Life in Athens

Είδαμε τους Arctic Monkeys στο Release Athens και ανυπομονούμε ήδη για την επόμενη επίσκεψή τους

Όσα ζήσαμε από το VIP μπαλκόνι του opaponline.gr

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άνθρωποι σε συναυλία των Arctic Monkeys

Release Athens: Όσα ζήσαμε στη συναυλία των Arctic Monkeys.

Πέντε χρόνια ήταν πολλά. Οι Arctic Monkeys επέστρεψαν στην Ελλάδα μετά την τελευταία τους εμφάνιση τον Ιούλιο του 2018 και, όπως αποδείχθηκε χθες στην Πλατεία Νερού, μας είχαν λείψει πολύ!

Εμείς είχαμε ακόμη έναν λόγο να ανυπομονούμε για τη συγκεκριμένη συναυλία, αφού είχαμε τη μοναδική ευκαιρία να την απολαύσουμε από…ψηλά, από το VIP μπαλκόνι του opaponline.gr που φέρνει νέο αέρα στη διασκέδαση.

Άνθρωποι σε συναυλία των Arctic Monkeys
Άνθρωποι σε συναυλία των Arctic Monkeys
Άνθρωποι σε συναυλία των Arctic Monkeys

Είδαμε τους Arctic Monkeys στο Release Athens

Η αποθέωση της σύγχρονης ευρωπαϊκής μουσικής

Ένας από τους πιο ιδιαίτερους, νέους συνθέτες της Αγγλίας, ο Willie J Healey, απέδειξε ανεβαίνοντας στη σκηνή πως διανύει την πιο σημαντική ίσως στιγμή της καριέρας του. Αντλώντας έμπνευση από funk, soul και R&B, και έχοντας αφήσει πίσω του την κλασική pop, ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για να συνοδεύσει τους Arctic Monkeys στην ευρωπαϊκή τους περιοδεία που τους έφερε και στο Release Athens. Εμείς πάντως σίγουρα εντυπωσιαστήκαμε από το ταλέντο του και επιβεβαιώνουμε όλα όσα έχουν ακουστεί ήδη για εκείνον.

Και ενώ οι προσδοκίες μας ήταν ήδη πολύ ψηλά, σκυτάλη πήραν οι εκρηκτικοί The Hives για να μας δείξουν πως αυτό ήταν μόλις η αρχή. Η εμφάνισή τους άνετα τους συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στις καλύτερες live μπάντες της κιθαριστικής μουσικής, ενώ ο Howlin’ Pelle Almqvist χρειάστηκε μόλις λίγα λεπτά για να επιβεβαιώσει το Spin Magazine που τον ανέδειξε ανάμεσα στους κορυφαίους frontmen όλων των εποχών.

Άνθρωποι σε συναυλία των Arctic Monkeys
Άνθρωποι σε συναυλία των Arctic Monkeys

Do we wanna know? Of course we do!

Η ώρα που όλοι περιμέναμε είχε πλέον φτάσει. Οι Alex Turner, Jamie Cook, Matt Helders και Nick O’ Malley ανέβηκαν στη σκηνή και το κοινό παραληρούσε ήδη από τις πρώτες νότες. Από το παρθενικό τους single, “I Bet You Look Good on the Dance floor”, το 2005, μέχρι και τον ολοκαίνουριο δίσκο “The Car” κάθε τους τραγούδι έχει αγαπηθεί και η ατμόσφαιρα στις live εκτελέσεις ήταν ακόμα πιο μαγευτική.

“Do I Wanna Know?”, “505”, “Why’d You Only Call Me When You’re High?” ή “Arabella”; Είναι δύσκολο να επιλέξει κανείς ποια στιγμή της βραδιάς ήταν η πιο μαγική και ποιο τραγούδι ερμήνευσε το κοινό με περισσότερο πάθος.

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι Arctic Monkeys είναι το κορυφαίο indie rock συγκρότημα της σύγχρονης μουσικής σκηνής και εμείς πολύ τυχεροί που είχαμε την ευκαιρία να τους συναντήσουμε για ακόμα μια φορά.

Άνθρωποι σε συναυλία των Arctic Monkeys
Άνθρωποι σε συναυλία των Arctic Monkeys

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ