Life in Athens

Το City Vibes περπάτησε και εξερεύνησε τον Εθνικό μας Κήπο

Με έκταση πάνω από 15 στρέμματα και χαρακτηρισμένος ως ιστορικός τόπος το πάρκο της πόλης αποτελεί μια ανάσα δροσιάς και χαλάρωσης

giorgos-pasparakis.jpeg
Γιώργος Πασπαράκης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το City Vibes περπάτησε και εξερεύνησε τον Εθνικό μας Κήπο

City Vibes: Ο Γιώργος Πασπαράκης περπάτησε και εξερεύνησε τον Εθνικό Κήπο και αποκαλύπτει τις κρυφές γωνιές του στη video στήλη της ATHENS VOICE.

Κάμερα: Δημήτρης Γεωργοσόπουλος
Μοντάζ: Δημήτρης Μουσχουλής


O Εθνικός Κήπος είναι προσβάσιμος από επτά εισόδους. Η κεντρική είσοδος βρίσκεται στην Λεωφόρο Αμαλίας, ανοίγει με την ανατολή του ηλίου και κλείνει με τη δύση του. Πριν μετονομαστεί σε Εθνικός, ο κήπος ονομάζονταν Βασιλικός και κήπος της Αμαλίας. Το ενδιαφέρον της Βασίλισσας ήταν τέτοιο που λέγεται πως περνούσε τουλάχιστον 4 ώρες την ημέρα ασχολούμενη με τη φροντίδα του. Μάλιστα οι 25μ. ύψους ουασινγκτόνιες που βρίσκονται στην κεντρική είσοδο είναι φυτεμένες από την ίδια.

7.000 δέντρα, 40.000 θάμνοι και μια ποικιλία από 519 είδη φυτών ζουν στον κήπο. Από αυτά τα 102 είναι ελληνικά, με τις πικροδάφνες, τις κουτσουπιές και τις χαρουπιές να δίνουν το τοπικό στοιχείο. Τα υπόλοιπα αποτελούν εξωτικές ποικιλίες από όλο τον κόσμο. Στην καρδιά του κήπου υπάρχουν έξι συνολικά λίμνες, στα νερά των οποίων κολυμπούν πάπιες και ψάρια. Αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία του πάρκου για οικογένειες και παιδιά.

Το City Vibes και ο Γιώργος Πασπαράκης στον Εθνικό Κήπο

Αξιοθέατο του κήπου είναι και το ηλιακό ρολόι που βρίσκεται στην κεντρική είσοδο. Η σκιά του δείκτη, ανάλογα με τη θέση του ήλιου, μας δείχνει τη σχετική ώρα. Ένα παιχνίδι με τον ήλιο που σχεδόν όλοι οι επισκέπτες προσπαθούν να λύσουν. Στα ενδότερα του πάρκου θα συναντήσετε παιδική χαρά, ένα φυτώριο, παιδική βιβλιοθήκη καθώς και ένα καφέ. Αυτή την περίοδο γίνεται ανάπλαση σε ένα μεγάλο μέρος του πάρκου και το καφέ είναι κλειστό. Αν αγαπάτε τα ζώα υπάρχει και ένας μικρός ζωολογικός κήπος με οικόσιτα, πτηνά, χήνες και παπαγαλάκια.

Στην εξερεύνηση που έκανε ο Γιώργος Πασπαράκης ανακαλύψαμε σημεία που μπορείς να χαλαρώσεις και να διαβάσεις το βιβλίο σου, να ακούσεις τη μουσική σου ή, όπως προτείνει ο ίδιος, να ακούσουμε τον ήχο της ήρεμης φύσης. Για τους πιο δραστήριους υπάρχουν ανοιχτά σημεία που μπορούν να γυμναστούν. Ενώ για τους πιο τολμηρούς ο Γιώργος προτείνει μια τάση που έχει έρχεται από το Βερολίνο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ