- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
«Οικολογικές» αγελάδες και «πράσινα» αέρια (video)
Επαναστατικό πρόγραμμα για τον περιορισμό των εκπομπών που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου
Ισορροπημένη διατροφή, καθαριότητα του ζώου και μικρότερο κοπάδι. Τα τρία στοιχεία για τη δραστική μείωση των αερίων που παράγουν οι αγελάδες και τα οποία ευθύνονται -σύμφωνα με τους επιστήμονες- για την κλιματική αλλαγή σε ποσοστό 10%. Η εταιρεία Vi Agroforestry υλοποιεί τα τελευταία χρόνια ένα πρόγραμμα με τη συμμετοχή χιλιάδων αγροτών σε διάφορες χώρες του πλανήτη. Ανάμεσά τους και η Κριστίν, που διατηρεί αγρόκτημα στην Κένυα.
«Ό,τι κάνουμε στην καθημερινότητά μας, έχει έναν αντίκτυπο. Είναι το τι κάνει η Κριστίν, είναι το τι κάνουν οι γείτονές της, είναι το τι θα κάνουν οι 30.000 αγρότες αυτού του project. Μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση της κλιματικής αλλαγής» αναφέρει η Γουάνγκου Μουτούα, επιστημονικός συνεργάτης της σουηδικής εταιρείας, επισημαίνοντας ότι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των αγελάδων οδηγεί στην παραγωγή περισσότερου γάλακτος σε ημερήσια βάση και λιγότερων αερίων.
«Ειδικό γρασίδι και καλή ζωοτροφή. Η ισορροπημένη διατροφή φέρνει ευκολότερη χώνεψη, περισσότερο γάλα και λιγότερα αέρια. Το σημαντικότερο όλων, στο τέλος της ημέρας έχουμε πιο χαρούμενες και υγιείς αγελάδες» υποστηρίζει η παραγωγός Κριστίν.
«Μειώνοντας το κοπάδι και προσφέροντας καλύτερη τροφή, πετυχαίνουμε λιγότερες εκπομπές μεθανίου στην ατμόσφαιρα. Παράλληλα, περιορίζουμε την “καταστροφή” στο έδαφος που μπορεί να προκαλέσει ένα μεγάλο κοπάδι λόγω της υπερ-βόσκησης» προσθέτει από τη μεριά της η Γουάνγκου.
Η ανεξέλεγκτη και εντατική υπερ-βόσκηση, σε συνδυασμό με την αποψίλωση των τροπικών δασών για τη μετατροπή τους σε αγροτικές εκτάσεις, αποτελεί έναν από τους σημαντικούς παράγοντες υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος σε αρκετές περιοχές της Αφρικής και άλλων ηπείρων του πλανήτη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις
Ποια είδη δεν πρέπει να φυτεύονται σε πόλεις
Και το πρώτο που θα σπάσει το φράγμα του 1,5° Κελσίου
Τι δείχνουν τα σενάρια του Network for Greening the Financial System – Δίκτυο για ένα Πράσινο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (NGFS)
H Γουίσντομ εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1956 - Ήταν με έναν νέο σύντροφο φέτος
Οι προκλήσεις, τα κενά και οι προοπτικές για τις θάλασσές μας που δοκιμάζονται
Πώς ερμηνεύεται το φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί από τη δεκαετία του 1980
Αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλοι και καταστρέφουν το περιβάλλον
Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια
«Ποιος είναι υπεύθυνος;» - Η τοπική κοινότητα προσπαθεί να ανακαλύψει τον ένοχο
Η εξάρτηση από τα μικρά, «φορητά» μπουκάλια και το περιβαλλοντικό κόστος
Στη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας του είδους σε όλη τη Μεσόγειο
«Δεν είμαι τρελαμένος οικολόγος ούτε ακτιβιστής, επιθυμώ να υπάρχει ισορροπία στη φύση και να διατηρηθεί κάθε είδος ζωής» έλεγε
Τεράστιος ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος - Πώς καταστρέφονται ολόκληρες κοινότητες
Συνέντευξη με τον Δρ. Κώστα Ανδριοσόπουλο με θέμα τις Ενεργειακές Κοινότητες και τη χρηματοδότηση μέσω crowdfunding.
Με οδηγό την τεχνητή νοημοσύνη, το μέλλον προβλέπεται πιο βιώσιμο
Χρειαζόμαστε το αττικόψαρο (Pelasgus-marathonicus), όπως μας χρειάζεται και αυτό. Η απώλεια της φύσης μοιραία θα οδηγήσει στη δική μας φτώχεια και δυστυχία
Στο Βόρειο Αιγαίο καταγράφηκαν έντονοι και μεγάλης διάρκειας θαλάσσιοι καύσωνες
Βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή κατά την οποία η Κλιματική Κρίση θα αμφισβητηθεί δεόντως
θα παρθεί κάποια ουσιαστική απόφαση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεών της;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.