Life in Athens

Athens Street Food Festival 2023: Εκπλήξεις από κάθε γωνιά του γευστικού γαλαξία

Ετοιμαστείτε για την πιο λαχταριστή εξερεύνηση ενός καινούργιου «σύμπαντος φαγητού»

labrini-trougkou.jpg
Λαμπρινή Τρούγκου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Athens Street Food Festival 2023

Athens Street Food Festival 2023: Το μεγαλύτερο φεστιβάλ φαγητού θα πραγματοποιηθεί για τέσσερα τριήμερα, από τις 5 μέχρι τις 28 Μαΐου στο Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.Σ.Υ.

Έχει πλέον φτάσει και επίσημα η περίοδος που όλοι σκεφτόμαστε σε ποια φεστιβάλ της Αθήνας θέλουμε να συμμετάσχουμε. Πράγματι, υπάρχουν δεκάδες λόγοι για να παρακολουθήσει κανείς ένα φεστιβάλ, αλλά η αλήθεια είναι ότι, όταν μιλάμε για food festival, δεν είναι απαραίτητο καν να ακούσει κανείς όλους αυτούς τους λόγους. Σε ένα φεστιβάλ φαγητού μπορεί κανείς να δοκιμάσει πολλές νέες γεύσεις-χωρίς ενοχές, να υποστηρίξει τοπικές επιχειρήσεις, να γνωρίσει ανθρώπους και να διασκεδάσει με ωραίες μουσικές. Αυτό το απέδειξε τον προηγούμενο Μάιο το Athens Street Food Festival, προσελκύοντας λάτρεις του φαγητού από όλη την Αθήνα -και όχι μόνο- σε μια τριήμερη γιορτή γαστρονομίας.

Athens Street Food Festival 2023

Την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 το μεγαλύτερο φεστιβάλ φαγητού της χώρας θα ανοίξει ξανά τις πόρτες και τους φούρνους του, γεμάτο εκπλήξεις από κάθε γωνιά του γευστικού γαλαξία. Η μεγάλη γιορτή φαγητού είναι πια μια Αθηναϊκή παράδοση κάθε άνοιξη. Αυτό σημαίνει ότι και τα τέσσερα τριήμερα του Μαΐου (5-6-7, 12-13-14, 19-20-21 και 26-27-28 Μαΐου) το Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ. στο Γκάζι θα γεμίσει με χιλιάδες foodies που θέλουν να γευτούν τις αμέτρητες, πρωτότυπες και ξεχωριστές γευστικές προτάσεις, τις οποίες μπορούν να απολαύσουν αποκλειστικά στο φεστιβάλ.

Για την ιστορία...

Από το 2016 ως σήμερα, το Athens Street Food Festival είναι το κορυφαίο σημείο αναφοράς της εντυπωσιακής άνθισης του «φαγητού του δρόμου» της Ελλάδας. Αμέτρητα καταστήματα και chefs σε όλη τη χώρα κάνουν τις δικές τους προτάσεις. Τα αποκλειστικά pop-up μαγαζιά του φεστιβάλ έχουν παρουσιάσει και καθιερώσει πολλά από τα γαστρονομικά trends των τελευταίων ετών. Φέτος είναι η έκτη χρόνια και όλος ο Μάιος είναι αφιερωμένος στο street food, με δεκάδες χιλιάδες κόσμου να συρρέουν στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ. Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι το φεστιβάλ σημειώνει τεράστια επιτυχία με μεγάλη προσέλευση και φοβερή ενέργεια και διάθεση. 

Athens Street Food Festival 2023

Μια γευστική εξερεύνηση χωρίς σύνορα 

Από το Περού ως την Κίνα, από το Μεξικό ως το Βιετνάμ, από την Αραβία ως την Τζαμάϊκα, από την Ιταλία ως τις ΗΠΑ, από την Ινδία ως Ιαπωνία και φυσικά από την Ελλάδα, κάθε χώρα, κάθε περιοχή, κάθε πόλη έχει τη δική της κουζίνα και τα γευστικά μυστικά της. Η ικανοποίηση της εξερεύνησης είναι μεγαλύτερη όταν μιλάμε για το τίμιο και αγαπημένο street food. Οι αυθεντικές γεύσεις που μπορεί να δοκιμάσει κανείς στο Athens Street Food Festival,  είτε είναι νέες είτε έχουν ταξιδέψει μέσα από το χρόνο, είναι ικανές να ανατρέψουν το γευστικό μας «σύμπαν». Οι συνταγές είναι κάθε χρόνο συναρπαστικές και η ποικιλία των επιλογών μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο. Φυσικά, από τη μεγάλη λίστα δεν λείπουν και φέτος πολλές vegan και vegetarian προτάσεις.

Dj sets, parties και μουσικές εκπλήξεις μέσα στο μενού 

«Άχαστο» κομμάτι της γιορτινής ατμόσφαιρας του Athens Street Food Festival είναι πάντα η μουσική από τους κορυφαίους ραδιοφωνικούς παραγωγούς της πόλης. Κάθε βράδυ γίνονται parties με αγαπημένους DJs για να απολαύσει κανείς είτε το ποτό, είτε το κοκτέιλ του. Για φέτος, ο Athens Voice Radio 102.5 θα βρίσκεται εκεί live την Παρασκευή 19 (18:00-21:00), το Σάββατο 20 (14:00-20:00) και την Κυριακή 21 Μαΐου (14:00-20:00). Η μεγάλη έκπληξη: το Σάββατο 27 Μαΐου το ASFF θα υποδεχτεί τον μεγάλο James Lavelle των UNKLE για ένα αποκλειστικό DJ set.

Athens Street Food Festival 2023

Στο Athens Street Food Festival 2023 τα εισιτήρια, για πρώτη φορά, θα διατίθενται για όλες τις ημέρες του φεστιβάλ και μέσα από online προπώληση. Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται από τα www.viva.gr, Public και το υπόλοιπο δίκτυο της Viva. Οι μεταπωλητές των εισιτηρίων χρεώνουν έξοδα διαχείρισης ανάλογα με το τιμολόγιό τους.

Χορηγοί:

Μπύρα Άλφα – Στις Στιγμές Μας

To Athens Street Food Festival, δε σημαίνει μόνο φαγητό, σημαίνει και μπύρα ΑΛΦΑ. Η μπύρα που είναι συνδεδεμένη με τις στιγμές μας και τους αγαπημένους μας, για ακόμη μια χρονιά είναι μεγάλος χορηγός της μεγαλύτερης γιορτής φαγητού στη χώρα. Η ΑΛΦΑ, μας προσκαλεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της στο Athens Street Food Festival, για να αφήσουμε τα κινητά στην άκρη και να ζήσουμε μια εμπειρία «Πραγματικά Μαζί με τους ανθρώπους μας».

Sailor Jerry Spiced Rum – Το αυθεντικό spiced ρούμι Καραϊβικής

Το Sailor Jerry Spiced Rum θα βρίσκεται στο Athens Street Food Festival για να συνοδεύσει αυτό το γευστικό ταξίδι με δροσιστικά και εξωτικά κοκτέιλ. Πρόκειται για ένα εκλεκτό ρούμι Καραϊβικής, με μείγμα μπαχαρικών - κυριαρχούν η βανίλια και η κανέλα - το οποίο δημιουργείται με μια καλά φυλαγμένη, μυστική συνταγή. Επισκεφτείτε το Tiki Bar του Sailor Jerry στο Αthens Street Food Festival όπου απολαυστικά cocktails και πολλές εκπλήξεις θα σας περιμένουν.

Ώρες λειτουργίας
Παρασκευή 17:00 - 00:30
Σάββατο 12:00 - 01:00
Κυριακή 12:00 - 00:00

Εισιτήρια: 3 ευρώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ