Life in Athens

Ξεχωριστοί βοτανόκηποι σε αυλές σχολείων στον Άλιμο

Η νέα γενιά έρχεται πιο κοντά στη φύση, ενώ οι αυλές των σχολείων αποκτούν περισσότερο πράσινο χρώμα και άρωμα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βοτανόκηποι σε αυλές σχολείων στον Άλιμο

Άλιμος: Μαθητές, μέλη του «We 4 All», εκπρόσωποι της Δημοτικής αρχής και υπάλληλοι του τμήματος Πρασίνου του Δήμου δημιούργησαν βοτανόκηπους στις αυλές των σχολείων.

Μια πρωτότυπη δράση πραγματοποιήθηκε κατά το προηγούμενο διάστημα στον Άλιμο, με στόχο τη δημιουργία βοτανόκηπων σε αυλές σχολείων. Μάλιστα, οι βοτανόκηποι που ξεκίνησαν να δημιουργούνται την άνοιξη σε όποιο σχολείο του Αλίμου το επιθυμούσε, αποτελούνται από φυτά που φύτεψαν οι ίδιοι οι μαθητές, με την υποστήριξη της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Αλίμου.

Η αρχή έγινε στα μέσα του περασμένου Απριλίου με τα παιδιά να έχουν φυτέψει μεταξύ άλλων νεαρούς θάμνους λεβάντας, θυμάρι, ρίγανη, μέντα και δεντρολίβανο, φυτά που ομόρφυναν τους κήπους των σχολείων. Με την πρωτότυπη αυτή δράση, με έμφαση στο περιβάλλον, η νέα γενιά έρχεται πιο κοντά στη φύση, τα παιδιά μαθαίνουν να ξεχωρίζουν τα βότανα, να φροντίζουν και να αγαπάνε το πράσινο, ενώ ταυτόχρονα οι αυλές των σχολείων αποκτούν περισσότερο πράσινο, χρώμα και άρωμα!

Όπως επισήμανε στην ATHENS VOICE o Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Θεμάτων Ανακύκλωσης Δήμου Αλίμου κ. Γιάννης Αντωνάκης, «η ιδέα ξεκίνησε τον Απρίλιο, κλείνοντας έναν κύκλο φυτευτικών εργασιών μέσα στα σχολεία αλλά και εκπαιδευτικής επιμόρφωσης των μαθητών πάνω στη βοτανική ταξινόμηση των φυτικών ειδών. Θεωρείται από την πλευρά της υπηρεσίας σημαντική η συμβολή των παιδιών στη διάσωση και προστασία του περιβάλλοντος και η διαμόρφωση περιβαλλοντικής νοοτροπίας». Ο κ. Αντωνάκης πρόσθεσε ότι «φυτεύτηκαν κυρίως μεσογειακά- αρωματικά φυτά, στο σύνολο τους τετρακόσια και συμμετείχαν είκοσι δύο σχολεία. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε αυτή την δράση και την επόμενη σχολική χρόνια καθώς τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί αγκαλιάσανε το πρόγραμμα με χαρά!»

Στη δημιουργία των βοτανόκηπων συμμετείχαν μαθητές, μέλη της εθελοντικής οργάνωσης «We 4 All», εκπρόσωποι της Δημοτικής αρχής και υπάλληλοι του τμήματος Πρασίνου του Δήμου.

Μια ξεχωριστή και πρωτότυπη ιδέα που ενώνει τους νέους ανθρώπους με το περιβάλλον, τη φύση και την προστασία της μέσα από έναν ευχάριστο τρόπο, που χαρίζει την ίδια ώρα, χρώματα και αρώματα στις σχολικές αυλές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ