Life in Athens

Κώστας Μπακογιάννης: «Να μην κάνουμε Ντίσνεϋλαντ την Αθήνα» - Τι είπε για το Airbnb

«Η πόλη δεν θα πρέπει να χάσει την ψυχή της»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης
Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο τουρισμός στην Αθήνα έχει αυξηθεί θεαματικά, ωστόσο η πόλη δεν μπορεί να μετατραπεί σε Disneyland, ξεκαθαρίζει ο Κώστας Μπακογιάννης.

Να υπάρξει μια νέα συμφωνία ανάμεσα στην Αθήνα και το ελληνικό κράτος, ζήτησε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, με συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής». 

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι δήμος και κεντρικό κράτος οφείλουν να αλληλοσυμπληρώνονται, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα και η ασφάλεια στη ζωή των πολιτών. 

«Η Αθήνα επιστρέφει. Επενδύσεις, τουρίστες, υπηρεσίες, έργα. Η διαφορά με τη προηγούμενη δεκαετία είναι μεγάλη. Ταυτόχρονα, όμως, μάς έχει έρθει ο λογαριασμός για χρόνια αδιαφορίας και εγκατάλειψης» τόνισε.

Και εξήγησε: «Είμαστε σε οριακό σημείο, αλλά έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία. Ο Δήμος Αθηναίων και το κεντρικό κράτος χρειάζεται να αλληλοσυμπληρώνονται, αλλιώς ποιότητα και ασφάλεια στις ζωές μας δεν θα υπάρξουν».

«Έχει φτάσει η ώρα για μια νέα συμφωνία της πρωτεύουσας με το ελληνικό κράτος. Συνολικά» ανέφερε επίσης ο Κ. Μπακογιάννης.

Τουρισμός στην Αθήνα - Μονόδρομος η ρυθμιστική παρέμβαση για το Airbnb

Απαντώντας σε ερώτηση για τη διαφύλαξη της κατοικίας και των μικρομεσαίων καταστημάτων από τη ραγδαία τουριστικοποίηση, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι η πόλη θα πρέπει να αλλάξει, αλλά δεν θα πρέπει να χάσει την ψυχή της. 

«Η μαγεία της πόλης είναι οι μικτές χρήσεις. Το γεγονός ότι σε λίγα μέτρα, για παράδειγμα, από το δημαρχείο μπορείς να βρεις ένα καλό εστιατόριο ή ένα boutique ξενοδοχείο, μπορείς να αγοράσεις από κουμπιά... έως άγκυρες. Δεν θέλουμε η Αθήνα να μετατραπεί σε μια αρχαιοελληνική ή νεοκλασική Disneyland» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Επιεσήμανε παράλληλα την ανάγκη να υπάρξει ρυθμιστική παρέμβαση για το Airbnb στην πόλη, ζητώντας να αναλάβει τη νομική αρμοδιότητα και την πολιτική ευθύνη ο δήμος, όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ