Life in Athens

Περπατάμε στον Εθνικό Κήπο μαζί με τον Δρ. Νίκο Ερηνάκη

Mια διαφορετική συζήτηση για τη φιλοσοφία, την τέχνη και την κλιματική αλλαγή

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εθνικός Κήπος
© Eurokinissi/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Μια πράσινη βόλτα στον Εθνικό Κήπο με ξεναγούς τους Δρ. Νίκο Ερηνάκη, Κατερίνα Σταμίδη και Γιώργο Δικαίο

Εθνικός Κήπος: όλοι και όλες περνάμε καθημερινά από αυτό το πράσινο στολίδι στην «καρδιά» της Αθήνας, έναν από τους λίγους πνεύμονες πρασίνου στην τσιμεντένια πρωτεύουσα. Αλλά τι πραγματικά γνωρίζουμε για το χώρο;

Το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής μας καλεί να συμμετάσχουμε σε μια διαφορετική ξενάγηση στον Εθνικό Κήπο, με καλεσμένο τον Δρ. Νίκο Ερηνάκη, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας Παν/μίων του Λονδίνου και της Οξφόρδης, και Διδάσκων Φιλοσοφίας, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), με τον οποίο θα συζητηθεί το πώς η φιλοσοφία και η τέχνη μπορούν να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε την κλιματική αλλαγή γύρω μας.

Η κα. Κατερίνα Σταμίδη, Μουσειοπαιδαγωγός, Ξεναγός, θα μας ξεναγήσει στην άγνωστη ιστορία του πιο γνωστού κήπου της Ελλάδας, ενώ ο κ. Γιώργος Δικαίος, Ερευνητής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), και Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), θα μας εισάγει στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 και ώρα 17:30-19:30 στον Εθνικό Κήπο (Λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας 1, 105 57, Αθήνα).

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρουν εδώ. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Κυριακή 29 Μαΐου.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας και αποτελεί επίσημη εκδήλωση εταίρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα είναι μια ετήσια ευκαιρία για συζήτηση της ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής πολιτικής με φορείς χάραξης πολιτικής, κορυφαίους περιβαλλοντολόγους και ενδιαφερόμενους φορείς από την Ευρώπη και όχι μόνο. Η φετινή εβδομάδα εστιάζει στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία - τη στρατηγική βιώσιμης και μετασχηματιστικής ανάπτυξης της ΕΕ για μια Ευρώπη αποδοτική ως προς τους πόρους και κλιματικά ουδέτερη έως το 2050.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ