Life in Athens

Είναι γεγονός: Άνοιξε το Experience Park του Ελληνικού!

Το Experience Park στο Ελληνικό άνοιξε μόλις τις πόρτες του και προσκαλεί το κοινό να ανακαλύψει από κοντά ένα βιωματικό πάρκο για όλους.

80450-179984.jpeg
Έφη Πάλλη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Experience Park στο Ελληνικό άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό
© Lamda Development

Το Experience Park στο Ελληνικό, έκτασης 70 στρεμμάτων με παιδικές χαρές, χώρους για άθληση και πλατείες, είναι ανοιχτό στο κοινό.

Το Experience Park του Ελληνικού, το πρώτο έργο της μεγάλης ανάπλασης άνοιξε τις πύλες του για το κοινό σήμερα και θα είναι καθημερινά ανοιχτό από τις 17:00 μέχρι τις 22:00.

Το Experience Park στο Ελληνικό άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό
© Lamda Development

Δεν πρόκειται όμως για ένα απλό πάρκο. Μιλάμε για το πάρκο έκτασης άνω των 70 στρεμμάτων, μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού, που θα μεγαλώνει κάθε μέρα μέχρι να γίνει το μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης. Είναι ξεκάθαρα το place-to-be στην πόλη και είναι πλέον στη διάθεσή μας για να το εξερευνήσουμε. 

The Ellinikon - Experience Park
 

Το Experience Park, έχει δημιουργηθεί για όλους, περιμένει μικρούς και μεγάλους να το επισκεφτούν και να ξεφύγουν από την καθημερινότητα. Εκεί θα ανακαλύψουν το συναρπαστικό σιντριβάνι με εκατοντάδες πίδακες νερού που δημιουργούν μοναδικές χορογραφίες, τους χώρους υπαίθριας άθλησης, την παιδική χαρά και τον κήπο με τα ελαιόδεντρα, όπου το στοιχείο του νερού και η μεσογειακή φύση κυριαρχούν.

Το timing της παράδοσής του δε θα μπορούσε να είναι καλύτερο καθώς τώρα στις γιορτές και μέχρι τις 9 Ιανουαρίου, το Experience Park στολισμένο και γεμάτο λάμψη, προσκαλεί το κοινό στην πιο όμορφη χριστουγεννιάτικη εμπειρία.

Ξεχωρίζουν τα δύο μοναδικά light installations, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα: το επιβλητικό Stalactite με ιδιαίτερα φωτεινά μοτίβα που συγχρονίζονται με μουσική, το οποίο φέρει την υπογραφή των καλλιτεχνών Christopher Bauder και Boris Divider και το εντυπωσιακό Helios, σχεδιασμένο από την ομάδα της Algorithm, που δημιουργεί ένα τοπίο γεμάτο φως, κίνηση και ρυθμό.

Το Experience Park στο Ελληνικό άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό
© Lamda Development

Ιδιαίτερη θέση στο πάρκο έχει και το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, ύψους 17 μέτρων! Είναι μία  εντυπωσιακή σύνθεση από 180 μικρά έλατα, τα οποία μετά το πέρας της εορταστικής περιόδου θα διατεθούν για αναδάσωση. Γύρω από το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν υπέροχες γεύσεις από τo Kitchen Lab του Άκη Πετρετζίκη, τον Ηλία Σκουλά, τους LUKUMAΔΕΣ και το ÉSOPHY  καθώς και έθνικ προτάσεις από τα ESTEBAN Burrito Bar και Falafeladiko, σε συνδυασμό με πολλές άλλες εκπλήξεις.

Στην περιοχή του Experience Park βρίσκονται και τα τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας που είναι χαρακτηρισμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού ως νεότερα μνημεία.

Ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, σε αυτό το πλαίσιο ανέφερε: «Είναι ξεχωριστή η σημερινή μέρα για εμάς. Σε χρόνο ρεκόρ, μόλις έξι μήνες από την απόκτηση του Ελληνικού από την Lamda Development -και πολύ νωρίτερα από κάθε προσδοκία- παραδίδουμε στους πολίτες το πρώτο μας έργο. Είχαμε δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή ότι θα παραδώσουμε ένα έργο που θα ωφελήσει όλους τους πολίτες, χωρίς ο φορολογούμενος να δώσει ούτε ένα ευρώ. Τηρούμε αυτή την υπόσχεση. Στη διάθεση όλων, είναι από σήμερα ένας χώρος πράσινου 70 στρεμμάτων με παιδικές χαρές, υπερσύγχρονους χώρους για άθληση και πλατείες. Ένα μοναδικό  πάρκο που  θα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα για να γίνει το μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης! Εδώ, τις επόμενες ημέρες, θα οργανώσουμε πλήθος εκδηλώσεων, τόσο την περίοδο των Χριστουγέννων όσο και μετά, στις οποίες καλούμε όλους να έρθουν, να ζήσουν την εμπειρία και να κάνουν το Ελληνικό μέρος της ζωής τους. Το Experience Park είναι η αρχή του ταξιδιού».

Δήλωση Οδυσσέα Αθανασίου, για το Experience Park

4 extra tips:

  1. Το Πάρκο ανοίγει τις πόρτες του από σήμερα το απόγευμα και προσκαλεί το κοινό να το ανακαλύψει, καθημερινά, από τις 17:00 μέχρι τις 22:00.
  2. Η είσοδος είναι δωρεάν και η πρόσβαση γίνεται από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, πολύ κοντά στη στάση Μετρό Ελληνικού.
  3. Για την διευκόλυνση των επισκεπτών έχει δημιουργηθεί χώρος ελεύθερης στάθμευσης στο Πάρκο. Επιπλέον, παρέχεται δωρεάν μετακίνηση μέσω shuttle bus από το Μετρό Ελληνικού.  
  4. Για την ασφάλεια των επισκεπτών τηρούνται οι σχετικές διαδικασίες και συστάσεις που θεσπίζονται από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές. 

Το Experience Park στο Ελληνικό άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό
© Lamda Development

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ ή επισκεφθείτε τα Social Media του Experience Park Ιnstagram FacebookYoutube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ