Περιβαλλον

Χιλή, η πρώτη χώρα στην Αμερική που απαγορεύει τις πλαστικές σακούλες

Με απόφαση της Γερουσίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
sakoula.jpg
©EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Η αρμόδια αρχή της χώρας, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής μέριμνας, υπερψήφισε νομοσχέδιο που απαγορεύει τη χρήση πλαστικών σακουλών στα καταστήματα.

Η απόφαση αυτή κάνει την Χιλή την πρώτη χώρα στην Αμερική που απαγορεύει σε ολόκληρη την χώρα τις πλαστικές σακούλες, προκειμένου μειώσει τα περιττά απορρίμματα.

Το μέτρο, εγκρίθηκε την Τετάρτη από τη Γερουσία και το νέο Πρόεδρο, ενώ η υπουργός Περιβάλλοντος, Μαρσέλα Κουμπίγιος, δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει μια ριζική αλλαγή στην καταναλωτική συμπεριφορά των πολιτών και να αντικατασταθούν οι πλαστικές σακούλες.

Σε μια σχετική ιστοσελίδα, που εγκαινιάστηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος για την εκπαίδευση των Χιλιανών σχετικά με το νέο νόμο, αναφέρει ότι το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ σε έξι μήνες για τις αγορές σε καταστήματα, ενώ οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα έχουν έως και δύο χρόνια για να συμμορφωθούν.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Πλαστικών Βιομηχανιών, η Χιλή χρησιμοποιεί 3,4 δισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες ετησίως, περίπου 190 ανά άτομο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ