Life in Athens

Athens City Festival: Όλα τα highlights της πρώτης εβδομάδας του μεγάλου φεστιβάλ της πόλης

Από κορυφαία DJ sets και συναυλίες μέχρι bike tour σε γκαλερί, η φετινή διοργάνωση έχει κάτι για όλους.

labrini-trougkou.jpg
Λαμπρινή Τρούγκου
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
  Athens City Festival: Όλα τα highlights της πρώτης εβδομάδας του μεγάλου φεστιβάλ της πόλης

Athens City Festival 2023: Οι εκδηλώσεις του φετινού φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων για το διάστημα 5-8 Μαΐου

Το αρχαίο γνωμικό λέει ότι «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» και το Athens City Festival το απέδειξε για ακόμη μια φορά. Το φεστιβάλ ξεκίνησε την πρωτομαγιά με το αστικό πικ-νικ. Παρότι φέτος ο καιρός δεν ήταν ευνοϊκός για να γιορτάσουμε την άνοιξη, χιλιάδες αθηναϊκές οικογένειες βρέθηκαν στην Ακαδημία Πλάτωνος και κατάφεραν να κάνουν την πρώτη μέρα του Μάη ξεχωριστή. Κάθισαν στα γρασίδια, έπαιξαν με τα κατοικίδιά τους και συμμετείχαν σε διασκεδαστικές δράσεις. Έτσι, άνοιξε και επίσημα η αυλαία του 2ου Athens City Festival. Η μεγάλη διοργάνωση του Δήμου Αθηναίων συνεχίζεται αυτήν την εβδομάδα με μια σειρά από συναρπαστικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν μουσική, χορό, τέχνη, βόλτες και εκπαιδευτικές εκδρομές. Από κορυφαία DJ sets όλων των μουσικών ειδών μέχρι bike tour σε γκαλερί, το Athens City Festival το 2023 επιφυλάσσει κάτι για όλους.

Αυτή την εβδομάδα στο Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων:

Sky vector, 5/5, Πλατεία Θησέως
Ένα event στην καρδιά της πόλης που θα συνδυάζει ζωντανές εμφανίσεις και DJ sets. Hip hop, trap, afrobeats, R&B από τους Moose, Irene, Ofili, People Out East, Μυστήριος Τύπος, Mr. Kentro, Marina (from Stixoima), RSN και άλλους. Ένα block party με urban χαρακτήρα σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αθήνας.

Ευανθία Ρεμπούτσικα, 5/5, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Με ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μουσεία του κόσμου σαν σκηνικό, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, η Ελληνίδα συνθέτης με το δοξάρι και το βιολί της, το κόκκινο χρώμα σήμα κατατεθέν της και την κινηματογραφικών αποχρώσεων μουσική της, παρουσιάζει μουσικές από τα σπουδαία soundtrack της «Πολίτικης κουζίνας», τον «Νοτιά», και το «Babam ve Oğlum» μέχρι τη «Φωνή Αιγαίου» και τις «Μη Χαμένες Πατρίδες». Ένα ταιριαστό live για να γιορτάσει κανείς την άνοιξη. 

Gyzi Street Party,5/5, Πλατεία Γκύζη
Στην Πλατεία Γκύζη, από τις 17:00 έως τις 23:00 καταξιωμένοι DJs της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής δίνουν το παρών, παρουσιάζοντας τον σύγχρονο ήχο της πόλης. Fo, George Apergis, Mr. M, Nausicaa, VRGN και ο Drosis δίνουν ήχο και χρώμα σε μία από τις κεντρικές πλατείες της πόλης που πολλοί αγνοούν.

Cinematic Orchestra, 6/5, Πλατεία Κοτζιά
Οι συναρπαστικοί Cinematic Orchestra έρχονται στην Αθήνα για μια ξεχωριστή εμφάνιση στην Πλατεία Κοτζιά. Το συγκρότημα του “To Build A Home”, του “Arrival Of The Birds” και τόσων άλλων αξέχαστων κομματιών μουσικής είναι ένα από τα μεγαλύτερα success stories της Βρετανικής μουσικής σκηνής, συγκεντρώνοντας δισεκατομμύρια streams στις διάφορες πλατφόρμες και έχοντας παρουσία σε δεκάδες ταινίες, σειρές, διαφημίσεις, μέχρι και στον τελικό του Champions League. Κάθε συναυλία των Cinematic Orchestra είναι ένα μαγικό οπτικοακουστικό θέαμα με έντονη κινηματογραφική ατμόσφαιρα, μια εμπειρία που μένει χαραγμένη για καιρό στη μνήμη.

Cinematic Orchestra, 6/5, Πλατεία Κοτζιά

Δημήτρης Καταλειφός και Δημήτρης Τσάκας quartet, 6/5, Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή
Η δημοφιλής σειρά συναυλιών jazz στο Μουσείο ολοκληρώνει το Σάββατο 6 Μαΐου το αφιέρωμα Ποίηση και Jazz, με ένα ταξίδι στην ποίηση του Δημήτρη Καταλειφού. Ο Δημήτρης Καταλειφός και το κουαρτέτο του Δημήτρη Τσάκα θα συναντηθούν στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή σε μια βραδιά απαγγελίας, τραγουδιού και μουσικής τζαζ, με τίτλο «Σώμα και όνειρα», με αφορμή 15 ποιήματα του βραβευμένου ηθοποιού και ποιητή Δημήτρη Καταλειφού.

Δημήτρης Καταλειφός και Δημήτρης Τσάκας quartet, 6/5, Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Museum and Gallery Bike tour, 6/5, Πλατεία Κοτζια
Μια επίσκεψη στις γκαλερί και τους εκθεσιακούς χώρους της Αθήνας, με ποδήλατο. Μια διαδρομή που συνδυάζει την άθληση και την τέχνη στην καρδιά της πόλης. Οι υπεύθυνοι των χώρων θα μας υποδεχθούν για μια προσωπική ξενάγηση στις εκθέσεις τους δίνοντας έτσι στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους καλλιτέχνες, τις εκθέσεις και τις ίδιες τις γκαλερί.

Museum and Gallery Bike tour, 6/5, Πλατεία Κοτζια

Aθηνοπεριπέτειες, 7/5, Διασταύρωση οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Θεωρίας
Η πρώτη από τέσσερις εκπαιδευτικές διαδρομές στην περιοχή της Πνύκας, οι οποίες πραγματοποιούνται από τη συγγραφέα Σοφία Αλεξίου σε συνεργασία με μουσειοπαιδαγωγούς και ξεναγούς. Οι διαδρομές στηρίζονται στο παιδικό βιβλίο «Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα» που αποτελεί τον πρώτο ταξιδιωτικό οδηγό που γράφτηκε αποκλειστικά για παιδιά. Στους περιπάτους, που απευθύνονται σε παιδιά από 5 έως 11 ετών, εναρμονίζεται η εκπαίδευση, το θεατρικό παιχνίδι και η επαφή με τη φύση. Η διαδρομή διανθίζεται με αναγνώσεις, μύθους, διαδραστικά παιχνίδια και ένα διασκεδαστικό κυνήγι θησαυρού γνώσης με δώρα για τους μικρούς εξερευνητές και εξερευνήτριες.

Σανταρόζα Βeat, 7/5, Πλατεία Δικαιοσύνης
Το mobile party Needless σε συνεργασία με την πολιτιστική πλατφόρμα & Βeyond, παρουσιάζουν ένα μεγάλο dance party σε ένα από τα εμβληματικότερα σημεία του κέντρου της πόλης. Ένα μοναδικό, urban dancefloor με τρία Β2Β sets από τους Express Skopelitis (Iro & Discojuice), Chevy & Papaioannou και K.atou & Figkott. Balearic Beat, Rare Grooves, Electronica, Disco και Ηouse ρυθμοί θα δημιουργήσουν ένα χορευτικό, λαμπερό μουσικό περιβάλλον, σε έναν από τους πιο ιδιαίτερους δημόσιους χώρους της Αθήνας.

Σανταρόζα Βeat, 7/5, Πλατεία Δικαιοσύνης

Christian Ronig, 8/5, Πάρκο Eλευθερίας
O Christian Ronig επισκέπτεται την Αθήνα για μια ατμοσφαιρική συναυλία, με δωρεάν είσοδο, στο αμφιθεατρικό Πάρκο Ελευθερίας. Ο τραγουδοποιός μας εντυπωσίασε όταν πριν πέντε χρόνια κυκλοφόρησε το άλμπουμ “Greece is mine”, με διασκευές του σε κορυφαία ελληνικά τραγούδια αποδοσμένα στην αγγλική γλώσσα. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο μουσικός από τη Γερμανία κυκλοφόρησε το νέο διπλό του άλμπουμ, με τίτλο “Heavy seas at the cape of good hope”, με νέες μεταγραφές σπουδαίων Ελλήνων συνθετών (Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Πλέσσα κ.ά.). Το τραγούδι “Deep and silent sea” αποτελεί μια απρόβλεπτη και εντυπωσιακή διασκευή στα αγγλικά του τραγουδιού «Θάλασσα πλατιά» του Μάνου Χατζιδάκι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ