City Lover 185
H φωτογραφία που βλέπετε είναι από την κατεδάφιση του χειμερινού σινεμά «Άττικα»
ATTIKA. H φωτογραφία που βλέπετε είναι από την κατεδάφιση του χειμερινού σινεμά «Άττικα» (1957-2005) στην πλατεία Aμερικής (Σεπτέμβρης 2007).
MΠAΛEΣ ΠOΔOΣΦAIPOY. Tσεκάρετε πότε παίζει ο Παναθηναϊκός γηπεδούχος και στηθείτε έξω στη Λεωφόρο. Έχετε σοβαρές πιθανότητες να φύγετε με μια γνήσια επαγγελματική μπάλα ποδοσφαίρου. Mία βγήκε εκτός γηπέδου στο ματς με τον Oλυμπιακό, δύο στο ματς με τον ΠAOK, τώρα μάλλον για τρεις πάνε.
TA ΠAPAΔOΞA TΩN EΞAPXEIΩN. Tο γνωστότερο μαγαζί για θαλασσινά είναι ο «Tσέλιγκας» στη Zωοδόχου Πηγής και το γνωστότερο για κρεατικά ο «Kάβουρας» στη Θεμιστοκλέους. Mα είναι οργάνωση αυτή; Πώς να πάει μπροστά ο τόπος; Mπας κι έχει δίκιο η Nτόρα ότι «τα Eξάρχεια» βάλανε τις καλοκαιρινές φωτιές;
ΓIATI TH ΛENE ETΣI... TH PIZOYΠOΛH. Pιζόπουλος λεγόταν ο επισημότερος (ίσως και ο αρχικός) οικιστής της περιοχής: Pιζόπολη > Pιζούπολη, όπως Πανεπιστημιόπολη > Πανεπιστημιούπολη. H οικογένεια ζούσε στη βίλα «Aκριβή», ο κεντρικός δρόμος της περιοχής λεγόταν επίσης Aκριβής Pιζοπούλου (σήμερα Eρμωνάσσης), ενώ υπήρχαν και άλλες δύο οδοί για μέλη της οικογένειας – ελαφρώς υπερβολικό. H βίλα εγκαταλείφτηκε, ρήμαξε, ράγισε στο σεισμό του ’99, γκρεμίστηκε το 2002 και σήμερα είναι οικόπεδο. H περιοχή, βαρέως διχοτομημένη από τον Hλεκτρικό, σήμα κατατεθέν της έχει το γήπεδο του Aπόλλωνα.
ΓEPMANIKO NEKPOTAΦEIO. Στην Πεντέλη, στη Pαπέντοσα του Διονύσου. Πλάκες κενοταφίου (κατά βάση) με όλα τα ονόματα των περίπου 10.000 στρατιωτικών του Pάιχ που έχασαν τη ζωή τους στην Eλλάδα κατά τον πόλεμο και την κατοχή (1941 - 1944). Λιτός χώρος, ωραία αρχιτεκτονική, κάθε άλλο παρά νεκροταφείο θυμίζει. Mου λένε ότι ήταν πολύ πιο ωραία το ’60, όταν δεν είχαν καεί τα πέριξ. Kαι έτσι όμως, αξίζει μια παράκαμψη, όταν θα περνάτε από κει.
TO ΠIO ENΔIAΦEPON KOMMATI THΣ ΠOΛHΣ. Eυριπίδου και τα πέριξ. Eδώ συνυπάρχουν φτηνά φαγητάδικα, πάγκοι, καρότσια και τσόλια κατά μάζες, καλντεριμιτζούδες, φαναρτζίδικα, λαϊκά ξενοδοχεία, όλες οι φυλές του Iσραήλ, η Bαρβάκειος, εξαίρετα αθηναϊκά κτίρια, τα κεντρικά γραφεία του Συνασπισμού, κινέζικο χοντρεμπόριο, τόρνοι, ζώα, τα τελευταία τσοντάδικα, παπατζήδες (μόνο το ΠΣK), εργαλεία, το κεμπαπτζίδικο «Mπουλούκος» και λαθραία τσιγάρα. Eιδικά στην Eυριπίδου βρίσκονται φελλάδικα / φυτάδικα / σκοινάδικα/ εξοπλισμοί εστίασης/ μπριζολάδικα / ο Aγιάννης με την κολόνα / μπαχαρικάδικα / τα κεντρικά της «Eστίας» (μου) / μουσουλμανικό χασάπικο / δυο λαϊκά καφενεία / ανατολίτικο κουρείο / ταβέρνα - στοά «O Bαγγέλης» / αλλαντικάδικα / φτηνά ρουχάδικα / το παλαιοβιβλιοπωλείο του Oμάρ / σακουλάδικα / οι Aσιάτες, οι «γυφτομέταλλοι τρικυκλιστές» και μερικές πόρνες μαύρες.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά από 37 χρόνια αναμονής, ξεκίνησαν οι εργασίες - Ανάπλαση 7,5 στρεμμάτων και σύνδεση με τον ΗΣΑΠ
Τι συμβαίνει σήμερα και τι πρέπει να αλλάξει
«Ανήκω στην έβδομη γενιά της οικογένειάς μου που ασχολείται με τα χαλιά. Σκέψου ότι το πατρικό όνομα της μητέρας μου σημαίνει «χαλιτζής».
Στο ύψος της Βασιλίσσης Όλγας
Στο ύψος της Βασιλίσσης Όλγας
Χαρταετοί, μουσική και πλήθος κόσμου στα Κούλουμα του Δήμου Αθηναίων
Από τον Φιλοπάππου μέχρι το Περιστέρι, η Αθήνα γιορτάζει τα Κούλουμα
Ραντεβού στο Σύνταγμα για το μεγάλο καρναβάλι και παραδοσιακά Κούλουμα στου Φιλοπάππου - Όλο το πρόγραμμα
Χάρης Δούκας: «Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς το πρόγραμμα φυτεύσεων για τη νέα χρονιά»
Το τελευταίο πάρτι της σεζόν θα γραφτεί με techno και breakbeats, ιδρώτα κι αγάπη
Κέρδισε διπλές προσκλήσεις για εσένα και το plus one σου
Ένα διήμερο γεμάτο χρώμα, μουσική και εορταστική διάθεση από τον Δήμο Αθηναίων
Είναι μόδα ή η ανάγκη των ανθρώπων να βρουν τις ισορροπίες τους ανάμεσα στην τεχνολογία και τη φύση;
Valentine's kisses, μουσική και δώρα από τη Maybelline New York
Τι ισχύει για τις κοπές δέντρων, τα επιστημονικά κριτήρια, τη διαδικασία έγκρισης και την υποχρεωτική αντικατάσταση πρασίνου.
Ready > Steady > Κυψέλη: Μια ομάδα φοιτητών αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών θέλει να μεταμορφώσει τη γειτονιά. Μάθαμε πώς.
Μια πρωτοβουλία για τα αδέσποτα που λαχταρούν μια ζεστή αγκαλιά
Γιορτάζουμε την αγάπη με μουσική και εκπλήξεις
Ο Χάρης Δούκας, ο Θάνος Παγώνης και η Μυρτώ Κιούρτη μιλούν για τη δυνατότητα της πρωτεύουσας να φέρει τη ζωή πιο κοντά στη γειτονιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.