Ελιά 700 ετών φυτεύτηκε μπροστά από την Παλαιά Βουλή
«Φτάσαμε στην Αθήνα τις 5.000 δενδροφυτεύσεις μέσα στο 2024» σημειώνει ο Χάρης Δούκας
Ελιά 700 ετών φυτεύτηκε μπροστά από την Παλαιά Βουλή - Το μήνυμα του Χάρη Δούκα για τις δενδροφυτεύσεις το 2024
Μία υπεραιωνόβια ελιά 700 ετών φύτεψε ο Χάρης Δούκας μπροστά από την Παλαιά Βουλή στην οδό Σταδίου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, συνολικά το 2024 φυτεύτηκαν στην Αθήνα 5.000 νέα δέντρα.
«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί πετύχαμε έναν σημαντικό μας στόχο. Φτάσαμε στην Αθήνα τις 5.000 δενδροφυτεύσεις μέσα στο 2024. Συνεχίζουμε δυναμικά με τον ίδιο ρυθμό και το νέο έτος προκειμένου να κάνουμε την πόλη μας πιο πράσινη και ανθεκτική. Παράλληλα, διασώσαμε και μεταφυτεύουμε, ένα ακόμα υπεραιωνόβιο σπάνιο μνημείο της φύσης, μια ελιά 700 ετών. Μπορείτε να δείτε όλες τις δενδροφυτεύσεις μας στην εφαρμογή Athens Trees», δήλωσε ο Χάρης Δούκας.
Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Γιώργος Αποστολόπουλος, σημείωσε: «Η τελευταία δενδροφύτευση του 2024 πραγματοποιείται έξω στον προαύλιο χώρο της Παλαιάς Βουλής. Το υπεραιωνόβιο ελαιόδεντρο ταξίδεψε από την περιοχή του Αιγίου για να βρει το νέο του σπίτι στο κέντρο της Αθήνας, ως μέρος ενός περιβαλλοντικού προγράμματος διάσωσης δέντρων, της ΕΡΓΟΣΕ & του Πράσινου Ταμείου, το οποίο υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Μαζί με τους γεωπόνους και τους εξειδικευμένους συνεργάτες πρασινίζουμε την πόλη και το 2025».
Ο Δήμος Αθηναίων μέσω της Διεύθυνσης Πρασίνου καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024, πραγματοποίησε 5.000 φυτεύσεις νέων δέντρων σε άλση, πάρκα, λόφους, παρτέρια και πεζοδρόμια της πόλης. Ενδεικτικά:
- 850 δέντρα και 3.997 θάμνοι στο πρώτο microforest στην Ελλάδα στον Λόφο Αλεπότρυπας, σε συνεργασία με την εταιρεία L’Oréal Hellas.
- 440 δέντρα και 250 θάμνοι στον λόφο Λυκαβηττού με τη συνδρομή εθελοντών της We4All & Astra Zeneca.
- 156 δέντρα και δημιουργία γραμμικού πάρκου Κάλβου & Δέγλερη στους Αμπελόκηπους
Παράλληλα, προέβη σε αναπλάσεις χώρων πρασίνου σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας, όπως: τρίγωνο Αλεξάνδρας και Μαυροματαίων, παρτέρια Πολυτεχνείου, άλσος Προμπονά, οδός Βαφειοχωρίου, σχολεία Γκράβας, λόφος Στρέφη, άλσος Παγκρατίου, άλσος Ιλισίων, άλσος Θησείου, άλσος Χωροφυλακής, άλσος Πολυγώνου, πλατεία Πηνελόπης Δέλτα, πάρκο Ωρίων Α. Κυψέλη, περιφερειακός Φιλοπάππου, Άνω Πετράλωνα, πλατεία Κουμουνδούρου, πλατεία Κονοπισοπούλου, άλσος Γιαλούρου, πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, πλατεία Πλυτά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με ποικιλίες κρασιών από όλο τον κόσμο και φαγητό που θες να ξαναπαραγγείλεις
Τι συμβαίνει και τι πρέπει να αλλάξει - Το παράδειγμα της οδού Πανεπιστημίου
Ιστορίες της αθηναϊκής ζωής ανθρώπων που κατέληξαν να αποκαλούν την πρωτεύουσα σπίτι τους
Ένας όμιλος που μεγάλωσε μαζί με την Αθήνα
Παράλληλα ανακοινώθηκαν και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι
O Δήμαρχος Αθηναίων μιλά στην Athens Voice για το πώς η πόλη μεταμορφώνεται σε ένα «κέντημα γιορτής» τα φετινά Χριστούγεννα
Αθόρυβα πυροτεχνήματα και το μεγαλύτερο drone show της πόλης.
Εκατοντάδες φαναράκια από μικρούς και μεγάλους έδωσαν χρώμα τον ουρανό
Μουσική και Χριστούγεννα στην καρδιά της Αθήνας
Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων
To glo έκανε το κέντρο της πόλης να «ανθίσει»
Η αθηναϊκή φιλοξενία όπως πρέπει να είναι
Τι ώρα θα πραγματοποιηθεί η δράση
500 θέσεις στο κέντρο και δύο ώρες δωρεάν μέχρι το τέλος του χρόνου
Standup, έντεχνα, pop και μουσικοθεατρικές παραστάσεις συνθέτουν ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα που διαμορφώνει τον ρυθμό του χώρου
Η φάρμα της ευγένιας και της αγάπης
Από τις σκάλες του διώροφου club μέχρι το bar που γεμίζει από νωρίς, η εμπειρία λειτουργεί σαν ένα ενιαίο σύστημα
Premium clubbing, pop ένταση και Φουρέιρα στο LOHAN X
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.