Ελλαδα

Χριστούγεννα στο Experience Park Ελληνικού - Ανοίγει σήμερα

Με δωρεάν είσοδο και πάρκινγκ - Πώς θα πάτε

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To Experience Park Ελληνικού ανοίγει σήμερα Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021
To Experience Park Ελληνικού ανοίγει σήμερα Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 © experiencepark.theellinikon

Το Experience Park Ελληνικού αποτελεί μέρος του μητροπολιτικού πάρκου και ανοίγει σήμερα Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 για τα Χριστούγεννα.

Το Εxperience Park του Ελληνικού ανοίγει τις πύλες του σήμερα Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021. Θα παραμείνει ανοικτό μέχρι και τις 9 Ιανουαρίου 2022, αποτελώντας πόλο έλξης για τους πολίτες τα Χριστούγεννα. Στο Ελληνικό τα έργα συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς. Το Experience Park περιμένει μικρούς και μεγάλους να περιηγηθούν στο πρώτο έργο της μεγάλης ανάπλασης, το οποίο παραδίδεται στους πολίτες.

Πρόκειται για ένα πάρκο, έκτασης άνω των 70 στρεμμάτων, το οποίο εντάσσεται στο Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού.

Στο Experience Park στο Ελληνικό οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά το μεγάλο συντριβάνι με τους εκατοντάδες πίδακες νερού σε μοναδικές χορογραφίες. Επίσης, υπάρχουν χώροι υπαίθριας άθλησης, παιδική χαρά και κήπος με ελαιόδεντρα.

Στολισμένο και γεμάτο λάμψη το Experience Park αποτελεί ιδανικό προορισμό για τα Χριστούγεννα, προσφέροντας μια όμορφη χριστουγεννιάτικη εμπειρία, καθώς το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων είναι πλούσιο καθημερινά.

Στο Experience Park του Ελληνικού το μεγάλο συντριβάνι εντυπωσιάζει
Στο Experience Park του Ελληνικού το μεγάλο συντριβάνι εντυπωσιάζει © experiencepark.theellinikon

Experience Park στο Ελληνικό: Χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους 17 μέτρων και light installations

Στο Experience Park του Ελληνικού ξεχωρίζουν τα δύο μοναδικά light installations, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα:

  • Το επιβλητικό Stalactite με ιδιαίτερα φωτεινά μοτίβα που συγχρονίζονται με μουσική, το οποίο φέρει την υπογραφή των καλλιτεχνών Christopher Bauder και Boris Divider και
  • το εντυπωσιακό Helios, σχεδιασμένο από την ομάδα της Algorithm, που δημιουργεί ένα τοπίο γεμάτο φως, κίνηση και ρυθμό.

Ιδιαίτερη θέση στο πάρκο έχει και το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, ύψους 17 μέτρων, μία σύνθεση από 180 μικρά έλατα, τα οποία μετά το πέρας της εορταστικής περιόδου θα διατεθούν για αναδάσωση.

Γύρω από το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν υπέροχες γεύσεις από τo Kitchen Lab του Άκη Πετρετζίκη, τον Ηλία Σκουλά, τους LUKUMAΔΕΣ και το ÉSOPHY καθώς και έθνικ προτάσεις από τα ESTEBAN Burrito Bar και Falafeladiko, σε συνδυασμό με πολλές άλλες εκπλήξεις.

Στην περιοχή του Experience Park βρίσκονται και τα τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας που είναι χαρακτηρισμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού ως νεότερα μνημεία. Το έργο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, με φιλική περιβαλλοντική προσέγγιση: από τη συλλογή βρόχινου νερού για τις ανάγκες ύδρευσης και την ελαχιστοποίηση της χρήσης φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων και την αξιοποίηση υφιστάμενων υλικών για τη δημιουργία αρχιτεκτονικών στοιχείων, όπως παγκάκια και μονοπάτια.

The Ellinikon - Experience Park

Experience Park στο Ελληνικό - Εορταστικό ωράριο και πρόσβαση

Κατά τη διάρκεια των εορτών (από σήμερα Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου έως την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022) το ωράριο λειτουργίας έχει ως ακολούθως:

  • Καθημερινές: 17.00 - 22.00
  • Σαββατοκύριακα και αργίες: 17.00 - 22.00.

Το Experience Park είναι προσβάσιμο, με δωρεάν είσοδο, από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, κοντά στη στάση Μετρό Ελληνικού. Για την διευκόλυνση των επισκεπτών παρέχεται χώρος δωρεάν στάθμευσης στο Πάρκο, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για δωρεάν μετακίνηση μέσω shuttle bus από το Μετρό Ελληνικού.  

Για την ασφάλεια των επισκεπτών στο πάρκο τηρούνται οι σχετικές διαδικασίες και συστάσεις που θεσπίζονται από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Οδυσσέας Αθανασίου (CEO Lamda Development): Το Experience Park παραδίδεται σε χρόνο ρεκόρ

Ο Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, μιλώντας για το Experience Park Ελληνικού, τόνισε: «Είναι ξεχωριστή η σημερινή μέρα για εμάς. Σε χρόνο ρεκόρ, μόλις έξι μήνες από την απόκτηση του Ελληνικού από την Lamda Development -και πολύ νωρίτερα από κάθε προσδοκία- παραδίδουμε στους πολίτες το πρώτο μας έργο».

Και πρόσθεσε: «Είχαμε δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή ότι θα παραδώσουμε ένα έργο που θα ωφελήσει όλους τους πολίτες, χωρίς ο φορολογούμενος να δώσει ούτε ένα ευρώ. Τηρούμε αυτήν την υπόσχεση».

«Στη διάθεση όλων, είναι από σήμερα ένας χώρος πράσινου 70 στρεμμάτων με παιδικές χαρές, υπερσύγχρονους χώρους για άθληση και πλατείες. Ένα μοναδικό  πάρκο που θα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα για να γίνει το μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης. Εδώ, τις επόμενες ημέρες, θα οργανώσουμε πλήθος εκδηλώσεων, τόσο την περίοδο των Χριστουγέννων όσο και μετά, στις οποίες καλούμε όλους να έρθουν, να ζήσουν την εμπειρία και να κάνουν το Ελληνικό μέρος της ζωής τους. Το Experience Park είναι η αρχή του ταξιδιού» κατέληξε.

Δήλωση Οδυσσέα Αθανασίου, για το Experience Park

Υπενθυμίζεται ότι στο Ελληνικό το πρώτο κτίριο που θα ανεγερθεί θα στεγάζει ΑμεΑ, όπως ανακοινώθηκε στα τέλη Νοεμβρίου. Στη δημοσιότητα έχει δοθεί ένας αναλυτικός οδηγός με όλα τα στοιχεία του Masterplan της Lamda Development για την εντυπωσιακή ανάπλαση στα Νότια Προάστια που αλλάζει την Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ