- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δήμος Αθηναίων: Πότε ανοίγουν οι εγγραφές για τα καλοκαιρινά camps
Αθλητικές δραστηριότητες, ολυμπιακά αθλήματα, δημιουργική απασχόληση και πολύ παιχνίδι
Δήμος Αθηναίων: Ανοίγουν την Τρίτη 20 Μαΐου 2025, οι εγγραφές για τα καλοκαιρινά camps
Ξεκινά την Τρίτη 20 Μαΐου 2025 και ώρα 10.00 π.μ., η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή μαθητών δημοτικού (παιδιά που έχουν γεννηθεί από το 2013 έως το 2018) στα καλοκαιρινά camps, που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), στα αθλητικά κέντρα Ρουφ, Γουδή και Γκράβας, από τις 16 Ιουνίου έως και τις 25 Ιουλίου 2025.
Επίσης, φέτος, θα επαναλειτουργήσει στο Αθλητικό Κέντρο Γουδή για την Α΄ Περίοδο το πρόγραμμα ΑμεΑ για τα παιδιά που εντάσσονται στα Ειδικά Προγράμματα ΑμεΑ του ΟΠΑΝΔΑ «Ένας Κόσμος Κανένας Μόνος».
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ανέφερε: «Δεν υπάρχει ωραιότερη εικόνα από τα παιδιά να γελούν, να παίζουν και να μαθαίνουν μαζί, με ασφάλεια και φροντίδα. Μέσα από τα καλοκαιρινά camps του ΟΠΑΝΔΑ τα παιδιά μπορούν να χτίσουν σχέσεις, να αποκτήσουν εμπειρίες, αναμνήσεις και να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους. Η Αθήνα αγκαλιάζει όλα τα παιδιά, χωρίς εξαιρέσεις και τους δίνει χώρο και εργαλεία για ένα υπέροχο καλοκαίρι».
H Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Ελένη Ζωντήρου, τόνισε: «Τα καλοκαιρινά μας camps αποτελούν πλέον θεσμό για τα παιδιά της πόλης, μια εμπειρία που συνδυάζει τη δημιουργία, την έκφραση και το παιχνίδι με τη μάθηση και τη φροντίδα. Φέτος, με ιδιαίτερη χαρά συνεχίζουμε για δεύτερη χρονιά τη συμμετοχή παιδιών με αναπηρία, ενισχύοντας την προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη στις δράσεις μας».
Τα παιδιά που θα συμμετέχουν στα καλοκαιρινά camps του ΟΠΑΝΔΑ, θα δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε όλα τα ολυμπιακά αθλήματα, τα οποία περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα και θα συμμετέχουν σε δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης, σχεδιασμένες να προάγουν αξίες, όπως η ομαδικότητα, ο σεβασμός, η υπευθυνότητα, αλλά και να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση των παιδιών, τα οποία θα γνωρίσουν ποια είναι η σωστή αθλητική συμπεριφορά και θα αντιληφθούν τις βασικές αρχές των αθλημάτων.
Για να υποβάλετε συμμετοχή, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχετε δημιουργήσει ήδη λογαριασμό στην πλατφόρμα www.opandacamps.gr, μέσω της επιλογής «Εγγραφή», η οποία θα είναι διαθέσιμη από τη Δευτέρα 19 Μαΐου.
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα των εγγραφών θα ανοίξει την Τρίτη 20 Μαΐου και ώρα 10:00, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με βάση την ημέρα και ώρα υποβολής των έγκυρων αιτήσεων.
Περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία των καλοκαιρινών camps, τη διαδικασία αιτήσεων – εγγραφών, το κόστος και τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο: https://www.cityofathens.gr/plirofories-ti-leitoyrgia-ton-kalokairinon-camps-2025/
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή 10 Μαΐου, η Βιολέτα Καμπουροπούλου και η Τάνια Σκραπαλιώρη θα εκπέμπουν ζωντανά από την Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς
Από συναυλίες και παραδοσιακούς χορούς μέχρι street food και μπύρες, κάτι για όλα τα γούστα
Νησιώτικα πανηγύρια, λάτιν ρυθμοί, live performances, κινηματογραφικές βραδιές
Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για τη συμπλήρωση του πρώτου αιώνα του εμβληματικού εκπαιδευτικού ιδρύματος
Την Πέμπτη 21 Μαΐου στις 19:30, το πιο viral μπαλκόνι της πόλης γιορτάζει 2 χρόνια επιτυχιών
Μια ευκαιρία να δοκιμάσετε αυθεντικά ασιατικά εδέσματα και να προμηθευτείτε τοπικά προϊόντα
«Δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε ούτε Ιαπωνία, ούτε Κορέα»
Μπήκαμε στο νέο urban resort που επανασυστήνει την έννοια της αθηναϊκής πολυτέλειας
Ο ιδρυτής της Kineo και του Take Back the City μιλά για την καθημερινότητα στην Αθήνα, τις μικρές αλλαγές που κάνουν τη διαφορά και γιατί η πόλη είναι τελικά θέμα κουλτούρας.
Λουλούδια, χρώμα και άρωμα χωρίς να φύγεις μακριά από το σπίτι σου
Ένα γλυπτό που απεικονίζει τον μεγάλο Αλεξανδρινό ποιητή σε κανονικές διαστάσεις γίνεται το νέο τοπόσημο της πόλης
Μια ανοιξιάτικη διαδρομή στην πόλη, ανάμεσα σε μικρές ματαιώσεις, χαμένες συνήθειες και τη σημασία των ανθρώπινων επαφών
Το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων για το νέο πάρκο 25 στρεμμάτων
Ταξίδι στην ιστορία και τη βιομηχανική αρχαιολογία με πρωτοστάτες τα αδέρφια Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλο
Δημήτρης Ανδριόπουλος (Dimand) και Θεοφάνης Τάτσης συνομίλησαν στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών
Ανοίγει τις πύλες του σήμερα ως ένα σύγχρονο Urban Resort στην καρδιά της πόλης
«Δεν είναι απλά ένα πορτρέτο, είναι μια αναφορά σε μια κληρονομιά που συνεχίζεται»
Το διεθνές καλλιτεχνικό δίδυμο από τη Βαλένθια εμπνέεται από την κλασική Αθήνα
Κάτι συμβαίνει στην περιοχή του (πρώην) Χίλτον
Εξάρχεια, Κυψέλη, Βεΐκου, ένα απέραντο και πολυετές εργοτάξιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.