Περιβαλλον

«Εξολοθρευτής» και Κοτιγιάρ καλούν τους νέους να ενωθούν για έναν «πράσινο» κόσμο

Το μήνυμα που έστειλαν από τη Σύνοδο του Παρισιού για το κλίμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
schangenegger.jpg

«Χάρη σε ανθρώπους όπως εσείς, θα τα καταφέρουμε» ανέφερε ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας και διάσημος ηθοποιός του Χόλυγουντ Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου του Παρισιού για το κλίμα. Ο «Εξολοθρευτής» παρότρυνε τους νέους να δεσμευτούν στον αγώνα για έναν «πράσινο» και βιώσιμο πλανήτη.

«Θα το κάνουμε, βήμα προς βήμα, αλλά θα ολοκληρώσουμε αυτόν τον μαραθώνιο και θα δημιουργήσουμε ένα μέλλον με καθαρή ενέργεια» τόνισε ο «Άρνι», χειροκροτώντας ένα νεαρό αγόρι, τον Σοφιάν, τον πρώτο που «τόλμησε» να πάρει το μικρόφωνο και να του ζητήσει συμβουλές για το πώς να αγωνιστεί κατά της κλιματικής αλλαγής.

«Μην δέχεστε το όχι», πρόσθεσε και αφηγήθηκε πώς ο ίδιος κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια και τις αντιρρήσεις που του έφερναν σε κάθε στάδιο της καριέρας του, όταν ονειρευόταν να πάει στις ΗΠΑ, να γίνει ηθοποιός και κατόπιν κυβερνήτης της Καλιφόρνιας.

«Ήθελα να γίνω πρωταγωνιστής στον κινηματογράφο και όλοι οι ατζέντηδες μου έλεγαν: "Είναι αδύνατον (...) μοιάζεις με τέρας"» εξήγησε, καλώντας τους περίπου 200 εφήβους να «οραματιστούν» τους στόχους τους.

Κοτιγιάρ: Θέλουμε μια πράσινη πορεία

«Ο δικός μας στόχος είναι να κάνουμε το παν για να οδηγηθούμε στη σωστή πορεία, την πράσινη πορεία» τόνισε από τη μεριά της η ηθοποιός Μαριόν Κοτιγιάρ.

«Ας ενωθούμε, όλοι μαζί. Έχετε τη ζωή μπροστά σας, ασκείστε πιέσεις (...) για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά των παιδιών σας» πρόσθεσε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ