Περιβαλλον

ECOVOICE: Η ώρα της γης

Σάββατο 31 Μαρτίου στις 20:30

41535-93522.jpg
Βασιλική Γραμματικογιάννη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20606-50493.jpg

Για άλλη μια χρονιά η WWF μας καλεί να πάρουμε μέρος στην Ώρα της Γης. Φέτος η περιβαλλοντική οργάνωση δίνει ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα στην ελληνική συμμετοχή καλώντας τους πολίτες όχι απλά να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 20.30 το βράδυ, αλλά να μοιραστούν τις ανησυχίες τους για το περιβάλλον και να δώσουν το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας μέσω της κοινωνικής δικτύωσης δηλαδή μέσω του facebook.

Θα μου πείτε τις δύσκολες ώρες που περνάμε ποιος έχει όρεξη για τέτοια πράγματα. Μπροστά στις τόσες ανάγκες που έχουμε η προστασία του περιβάλλοντος μάλλον θεωρείται πολυτέλεια από πολλούς συμπατριώτες μας. Δεν είναι όμως πολυτέλεια είναι ανάγκη. Μπορούμε και πρέπει να σώσουμε το περιβάλλον και ότι αυτό μας δίνει.

Από την άλλη πλευρά πάλι μια συμβολική κίνηση μπορεί να σώσει τον πλανήτη; Όχι βέβαια αλλά αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τον κάθε πολίτη που θα εμπλακεί να αποκτήσει πιο θετική στάση απέναντι στο περιβάλλον. Συμμετέχοντας στην Ώρα της Γης δεν είναι μόνο ότι εξοικονομείς ενέργεια για μια ώρα, είναι ότι πας παραπέρα αλλάζοντας την συμπεριφορά σου και τις ενέργειες σου σε ότι αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα σβήσουν και φέτος τα φώτα το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 20.30 το βράδυ και θα απολαύσουν την Ώρα της Γής με ένα ρομαντικό δείπνο με κεριά, κάνοντας γιόγκα ή διοργανώνοντας πάρτι και συναυλίες. Μέχρι τότε μπορούμε να ανταλλάσουμε μηνύματα με τους φίλους μας στο facebook. Γιατί μια συμβολική κίνηση δεν είναι ποτέ κενή περιεχομένου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια σύντομη Ιστορία της κλιματικής πολιτικής
Μια σύντομη ιστορία της κλιματικής πολιτικής

Πολύς κόσμος θεωρεί ότι η αύξηση της θερμοκρασίας και των βροχοπτώσεων είναι μια μάλλον θετική προοπτική για περιοχές που πάσχουν από εποχική ξηρασία και μικρή ανάπτυξη της βλάστησης. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.