Life in Athens

Το Work From Ηome γίνεται συνώνυμο του Π55

Ζήσε το αίσθημα του «ανήκειν» και την ελευθερία του να εργάζεσαι για μια μέρα -ή ένα μήνα- στο υπερύγχρονο co-working space

mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Π55: co-working space στον Κεραμεικό

Π55: το σύγχρονο co-working space στον Κεραμεικό, ιδανικό για τηλεργασία

Είναι Πέμπτη πρωί- ημέρα τηλεργασίας (επιτέλους). Δεν αντιλέγω, καλό και το γραφείο, αλλά που και που χρειάζεσαι το day off σου. Αντί να κάτσω σπίτι, να σέρνομαι από καναπέ σε κρεβάτι, όλη ημέρα με την φόρμα της πυτζάμας και από πάνω ένα πουκάμισο σε περίπτωση απρόοπτου zoom meeting, αποφάσισα να επισκεφτώ το κοντινότερο γνωστό καφέ με τα πράσινα αστέρια. Μέγα λάθος. Ναι, ο καφές του είναι τρομερός, αλλά πώς να συγκεντρωθείς όταν κάθε δύο λεπτά παραγγέλνει κάποιος ένα caramel macchiato, την στιγμή που μια κόρνα «τρυπάει» το αυτί σου επειδή κάποιος έχει διπλοπαρκάρει και εμποδίζει; Μην τα πολυλογώ, σε μία ώρα είχα επιστρέψει σπίτι- καλός και ο καφές φίλτρου στον καναπέ μου.

Λαμβάνοντας υπόψιν αυτό το σκηνικό και αντίστοιχες ιστορίες «ταλαιπωρημένων» εργαζομένων, μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι τα καφέ δεν είναι καλή επιλογή τηλεργασίας. Τι θα έλεγες όμως για ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που όχι μόνο κατανοεί τις ανάγκες ενός ατόμου που δουλεύει εξ αποστάσεως, αλλά τις ικανοποιεί στο έπακρον; Εγώ θα έλεγα ναι!

Π55, το νέο co-working space στον Κεραμεικό

Αυτό είναι το Π55, ένα δημιουργικό co-working space στην περιοχή του Κεραμεικού, στην οδό Πλαταιών και στον αριθμό 55- κάτι που δεν ξεχνάς εύκολα. Το Π όμως συμβολίζει και την απαρχή των πάντων, ένα νέο ξεκίνημα στο πώς αντιμετωπίζουμε την τηλεργασία στην Ελλάδα. Στο Π55 συναντιούνται freelancers, ψηφιακοί νομάδες, δημιουργικά μυαλά και επαγγελματίες που διαμορφώνουν τη νέα εργασιακή πραγματικότητα. Όλοι αυτοί δίνουν ραντεβού κάτω από την ίδια στέγη και ανταλλάσουν απόψεις και ιδέες, αποτελώντας ο ένας για τον άλλον κινητήριο δύναμη και έμπνευση να συνεχίσουν το παραγωγικό τους έργο. Παράλληλα,  στον εν λόγω χώρο δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την έδρα μικρομεσαίων εταιριών, νεοσύστατων ομάδων και νεοφυών επιχειρήσεων.

co-working space στην περιοχή του Κεραμεικού

Σκέφτηκα να πάω, να δω, να εργαστώ και να αποκτήσω και εγώ τη δική μου άποψη για το πώς είναι να είσαι μέλος του Π55. Το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση ήταν το επιβλητικό κτίριο- μια σύγχρονη ερμηνεία της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής με πολλά industrial στοιχεία που αποτελεί μια ωδή των 20ς. Θύμιζε στην όψη το Flatiron Building, μεταφέροντας με για λίγο νοητά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Την καλαισθησία συμπλήρωναν τα βαμμένα τιρκουάζ-μιντ (κάτι in between) κάγκελα.

Π55, το co-working space στην περιοχή του Κεραμεικού

Από μέσα το κτίριο ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακό. Ψηλοτάβανα δωμάτια, σκαλιστοί τοίχοι από το μηδέν, έντονα χρώματα που δεν δημιουργούσαν παραφωνία, αλλά έδιναν «παιχνιδιάρικες» πινελιές, «πράσινες» γωνιές και κρυστάλλινοι πολυέλαιοι είναι μερικά από τα στοιχεία που συνέθεταν την ιδιαίτερη αισθητική του χώρου, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν. Το φυσικό φως διαχεόταν ανεμπόδιστα, ενώ η καινοτομία στον σχεδιασμό υποστήριζε τέλεια τις πολλαπλές του χρήσεις, συνδυάζοντας υποδειγματικά στοιχεία νεοκλασικού και σύγχρονου χαρακτήρα και προσφέροντας διαχρονική κομψότητα, ζεστασιά και πολυτέλεια.

Π55, το co-working space στην περιοχή του Κεραμεικού
Π55, το co-working space στην περιοχή του Κεραμεικού

Όπως ενημερώθηκα, το Π55 χτίστηκε στα θεμέλια ενός εγκαταλελειμμένου κτηρίου της δεκαετίας του ’70 και η γειτονιά αγκάλιασε αυτό το αναγεννημένο κτήριο αναγνωρίζοντάς το ως ένα ορόσημο και αρχιτεκτονικό στολίδι που συνδέει το παρελθόν με το μέλλον. Πλέον δεν είναι μόνο η γειτονιά.

Π55, το co-working space στην περιοχή του Κεραμεικού

Πρώτη-και απαραίτητη- στάση το Π55 Café στο ισόγειο. Δεν είναι άλλο ένα απλό καφέ. Είναι ένας χώρος όπου τα μέλη συναντιούνται για να ανταλλάξουν ιδέες, για να εργαστούν, για brainstorming, ή και για ένα διάλειμμα που ίσως κρατήσει λίγο παραπάνω. Εμένα με τράβηξε η μυρωδιά του φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ και του φρεσκοψημμένου κέικ- ήταν μια μείξη ονειρική. Προτιμάς brunch, μεσημεριανό ή ένα απογευματινό σνακ με απεριτίφ; Ό,τι και αν είναι αυτό, εκεί μπορείς να το απολαύσεις. Σημειώνεται ότι η κάβα είναι πλούσια, με εξαιρετικά σπάνιες επιλογές. Μάλιστα, σερβίρονται και signature cocktails. Το καλύτερο; 5-7 μμ είναι happy hour! Κάτι παραπάνω από καλή εργασιακή εμπειρία. Άλλωστε ένα come together after “office” drink, δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Π55, το co-working space στην περιοχή του Κεραμεικού
Π55 Καφέ

Το καλύτερο είναι ότι παρ’όλο που είναι καφέ, έχει την κατάλληλη ησυχία για να εργαστείς συγκεντρωμένα, το οποίο και έκανα. Το πολύ πολύ να ακούσεις την μηχανή καφέ να ετοιμάζει το καφεδάκι σου- μελωδία της ευτυχίας ή την ειδοποίηση e-mail από το λάπτοπ στο διπλανό τραπέζι-αυτό δεν το λες και ευτυχία. Ακόμη και το χρώμα στον τοίχο-ήταν sage- μου προκαλούσε μια ηρεμία, δίχως όμως να μου την «επιβάλλει». Αντίθετα, συνέβαλε σιωπηλά στην παραγωγικότητα της δουλειάς μου. Τόσα χρόνια πίστευα ότι δε γίνεται μια απόχρωση να μπορεί να επηρεάζει τόσο την ψυχοσύνθεση μου– πηγαίνοντας ενάντια σε ό,τι πρεσβεύει η Pantone, αλλά έκανα λάθος.

Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού στο Π55 co-working space

Αν πάλι είσαι φαν της σιγής ιχθύος και χόμπι σου είναι να διαβάζεις σε βιβλιοθήκες, τότε το ιδανικό σποτ για σένα είναι ο κοινόχρηστος χώρος εργασίας. Πάρε τον καφέ σου, άνοιξε τον υπολογιστή, κάθισε άνετα και καλωσόρισε τον συνάδελφο δίπλα ή απέναντί σου. Κοίτα έξω από το παράθυρο. Νιώσε τη γειτονιά. Κάπου εκεί βρίσκεται και η Ακρόπολη. Αν δε σου δώσει αυτή η εικόνα έμπνευση, τότε ποια;  Εκτός από προσωπική εργασία, το Π55 ενδείκνυται και για ομαδικά meetings.

Π55, το co-working space στην περιοχή του Κεραμεικού

Οι έξι αίθουσες συσκέψεων που φέρουν ονόματα φημισμένων προσώπων της Αρχαίας Ελλάδας προορίζονται για επαγγελματικές παρουσιάσεις, συσκέψεις, brainstorming – ανταλλαγή ιδεών αλλά και δια ζώσης interaction με internet υψηλών ταχυτήτων. Η έμπειρη ομάδα του Π55 θα βρίσκεται εκεί για να διασφαλίσει την ομαλή ροή και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της εκάστοτε συνάντησής.

Π55, το co-working space στην περιοχή του Κεραμεικού

Μία πιο fun συνάντηση εγγυάται το roof garden, μια inner city όαση με απρόσκοπτη θέα στην Ακρόπολη, που φιλοξενεί έως και 50 άτομα. Είναι ένας εντυπωσιακός χώρος τόσο για εκδηλώσεις και networking όσο και για ένα διάλειμμα από την ένταση της ημέρας.

Π55, το co-working space στην περιοχή του Κεραμεικού

Όλοι οι χώροι είναι πλήρως εξοπλισμένοι, τόσο τεχνολογικά –όση ώρα δούλευα, το internet «συνεργάστηκε» άψογα- όσο και από άποψη παροχών. Έχεις ξαναδεί βρύση ανθρακούχου νερού; Εγώ ομολογουμένως όχι. Και όταν το τηλέφωνο μου χτύπησε, απομονώθηκα στα ειδικά booth μόνωσης ήχου και μίλησα ανενόχλητη και κυρίως χωρίς να ενοχλώ.

Π55, το co-working space στην περιοχή του Κεραμεικού

Από τη μονοήμερη επίσκεψη μου, κατάλαβα τα εξής: Το Π55 θα μπορούσε να είναι συνώνυμο του εργασιακού ευ ζην. Βασίζεται στα ιδεατά της συνεργασίας, της φιλοξενίας, της βιωσιμότητας και της εξατομίκευσης των υπηρεσιών. Σέβεται το παρελθόν, ενδυναμώνει το παρόν και καθορίζει το μέλλον. Ποιος δε θα ήθελε να δουλεύει σε ένα τέτοιο εργασιακό περιβάλλον; Τώρα ξέρεις που να πάς όταν έχεις work from home. Θα νιώσεις πραγματικά σαν το σπίτι σου. Συν του ότι θα δεις φρέσκα πρόσωπα και θα έχεις ασταμάτητο και γρήγορο internet.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παροχές, τα ωράρια και τις τιμές θα βρείτε εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ