- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Δήμος Αθηναίων γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Δράσεις και συνεργασίες για μία πιο βιώσιμη και όμορφη πόλη
Ο Δήμος Αθηναίων γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράσεις και συνεργασίες για μία πιο βιώσιμη και όμορφη πόλη
Πιστός στη δέσμευσή του για μια πιο πράσινη και βιώσιμη πόλη, ο Δήμος Αθηναίων γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με ποικίλες δράσεις σε ολόκληρη την πόλη με τη συνεργασία των Διευθύνσεών του, Φορέων και της Κοινωνίας των Πολιτών.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, δήλωσε: «Με μια σειρά από δράσεις και συνεργασίες, ο Δήμος Αθηναίων τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. 600 μαθητές από σχολεία της Αθήνας συγκεντρώθηκαν στον Εθνικό Κήπο και συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες, προκειμένου μέσω του παιχνιδιού να ευαισθητοποιηθούν για την προστασία του περιβάλλοντος, να ενημερωθούν, να μάθουν πως θα αλλάξουν συνήθειες και πως θα βάλουν την ανακύκλωση στη ζωή τους. Γι' αυτό τους μοιράσαμε και σακούλες για την οικιακή συλλογή βιοαποβλήτων. Ξέρουμε ότι τα παιδιά είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές των προσπαθειών μας για την αύξηση της ανακύκλωσης στον καφέ κάδο, αφού όταν γυρίσουν στα σπίτια τους θα μάθουν στις οικογένειές τους τι πρέπει να κάνουν. Όλοι μαζί έχουμε ευθύνη να υιοθετήσουμε έναν οικολογικό τρόπο ζωής στην καθημερινότητά μας για να καταστήσουμε βιώσιμη την Αθήνα».
Με σύνθημα «Μη με κάνεις σκουπίδι! Ανακύκλωσε τώρα!» οι δράσεις στην Αθήνα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, Μιχάλης Οικονομάκης, τόνισε: «Μαθαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να βάζουμε το κουτί από το αναψυκτικό, το νερό, το μπουκάλι, το χαρτοκιβώτιο στον μπλε κάδο της ανακύκλωσης. Έτσι βοηθάμε το Περιβάλλον».
Η δράση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Εθνικό Κήπο, τη ΔΑΕΜ και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Με σύνθημα «Μη με κάνεις σκουπίδι! Ανακύκλωσε τώρα!» τα παιδιά έμαθαν τα μυστικά της ανακύκλωσης, της κομποστοποίησης και τα οφέλη της διαλογής των απορριμμάτων στο σπίτι, δηλαδή τι πετάμε σε κάθε κάδο και πώς.
Παράλληλα και προς την ίδια κατεύθυνση, η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, εγκαινίασε στον πιο πράσινο πνεύμονα της Αθήνας, την έκθεση: «Η ανακύκλωση θέλει τέχνη / Be a part of recycling». Δεκαέξι φωτογραφίες που εστιάζουν στο πρόβλημα των απορριμμάτων παρουσιάζουν μια δυστοπική προοπτική για το μέλλον ενώ ένα QR code καλεί τους ενδιαφερόμενους να επισκεφθούν την ιστοσελίδα beapartofrecycling.gr για περισσότερες πληροφορίες.
Με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πρασίνου και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, πραγματοποιήθηκε συμβολική δενδροφύτευση τριάντα δένδρων στο Άλσος Ευελπίδων, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων. Τα δένδρα ήταν προσφορά του μη κερδοσκοπικού, περιβαλλοντικού και ανθρωπιστικού οργανισμού We 4 All, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον CEO και συνιδρυτή του, Γιάννη Ηλιόπουλο.
Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρός του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ανέφερε: «Ανταποκριθήκαμε αμέσως στην πρόσκληση του Δημάρχου. Η επιχειρηματικότητα στηρίζει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να γίνει από όλους μας, ώστε να έχουμε μέσα στην Αθήνα δάση, να έχουμε πνεύμονες πρασίνου».
Ο Αλέξης Γαληνός, Εκτελεστικός Διευθυντής της Οργάνωσης Γη, ανέφερε: «Η μαζική ανταπόκριση των κατοίκων της Αθήνας στον διαγωνισμό “Πρασινίζουμε το Γκρίζο” αναδεικνύει τη σημασία του αστικού πρασίνου στη ποιότητα της καθημερινότητας μας. Η σημερινή γιορτή είναι ένα ελάχιστο ευχαριστώ σε όλους όσοι συμμετείχαν και στήριξαν αυτή την προσπάθεια».
Σκοπός της δράσης ήταν να ενθαρρύνει τους κατοίκους της Αθήνας να φέρουν πιο κοντά τη φύση στα σπίτια και τις γειτονιές τους, συνεισφέροντας ταυτόχρονα σε μια πιο βιώσιμη και όμορφη πόλη. Μέσα σε δύο μήνες, οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 300 από δημότες της Αθήνας ενώ συνολικά 7.000 συμπολίτες μας ψήφισαν τους αγαπημένους τους κήπους στον σχετικό φωτογραφικό διαγωνισμό.
Ο κ. Δούκας, βράβευσε τις καλύτερες συμμετοχές που προέκυψαν έπειτα από διαδικτυακή ψηφοφορία και επιβεβαιώθηκαν από ειδική επιτροπή. Οι δεκατρείς νικητές παρέλαβαν τα δώρα τους από τον Δήμο Αθηναίων και τους χορηγούς της δράσης, Gardena και Betsson. Για τους μικρούς μας φίλους υπήρχαν δημιουργικά εργαστήρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσική και κεράσματα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια περιοχή 650 στρεμμάτων γύρω από την Ακρόπολη
Cult, chic, καύσωνας και ένα κρουαζιερόπλοιο στην Ανταρκτική
Την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2026, από τις 19:00 έως τις 23:00
Δείτε εικόνες από την «καθαρή» από αυτοκίνητα πρωτεύουσα
Στο επίκεντρο του έργου βρίσκονται οι παρεμβάσεις οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης
Έπειτα από σχετικό αίτημα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας
Αν μείνεις στην πρωτεύουσα μόνο εσύ και ο Τσίου, σου βρήκαμε όλα όσα μπορείς να δεις και να κάνεις
Ένα μονοπάτι οδηγεί σε ένα κρυφό επίνειο με κρυστάλλινα νερά, 50 λεπτά από το κέντρο της πόλης
Φυτεύτηκαν 220 δέντρα και 1.200 θάμνοι με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών
Δωρεάν εκδηλώσεις, μουσεία, παραλίες, πεζοπορίες, φαγητό και μοναδικές εμπειρίες στην Αττική
Πάνω από 20 παρεμβάσεις σε σχολεία και δημοτικές παρεμβάσεις
Έργο 300.000 ευρώ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής - Έτοιμο για τη νέα σεζόν.
Φέρνει στην καρδιά της πόλης την ατμόσφαιρα ενός σύγχρονου παραθαλάσσιου resort
Η Στοά διαθέτει όλα τα στοιχεία για να γίνει ένα από τα πιο πολυσυζητημένα νέα spots της πόλης.
Ένα από τα τελευταία κτίρια των παλιών διοδίων της Αθήνας
Από την Πετρούπολη μέχρι τη Δραπετσώνα και τη Χασιά, οι πιστοί του είδους αυξάνονται θεαματικά
Η υπόθεση είχε ξεκινήσει μετά τη δωρεά ιδιώτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.