Περιβαλλον

ECOVOICE: La Mirage

Μια πρωτότυπη ιδέα για την αναβάθμιση του κέντρου της πόλης

41535-93522.jpg
Βασιλική Γραμματικογιάννη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18016-45760.jpg

Μία από τις βασικότερες δράσεις για την αναζωογόνηση του υποβαθμισμένου κέντρου της Αθήνας παίρνει σάρκα και οστά μετά από την συμφωνία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Δήμου Αθηναίων για την σύναψη σύμβασης μετατροπής του ξενοδοχείου LA MIRAGE στην Ομόνοια σε φοιτητικές- νεανικές κατοικίες.

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας παραχωρείται με ευνοϊκούς όρους στο Δήμο Αθηναίων στο πλαίσιο των εξαγγελιών του ΥΠΕΚΑ για την μετατροπή εγκαταλελειμμένων ξενοδοχείων της περιοχής της Ομόνοιας σε προνομιακές κατοικίες για φοιτητές και όχι μόνο.

Η αρχή γίνεται από το LA MIRAGE, στόχος όμως είναι όλα τα εμβληματικά εγκαταλελειμμένα κτήρια της Ομόνοιας να επαναχρησιμοποιηθούν ώστε να προσελκυστούν νέοι άνθρωποι με δυναμική παρουσία και να ξαναγεννηθεί η περιοχή της Ομόνοιας. Οι φοιτητές και γενικότερα οι νέοι είναι άτομα που εξακολουθούν να ανακαλύπτουν την δυναμική του κέντρου της πόλης και με την παρουσία τους και την δραστηριοποίηση τους όλο το εικοσιτετράωρο θα συμβάλουν ώστε το κέντρο να ξαναγίνει σημείο αναφοράς και να αποκτήσει ζωή.

Με ενοίκιο μόνο 200 ευρώ το μήνα, οι ένοικοι θα μπορούν να απολαμβάνουν όλες τις βασικές ανέσεις που προσφέρει ένα ξενοδοχείο. Ασφάλεια όλο το εικοσιτετράωρο, κοινόχρηστους χώρους υποδοχής και μεγάλο εστιατόριο. Με επιπλέον χρέωση θα υπάρχει η δυνατότητα παροχών όπως καθαριότητα δωματίου και φροντίδα ρουχισμού.

Υπολογίζεται ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει επισκευαστεί ώστε με την έναρξη της νέας πανεπιστημιακής χρονιάς να μπορέσει να αποτελέσει πόλο έλξης των νέων φοιτητών. Η χρηματοδότηση της δράσης θα γίνει από το Πράσινο Ταμείο και θα υλοποιηθεί από τον Δήμο Αθηναίων.

Από την επιτυχία της μετατροπής του LA MIRAGE σε φοιτητικές κατοικίες θα κριθεί και η επέκταση του προγράμματος αναπλάσεων και άλλων τέτοιων κτηρίων που σήμερα παρακμάζουν και συντελούν στην υποβάθμιση της πόλης.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ