Life in Athens

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις αν ξεμείνεις στην Αθήνα

Μια απόφαση μακριά από το ιδανικό καλοκαίρι

Μαρίνα Ανδριωτάκη
Μαρίνα Ανδριωτάκη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
5_pragmata_poy_mporeis_na_kaneiw_an_ksemeineis_sthn_athina
Nick Night on Unsplash

Kαλοκαίρι στην Αθήνα; Αυτά είναι πέντε πράγματα που μπορείς να κάνεις.

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων: αυτοί που ετοιμάζονται να πάνε διακοπές, αυτοί που έχουν ήδη πάει και αυτοί σκοπεύουν να μείνουν στην Αθήνα. Αν ανήκεις στην τρίτη, συχνά χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να διατηρήσεις το κέφι σου. Με τις υποχρεώσεις να συνεχίζουν να τρέχουν και τη ζέστη να δυσκολεύει τις δραστηριότητές σου, σίγουρα αναζητάς μικρά boost ενέργειας και διασκέδασης μέσα στην καλοκαιρινή ραστώνη. Μη σκας όμως γιατί μπορείς να βρεις πολλές εναλλακτικές που θα σου φτιάξουν το κέφι ανάλογα με το τι σου αρέσει. Εμείς προτείνουμε 5 πράγματα που μπορείς να δοκιμάσεις αν έχεις ξεμείνει στην πόλη γιατί θα πας διακοπές στο τέλος του καλοκαιριού ή και καθόλου.

Να πας θερινό σινεμά
Τι καλύτερο από το να ξεφύγει το μυαλό με μια ωραία ταινιούλα κάτω από τα αστέρια ένα δροσερό βραδάκι; Άκρως οικονομικό, με πάρα πολλές επιλογές για όλα τα γούστα, που μπορείς να πας με φίλους ή και μόνος/η, να φας ό,τι τραβάει η όρεξη σου και να πιείς ένα ποτάκι χωρίς την βαβούρα των μπαρ. Αυτή την περίσταση πραγματεύονται και τα Φτηνά Τσιγάρα του Ρένου Χαραλαμπίδη, όπου ένα βράδυ του Αυγούστου στην άδεια Αθήνα, ένας σύγχρονος μποέμ φλερτάρει με μια κοπέλα που γνώρισε σε τηλεφωνικό θάλαμο. Αν δεν την έχετε δει, δείτε την, παίζεται ακόμα.

Να πας για ένα δροσιστικό μπανιο
Μπορεί τα μπάνια να τα έχουμε συνυφασμένα με παραθαλάσσιες περιοχές, εξοχικά και νησιά, αλλά η Αττική όσο και να μην το πιστεύεις έχει εκπληκτικές παραλίες. Βάλε το μαγιό σου, πάρε το αυτοκινητάκι σου ή ένα πουλμανάκι και κατευθύνσου προς τα ανατολικά και νότια προάστια για μια χαλαρωτική μέρα στην ξαπλώστρα σου διαβάζοντας ένα βιβλίο, ή σε ένα beach bar για αμέτρητη διασκέδαση.

Να πιεις ένα ποτό με θέα 
Ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο με τον καύσωνα  και εσύ ψάχνεις τρόπους να δροσιστείς απεγνωσμένα και να πας για ένα ποτό αλλά η κατάσταση στην πόλη είναι ανυπόφορη; Επίσης αναρωτιέσαι ποιο μπαράκι θα’ναι ανοιχτό σήμερα; Η πόλη μας ευτυχώς έχει άπειρες επιλογές για νυχτερινή ζωή, που πλέον με την άνοδο του τουρισμού είναι ανοιχτά σχεδόν όλο το καλοκαίρι, οπότε δεν έχει παρά να διαλέξεις μια ταράτσα της αρεσκείας σου και να αγναντεύεις την Ακρόπολη, με μια ατέλειωτη αίσθηση του αθηναϊκού αστικού τοπίου, κουλ μουσική και καλοκαιρινά vibes.

Να κάνεις βόλτα στην άδεια πόλη 
Η Αθήνα είναι μια πολυπληθής πόλη που δεν βρίσκει ησυχία ποτέ, πέραν από τον Αύγουστο, οπότε αυτή είναι η ευκαιρία σου να ανακαλύψεις ωραία σημεία στην πόλη, γιατί αποκλείεται να έχεις επισκεφτεί κάθε γωνιά της. Ακόμα κι αν το έχεις κάνει, είναι πάντα ωραία η αίσθηση να πηγαίνεις σε σημεία που έχουν κάτι ιδιαίτερο. Δεν μιλάμε απαραίτητα για τα στέκια αλλά και πάρκα ή αρχαιολογικά μνημεία. Ξέρεις, από αυτά που δείχνουν ωραία στο feed σου στο instagram.

Να παίξεις FREEWIN σε ένα κατάστημα ΟΠΑΠ

Βαρέθηκες σπίτι αλλά δεν θέλεις να αποχωριστείς το air condition; Πήγαινε στο κοντινότερο κατάστημα ΟΠΑΠ, καθώς σίγουρα υπάρχει ένα σε όλες τις γειτονιές, κατέβασε την εφαρμογή OPAP Store, παίξε το FREEWIN και διεκδίκησε μέχρι και 100.000 ευρώ. Το μόνο παιχνίδι που είναι δωρεάν, καθημερινό, διασκεδαστικό, εύκολο και γρήγορο, και τι καλύτερο από το να παίζεις χωρίς να έχεις κάτι να χάσεις.

3

Πιο απλά, όταν βρεθείς σε ένα κατάστημα ΟΠΑΠ, άνοιξε την εφαρμογή OPAP store Αpp και επιλέξε το εικονίδιο του FREEWIN. Στην οθόνη σου θα δεις δύο κλειστές κάρτες, με σκοπό να βρεις σε ποια υπάρχει ο Mr. OPAP, ώστε να προχωρήσεις στο επόμενο επίπεδο. Στην οθόνη εμφανίζονται τα 15 επίπεδα με τα αντίστοιχα έπαθλα τους. Το καλύτερο είναι ότι ανά πάσα στιγμή μπορείς να σταματήσεις  σε ένα επίπεδο, λαμβάνοντας το έπαθλο το τελευταίου επιπέδου που έχεις κερδίσει, εώς το μεγάλο έπαθλο των 100.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιλέξεις τη λάθος κάρτα, χάνεις ό,τι έχεις κερδίσει, αλλά μπορείς να ξαναπαίξεις δωρεάν την επόμενη ημέρα, γιατί το να παίρνεις αποφάσεις γίνεται …. παιχνιδάκι!

f40137f8-b42f-4b66-a9e7-e04b4d890ded

Επίσης αν παίξεις FREEWIN και ένα παιχνίδι μέσα από το OPAP Store App, θα λαμβάνεις συμμετοχές σε εβδομαδιαίες κληρώσεις για να κερδίσεις πλούσια δώρα, όπως μία τηλεόραση ή ένα iphone. Με όλους τους δρόμους να οδηγούν στο OPAP Store App για καθημερινά κέρδη, είσαι μια απόφαση μακριά από το ιδανικό καλοκαίρι για σενα, για να το φτιάξεις όπως ακριβώς ονειρεύεσαι με σύμμαχο το νέο FREEWIN!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ