#NotAlone OpenAir - Η υπαίθρια έκθεση του Δήμου Αθηναίων κατά της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας
Σε συνεργασία με το Art Hub Athens παρουσιάζονται πρωτότυπα έργα Ελλήνων καλλιτεχνών
Δήμος Αθηναίων: Υπαίθρια ομαδική εικαστική έκθεση #NotAlone OpenAir κατά της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας στον πεζόδρομο της Βασιλίσσης Όλγας
Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού κατά των γυναικοκτονιών και της έμφυλης βίας και με σύμμαχο την Τέχνη ως σημαντική δύναμη για κοινωνική αλλαγή, ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τη διεθνή πλατφόρμα πολιτιστικής έκφρασης ART HUB Athens, παρουσιάζει την υπαίθρια ομαδική εικαστική έκθεση #NotAlone OpenAir.
Η έκθεση που διοργανώνεται στον πεζόδρομο της Βασιλίσσης Όλγας έως την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου και αποτελεί μέρος της φετινής ετήσιας καμπάνιας #NotAlone - Εκστρατεία κοινωνικού αντίκτυπου ενάντια σε κάθε μορφή Κακοποίησης του ART HUB Athens, φιλοδοξεί να στείλει ηχηρό μήνυμα κατά της έμφυλης βίας. Συνεισφέροντας έμπρακτα στους σκοπούς της δράσης, ο Δήμος Αθηναίων παραχώρησε τα ειδικά stands πάνω στον πεζόδρομο για να φιλοξενήσουν τα πρωτότυπα έργα των Ελλήνων δημιουργών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ART HUB Athens.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε επ΄ ευκαιρία της έκθεσης: «Κάθε γυναίκα που πέφτει θύμα έμφυλης βίας είναι δικός μας άνθρωπος. Είναι η γυναίκα μας, η κόρη μας, η μητέρα μας. Στηρίζουμε τις γυναίκες – θύματα να βρουν τη δύναμη να ξεφύγουν και μέσα από την τέχνη ευαισθητοποιούμε όλους εμάς ώστε να καταδικάζουμε απερίφραστα τα περιστατικά βίας, αλλά και να τα καταγγέλουμε. Γιατί και η αδιαφορία σκοτώνει».
Σύμφωνα με το σκεπτικό των διοργανωτών της Έκθεσης, «η κρίση αξιών που διέπει την ελληνική κοινωνία, η ελλιπής παιδεία καθώς και η αποσιώπηση της βίας εν γένει, αποτελούν κύριους παράγοντες της έξαρσης των γυναικοκτονιών τα τελευταία χρόνια. Η λίστα των θυμάτων αυξάνει συνεχώς, ενώ οι επιζούσες συνεχίζουν να βιώνουν συντριπτικά και σε καθημερινή βάση, το ψυχολογικό και σωματικό τραύμα, το οποίο προκλήθηκε από θύτες που θεώρησαν -και θεωρούν- ότι κατέχουν τον συνάθρωπό τους, ως υλική μορφή. Οφείλουμε όλοι μαζί, να αποτινάξουμε το πέπλο της σιωπής και να συνδράμουμε με κάθε μέσο στην καταστολή και πρόληψη της βίας, η οποία είναι σωματική, λεκτική και ψυχολογική».
Η Αντιδήμαρχος Πολιτικών Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων και Έμφυλης Βίας του Δήμου Αθηναίων, Άννα Ροκοφύλλου, τόνισε: “Η βία κατά των γυναικών έχει πάρει διαστάσεις πανδημίας. Αυτό είναι πλήγμα για ολόκληρη την κοινωνία μας. Ως εδώ! Εμείς εντείνουμε τις προσπάθειές μας έως την ημέρα που δεν θα μας χρειάζεστε άλλο. Έως ότου η ισότητα στην κοινωνία μας να είναι αυτονόητα δεδομένη”.
Στην έκθεση συμμετέχουν οι δημιουργοί: Έλενα Καρανικολού (Missy Merida), Αγγελιάνα Κορωνιού (Foxy Lady), Ελευθερία Μακρόγλου Πανουσάκη (Eleftheria Mak Pan), Μαρία Μυλωνά (Rima Lyma), Γιάννης Τζομάκας, Νίκη Τριανταφυλλοπούλου (Nikia Manikia), Νίκος Τσίτσος.
Σημειώνεται ότι ο χώρος είναι προσβάσιμος σε ΑμεΑ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά από 37 χρόνια αναμονής, ξεκίνησαν οι εργασίες - Ανάπλαση 7,5 στρεμμάτων και σύνδεση με τον ΗΣΑΠ
Τι συμβαίνει σήμερα και τι πρέπει να αλλάξει
«Ανήκω στην έβδομη γενιά της οικογένειάς μου που ασχολείται με τα χαλιά. Σκέψου ότι το πατρικό όνομα της μητέρας μου σημαίνει «χαλιτζής».
Στο ύψος της Βασιλίσσης Όλγας
Στο ύψος της Βασιλίσσης Όλγας
Χαρταετοί, μουσική και πλήθος κόσμου στα Κούλουμα του Δήμου Αθηναίων
Από τον Φιλοπάππου μέχρι το Περιστέρι, η Αθήνα γιορτάζει τα Κούλουμα
Ραντεβού στο Σύνταγμα για το μεγάλο καρναβάλι και παραδοσιακά Κούλουμα στου Φιλοπάππου - Όλο το πρόγραμμα
Χάρης Δούκας: «Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς το πρόγραμμα φυτεύσεων για τη νέα χρονιά»
Το τελευταίο πάρτι της σεζόν θα γραφτεί με techno και breakbeats, ιδρώτα κι αγάπη
Κέρδισε διπλές προσκλήσεις για εσένα και το plus one σου
Ένα διήμερο γεμάτο χρώμα, μουσική και εορταστική διάθεση από τον Δήμο Αθηναίων
Είναι μόδα ή η ανάγκη των ανθρώπων να βρουν τις ισορροπίες τους ανάμεσα στην τεχνολογία και τη φύση;
Valentine's kisses, μουσική και δώρα από τη Maybelline New York
Τι ισχύει για τις κοπές δέντρων, τα επιστημονικά κριτήρια, τη διαδικασία έγκρισης και την υποχρεωτική αντικατάσταση πρασίνου.
Ready > Steady > Κυψέλη: Μια ομάδα φοιτητών αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών θέλει να μεταμορφώσει τη γειτονιά. Μάθαμε πώς.
Μια πρωτοβουλία για τα αδέσποτα που λαχταρούν μια ζεστή αγκαλιά
Γιορτάζουμε την αγάπη με μουσική και εκπλήξεις
Ο Χάρης Δούκας, ο Θάνος Παγώνης και η Μυρτώ Κιούρτη μιλούν για τη δυνατότητα της πρωτεύουσας να φέρει τη ζωή πιο κοντά στη γειτονιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.