Life in Athens

Σχολεία στην Αθήνα αποκτούν υποδομές για ΑμΕΑ - Έργα σε 257 συγκροτήματα

Τι αλλάζει στα σχολεία - Το μήνυμα του Κώστα Μπακογιάννη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχολείο στην Αθήνα απέκτησε αναβατόριο για ΑμΕΑ
Σχολείο στην Αθήνα απέκτησε αναβατόριο για ΑμΕΑ © Δήμος Αθηναίων

Σχολεία στην Αθήνα αποκτούν υποδομές για ΑμΕΑ - Έργα από τον δήμο Αθηναίων σε 257 σχολεία

Έργα σε 257 σχολεία εκτελεί ο δήμος Αθηναίων προκειμένου το νέο σχολικό έτος να τα βρει πλήρως προσβάσιμα για ΑμΕΑ. Πρόκειται για το πρόγραμμα αναβάθμισης όλων των σχολικών μονάδων της πόλης από τον δήμο. Πρόσφατα, το 49ο Γυμνάσιο Αθηνών απέκτησε πλήρη προσβασιμότητα για ΑμΕΑ. 

Στο συγκεκριμένο σχολείο, δημιουργήθηκαν αναβατόριο, ράμπες, αλλά και WC για την ανεμπόδιστη πρόσβαση μαθήτριας του Γυμνασίου με κινητικά προβλήματα. «Η στενή συνεργασία της διεύθυνσης του Σχολείου, του Συλλόγου Γονέων, της οικογένειας του παιδιού και του Δήμου Αθηναίων είχαν ως αποτέλεσμα την άμεση ανταπόκριση στη στοιχειώδη υποχρέωση να διασφαλιστεί το δικαίωμα στη μάθηση, χωρίς εμπόδια και αποκλεισμούς για τη μαθήτρια του σχολείου», σημειώνει ο δήμος Αθηναίων σε ανακοίνωσή του. 

Τις παρεμβάσεις που έγιναν στο σχολικό συγκρότημα είδε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Αστικών και Κτιριακών Υποδομών κ. Βασίλη Αξιώτη, και Παιδείας κ. Νικόλαο Βαφειάδη. «Σήμερα νιώθω ότι είναι μία πραγματικά σπουδαία ημέρα. Κάναμε πράξη την υπόσχεσή μας -που ήταν ταυτόχρονα και υποχρέωση- να εξασφαλίσουμε στη μαθήτρια την εύκολη και ανεμπόδιστη πρόσβαση στο σχολείο της. Το ίδιο ακριβώς κάνουμε για κάθε μαθητή και μαθήτρια, σε οποιοδήποτε σχολείο της Αθήνας, τώρα και στο μέλλον. Δεν αποδέχομαι ότι σήμερα, μπορεί να υπάρχουν μαθητές “δύο ταχυτήτων”, ή μαθητές με περισσότερα και λιγότερα δικαιώματα. Αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή στα σχολεία της Αθήνας είναι ένα μεγάλο έργο κάτω από το ραντάρ, αλλά είναι σπουδαίο. Σταδιακά, όλα τα σχολεία της Αθήνας θα γίνουν προσβάσιμα», δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στα έργα που έγιναν σε σχολεία για την προβασιμότητα για ΑμΕΑ
Ο Κώστας Μπακογιάννης σε σχολείο όπου έγιναν έργα © Δήμος Αθηναίων

 

Έργα σε 257 σχολεία - Τι αλλάζει στα σχολικά συγκροτήματα

Το 49ο Γυμνάσιο Αθηνών είναι ένα από τα δεκάδες σχολεία στα οποία υλοποιείται το εκτεταμένο πρόγραμμα κτιριακής αναβάθμισης με δημιουργία υποδομών προσβασιμότητας.

Με την ολοκλήρωση του έργου, συνολικά 257 σχολικές μονάδες και στα επτά δημοτικά διαμερίσματα της πόλης θα αποκτήσουν αυτές τις υποδομές, ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα των παιδιών με αναπηρίες μέσα στο εκπαιδευτικό τους περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, σε 185 σχολικές μονάδες θα δημιουργηθούν νέες ράμπες, ενώ 236 σχολεία θα αποκτήσουν λειτουργικά και κατάλληλα WC για ΑμΕΑ. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, σε 131 σχολικά συγκροτήματα που, βάσει μελέτης, δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση ειδικών ραμπών, θα κατασκευαστούν είτε ηλεκτροκίνητα αναβατόρια, είτε ανελκυστήρες είτε φορητές κινητές ράμπες, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανεμπόδιστη πρόσβαση σε όλους τους χώρους των σχολείων.

Σχολεία: Παιδί τρέχει σε ράμπα ΑμΕΑ
Ράμπα ΑμΕΑ σε σχολείο στην Αθήνα © Δήμος Αθηναίων

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ