- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χαρδαλιάς: «Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό μεταμορφώνει το Πεδίον του Άρεως σε μια φωτεινή ζεστή αγκαλιά αγάπης για όλους»
Αύριο ξεκινούν επίσημα η εορταστικές εκδηλώσεις από τον περιφερειάρχη με ένα συναρπαστικό light show.
Χαρδαλιάς: «Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό μεταμορφώνει το Πεδίον του Άρεως σε μια φωτεινή ζεστή αγκαλιά αγάπης για όλους»
Σε τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη φαντασμαγορική έναρξη του εορταστικού Χριστουγεννιάτικου Χωριού της Περιφέρειας Αττικής, στο Πεδίον του 'Αρεως, όπου στις 7 μ.μ. ο περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ταυτόχρονα το βραδινό σκηνικό του πάρκου θα πλημμυρίσει από ένα συναρπαστικό light show και η γιορτή θα αρχίσει με ζωντανό μουσικό πρόγραμμα, από την κεντρική σκηνή.
Την ώρα που στο χώρο μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές ενός αναβαθμισμένου και λαμπερού σκηνικού που θα απολαύσει ελεύθερα το κοινό από την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου μέχρι και την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2026, ο Nίκος Χαρδαλιάς και οι χορηγοί: Protergia (μεγάλος) και Cosmote, ΕΥΔΑΠ, RELEASE Athens, Snappi και MAD στη διάρκεια συνέντευξης παρουσίασαν το σκοπό και τους στόχους της εκδήλωσης. Σημείωσαν ότι το περσινό χωριό υποδέχτηκε 1.100.000 επισκέπτες, καθιστώντας το σημείο αναφοράς για όλη τη χώρα. Φέτος, με τον πήχη ψηλότερα στοχεύουν σε ένα πάρκο πιο φωτεινό, πιο χαρούμενο και πιο μαγικό.
Ο περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε ότι «στόχος μας είναι να γεμίσουμε το Πεδίον του 'Αρεως με φως, μουσική και χρώματα που θα μας βάλουν αμέσως στο πνεύμα των γιορτών». Η ελεύθερη είσοδο για όλους, επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς σηματοδοτεί αφενός τον σχεδιασμό μας με τις πολύμορφες δράσεις για κάθε ηλικία, αφετέρου την βούληση μας να μην υπάρξουν αποκλεισμοί και εμπόδια και πρόσθεσε: «Επιλέγουμε το Χριστουγεννιάτικο Χωριό να έχει ισχυρό κοινωνικό πρόσημο, να στηρίζει την προσβασιμότητα στον πολιτισμό, να ενισχύει τη ζωή της τοπικής αγοράς και να προβάλλει την Αττική ως έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό προορισμό και κυρίως να φέρουν ξανά στο προσκήνιο τους δημόσιους χώρους μας ασφαλείς και γεμάτους ζωή», τόνισε ο περιφερειάρχης.
Ο κ. Χαρδαλιάς ευχαρίστησε θερμά τον μεγάλο χορηγό την Protergia και τους λοιπούς «που αγκαλιάζουν και πάλι με θέρμη αυτή την προσπάθεια». Ειδικά για την Protergia, ανέφερε ότι βοήθησε την Περιφέρεια, και πέρυσι και χωρίς «να έχουμε δώσει δείγματα γραφή μας αγκάλιασε μας εμπιστεύτηκε και μαζί όλοι οι χορηγοί δημιουργήσαμε ένα ζεστό γιορταστικό χώρο που μας πλημμυρίζει με το λαμπερό γιορταστικό συναίσθημα που τόσο έχουμε ανάγκη».
Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε συνοπτικά στο πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με τα γνωστά ονόματα του χώρου, στις παιδικές παραστάσεις, τις μουσικές συναυλίες -αφιερώματα σε μεγάλους συνθέτες και προσκάλεσε το κοινό τόσο στο εντυπωσιακό light show αύριο στις 6:30 μμ, όσο και στην υποδοχή του νέου χρόνου με την Ελένη Φουρέιρα στη σκηνή «σε μία μεγάλη παρέα που θέλουμε φέτος να ξεπεράσει τους 15.000 περσινούς επισκέπτες».
Χάριν του εορταστικού κλίματος της παρούσιασης, ο κ. Χαρδαλιάς αποκάλυψε ένα «μικρό μυστικό» για το τι ακόμη σχεδιάζει η Περιφέρεια λέγοντας «Φέτος για πρώτη φορά θα έχουμε και δεύτερη μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτινή δράση το christmas west park, στο Πάρκο Τρίτση, «ένα φεστιβάλ διαφορετικό, πολύχρωμο συνδεδεμένο με την ταυτότητα της περιοχής».
Κλείνοντας ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι οι γιορτές δεν είναι «αντιπαράθεση η σύγκριση. Αλλά πεδίο χαράς που όλοι ενώνονται, κάθε γειτονιά κάθε φορέας κάθε θεσμός συμβάλει με το δικό του τρόπο για να γεμίσει η Αττική μας, με φως, επιλογές και όμορφες εμπειρίες. Το είδαμε στην πράξη και πέρυσι υπάρχει χώρος για όλους και για πολλά πάρα πολλά, για κάθε συμπολίτη μας που θέλει να ζήσει στις γιορτές όπως εκείνος ονειρεύεται».
Από την πλευρά των χορηγών η Βίβιαν Μπουζάλη κορυφαίο στέλεχος της METLEN, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Αττικής για την ευκαιρία που «μας έδωσε να προσφέρουμε ενέργεια και να ενώσουμε τον κόσμο μέσα από το "Protergia Χριστουγεννιάτικο Χωριό" σημειώνοντας πως «κάθε μέρα είναι μια ευκαιρία να δίνουμε αγάπη και να φέρνουμε τους ανθρώπους πιο κοντά. Είμαστε εδώ για δεύτερη χρονιά και είμαστε πολύ περήφανοι που το Χριστουγεννιάτικο Χωριό φέρει το όνομα της Protergia. Θα προσπαθήσουμε να διασκεδάσουμε τον κόσμο, όλους τους Αθηναίους και όλες τις Αθηναίες. Το 2025 για τη METLEN ήταν μία χρονιά ορόσημο. Η εταιρεία εισήχθη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και συγκεκριμένα στον μεγαλύτερο δείκτη στο FTSE 100. Σας περιμένουμε στο Protergia Χριστογεννιατικο Χωριό για να γιορτάσουμε όλοι μαζί».
Ο Δημήτρης Μιχαλάκης από την cosmote ευχαρίστησε την Περιφέρεια για την νέα γιορτινή και ασφαλή εικόνα του Πάρκου όπου οι συμπολίτες και οι οικογένειες ενώνονται ακόμη μια χρονιά στα μονοπάτια του Χριστουγεννιάτικου Χωριού υπογραμμίζοντας ότι "η σύνδεση και η επικοινωνία με χαρούμενες φωνές σε αυτό το γιορτινό πνεύμα αποτελεί στόχο και για την Cosmote».
Η Μαργαρίτα Γκαμαλέτσου από την ΕΥΔΑΠ αναφέρθηκε στην μεγάλη και επιτυχή αποδοχή του ροδώνα που δημιούργησε πέρσι η ΕΥΔΑΠ στο Πάρκο σημειώνοντας ότι και φέτος το μήνυμα που θα διακινηθεί από το χώρο είναι ότι «Το νερό είναι ζωή και χαρά αλλά όχι απεριόριστο». «Γι΄αυτό, πρόσθεσε «πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό σε γονείς και παιδιά ότι εξοικονομούμε και ανακυκλώνουμε το νερό».
Τέλος, ο Δημήτρης Γκανέτσος από την snappi αναφέρθηκε στην νέα κάρτα και τα δώρα που θα προσφέρει στους χρήστες της.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή 10 Μαΐου, η Βιολέτα Καμπουροπούλου και η Τάνια Σκραπαλιώρη θα εκπέμπουν ζωντανά από την Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς
Από συναυλίες και παραδοσιακούς χορούς μέχρι street food και μπύρες, κάτι για όλα τα γούστα
Νησιώτικα πανηγύρια, λάτιν ρυθμοί, live performances, κινηματογραφικές βραδιές
Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για τη συμπλήρωση του πρώτου αιώνα του εμβληματικού εκπαιδευτικού ιδρύματος
Την Πέμπτη 21 Μαΐου στις 19:30, το πιο viral μπαλκόνι της πόλης γιορτάζει 2 χρόνια επιτυχιών
Μια ευκαιρία να δοκιμάσετε αυθεντικά ασιατικά εδέσματα και να προμηθευτείτε τοπικά προϊόντα
«Δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε ούτε Ιαπωνία, ούτε Κορέα»
Μπήκαμε στο νέο urban resort που επανασυστήνει την έννοια της αθηναϊκής πολυτέλειας
Ο ιδρυτής της Kineo και του Take Back the City μιλά για την καθημερινότητα στην Αθήνα, τις μικρές αλλαγές που κάνουν τη διαφορά και γιατί η πόλη είναι τελικά θέμα κουλτούρας.
Λουλούδια, χρώμα και άρωμα χωρίς να φύγεις μακριά από το σπίτι σου
Ένα γλυπτό που απεικονίζει τον μεγάλο Αλεξανδρινό ποιητή σε κανονικές διαστάσεις γίνεται το νέο τοπόσημο της πόλης
Μια ανοιξιάτικη διαδρομή στην πόλη, ανάμεσα σε μικρές ματαιώσεις, χαμένες συνήθειες και τη σημασία των ανθρώπινων επαφών
Το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων για το νέο πάρκο 25 στρεμμάτων
Ταξίδι στην ιστορία και τη βιομηχανική αρχαιολογία με πρωτοστάτες τα αδέρφια Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλο
Δημήτρης Ανδριόπουλος (Dimand) και Θεοφάνης Τάτσης συνομίλησαν στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών
Ανοίγει τις πύλες του σήμερα ως ένα σύγχρονο Urban Resort στην καρδιά της πόλης
«Δεν είναι απλά ένα πορτρέτο, είναι μια αναφορά σε μια κληρονομιά που συνεχίζεται»
Το διεθνές καλλιτεχνικό δίδυμο από τη Βαλένθια εμπνέεται από την κλασική Αθήνα
Κάτι συμβαίνει στην περιοχή του (πρώην) Χίλτον
Εξάρχεια, Κυψέλη, Βεΐκου, ένα απέραντο και πολυετές εργοτάξιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.