathonicus), όπως μας χρειάζεται και αυτό. Η απώλεια της φύσης μοιραία θα οδηγήσει στη δική μας φτώχεια και δυστυχία
Στο Βόρειο Αιγαίο καταγράφηκαν έντονοι και μεγάλης διάρκειας θαλάσσιοι καύσωνες
Βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή κατά την οποία η Κλιματική Κρίση θα αμφισβητηθεί δεόντως
θα παρθεί κάποια ουσιαστική απόφαση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεών της;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.