Περιβαλλον

ECOVOICE: Ένα πρόγραμμα για την κοινωνικο - οικονομική κρίση

Από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

41535-93522.jpg
Βασιλική Γραμματικογιάννη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18432-46403.jpg

Το καλοκαίρι που πέρασε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και ο αρχιτέκτονας Ρένζο Πιάνο μας ανακοίνωναν το μεγάλο έργο της ανάπλασης του Φαληρικού όρμου που θα αναδείξει την Αθήνα σε σύγχρονη Μητροπολιτική Μεσογειακή πρωτεύουσα. Σήμερα έξι μήνες μετά και ενώ το έργο αυτό έχει πάρει το δρόμο του και προχωράει, η εικόνα της εξαθλίωσης μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας κάνει όλα τα μεγάλα έργα να μοιάζουν ανεπίκαιρα.

Έτσι το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» συναισθανόμενο την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία από την εκτεταμένη κρίση, ανακοινώνει μια σειρά από δωρεές για την ανακούφιση των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων βέβαια που μπορεί να έχει ένα ίδρυμα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ το οποίο εστιάζει σε τρεις άξονες. Στην παροχή υπηρεσιών Κοινωνικής Κατοικίας για την πρόληψη της αστεγίας, στην λειτουργία Κέντρων Ημέρας για την ανακούφιση των αστέγων και στην παροχή Επισιτιστικής Βοήθειας.

Το Πρόγραμμα Κοινωνικής Κατοικίας αποσκοπεί στην στήριξη οικογενειών που κινδυνεύουν να μείνουν άστεγες. Θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό PRAKSIS (www.praksis.gr) και μέσω στοχευμένων δράσεων υποστήριξης επιδιώκει να βοηθήσει οικογένειες που αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να χάσουν το σπίτι τους και να βρεθούν στο δρόμο. Για ένα χρόνο 60 οικογένειες το μήνα θα υποστηρίζονται για να διατηρήσουν την κατοικία τους και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της κρίσης με τον πιο ανώδυνο τρόπο.

Η λειτουργία τριών Κέντρων Ημέρας σε στρατηγικά σημεία της πρωτεύουσας στοχεύει στην ανακούφιση των ήδη αστέγων. Τα Κέντρα Ημέρας θα προσφέρουν την δυνατότητα χρήσης μπάνιου, πλυντηρίου, καθαρού ρουχισμού, γευμάτων και ψυχολογικής στήριξης των αστέγων κατά την διάρκεια της ημέρας. Η πρωτοβουλία αυτή θα υλοποιηθεί και πάλι σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό PRAKSIS.

Τέλος η παροχή Επισιτιστικής Βοήθειας αφορά τη διανομή έτοιμων γευμάτων αλλά και την συλλογή πλεονασματικής τροφής για την στήριξη και άλλων επισιτιστικών προγραμμάτων στην Αττική. Η υλοποίηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί μέσω της στήριξης και ενίσχυσης του έργου του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Άρτος-Δράση (www.artosdrasi.rei.gr).

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ