- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ζιζέλ έχει και οικολογική συνείδηση για βραβείο
Θα βραβευθεί για την περιβαλλοντική της δράση
Η Ζιζέλ Μπούντχεν θα είναι η πρώτη αποδέκτρια του βραβείου Οικολογικής Συνείδησης Eco Laureate στην τελετή απονομής των Green Carpet Fashion Awards (Βραβεία Μόδας Πράσινου Τάπητα), στο Μιλάνο.
Το μοντέλο από τη Βραζιλία θα τιμηθεί στη διάρκεια λαμπρής τελετής στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνο σε αναγνώριση του έργου της για την προστασία του βιοσυστήματος και του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, και του τρόπου με τον οποίο αξιοποίησε τη διαδικτυακή πλατφόρμα της για να προωθήσει περιβαλλοντικούς σκοπούς και λύσεις.
Με την τελετή απονομής των βραβείων, που είναι τα πρώτα «πράσινα» που θεσμοθετούνται στον χώρο της μόδας γιορτάζεται η βιωσιμότητα στη βιομηχανία της ένδυσης.
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο εμβληματικό Teatro alla Scala στο Μιλάνο στις 24 Σεπτεμβρίου, με τους καλεσμένους να βαδίζουν σε πράσινο χαλί, από νήμα φτιαγμένο από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια.
Οι υπόλοιποι αποδέκτες των βραβείων, που είναι αγαλματίδια της Chopard από χρυσό με πιστοποίηση «Fairmined» - η οποία εγγυάται αυστηρό σεβασμό των κανόνων της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης κατά την εξόρυξη - θα ανακοινωθούν τη βραδιά απονομής.
Παρουσιάστρια της βραδιάς που διοργανώνεται σε συνεργασία το Vogue.it θα είναι η Λίβια Φιρθ ιδρύτρια της Eco-Age (συμβουλευτική επιχειρήσεων που επιδιώκει την ανάπτυξη προσθέτοντας αξία μέσω της βιωσιμότητας) και ο Κάρλο Καπάζα πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μόδας της Ιταλίας με τη συνδρομή του Τζιουζέπε Σάλα, του δημάρχου του Μιλάνο.
Στην τελετή απονομής θα βραβευθούν brand, τα οποία με τις συλλογές τους προωθούν τη βιωσιμότητα και τις δημιουργούν αποκλειστικά στην Ιταλία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεωρείται ένα από τα πιο σπάνια είδη στον κόσμο
Ένα ακόμη περιστατικό θανάτωσης στη Βόρεια Ελλάδα
Γιατί οι επιστήμονες ανησυχούν περισσότερο αυτή τη φορά
Η Γηραιά Ήπειρος θερμαίνεται ταχύτερα από κάθε άλλη περιοχή - Πάνω από 200.000 θάνατοι τα τελευταία 4 χρόνια
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η ανακάλυψη ανατρέπει την παραδοσιακή αντίληψη πως ο βασιλικός πολτός αποτελεί τον μοναδικό παράγοντα
Η Κοινότητα Ανανεώσιμης Ενέργειας προωθεί την ενεργειακή αυτονομία, τη βιωσιμότητα και τη συλλογική δράση για χαμηλότερο κόστος ζωής.
Τον Μάιο καταγράφτηκαν αρκετά ρεκόρ σε μηναία βάση στη Γηραιά Ήπειρο
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το λιώσιμο των πάγων της Γροιλανδίας παίζει σημαντικό ρόλο
Τρία νησιά, τρία μοντέλα πράσινης μετάβασης - Καθένα με διαφορετική χρηματοδότηση, διαφορετικούς εταίρους, διαφορετική φιλοδοξία
Εθελοντής δύτης κατέγραψε μοναδικά στιγμιότυπα μεταξύ Τυνησίας και Σικελίας
Οι επιστήμονες πίστευαν ότι θα έπρεπε να έχει πάψει να υπάρχει προ πολλού
Έκθεση καταγράφει εκρηκτική αύξηση στην κατανάλωση κρέατος παγκοσμίως - Επιπτώσεις για το κλίμα και το περιβάλλον
Ένα φιλόδοξο εγχείρημα που διδάσκει στην πράξη διαχείριση απορριμμάτων, ανακύκλωση και κυκλική οικονομία στα νησιά
Τα business plans στο έλεος της κλιματικής κρίσης
Το μεγάλο αφιέρωμα της ATHENS VOICE με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου)
Πράσινο, βιωσιμότητα και η φιλοσοφία της «πόλης των 15 λεπτών»: πώς η ανάπλαση του πρώην αεροδρομίου φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο αστικής ζωής στην Αθήνα
Στόλος νέας γενιάς, εφαρμογές κυκλικής οικονομίας, υποδομές με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα
Δημόσιοι χώροι πρασίνου και αναψυχής που μειώνουν την ατμοσφαιρική ρύπανση και τη θερμοκρασία, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων
Ασφαλής και μόνιμη αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα στον Πρίνο, σε ένα στρατηγικής σημασίας έργο για την Ευρώπη
Την εμβληματική τους πρωτοβουλία συνεχίζουν για 7η συνεχόμενη χρονιά η Lidl Ελλάς και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.