- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Τριπλή διεθνής διάκριση για τον νέο φωτισμό της Ακρόπολης
Τρία σημαντικά βραβεία στα Darc Awards 2020
ΥΠΠΟΑ: Τριπλή διεθνής διάκριση για τον νέο φωτισμό της Ακρόπολης.
Τρία σημαντικά βραβεία απέσπασε ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης, στην απονομή των διεθνών βραβείων φωτισμού Darc Awards 2020, όπως πληροφορεί ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο φωτισμός της Ακρόπολης είχε δύο υποψηφιότητες, αλλά απέσπασε τρία βραβεία.
Αναλυτικά, στην απονομή που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 30 Απριλίου, στον φωτισμό που επιμελήθηκε η Ελευθερία Ντεκώ, και υλοποιήθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση, απονεμήθηκαν:
- Το 1ο βραβείο φωτισμού στην κατηγορία Υποδομών
- Το 1ο βραβείο για τον φωτισμό της εκδήλωσης απόδοσης του φωτισμού
- Το Μεγάλο Βραβείο «Ultimate Darc Award», ως «best of the best» lighting design 2020.
«Το έργο του φωτισμού της Ακρόπολης, που αναδεικνύει με νέο, λαμπρό φως τα μνημεία του Ιερού Βράχου, αποτελεί έργο επιστημόνων, τεχνικών και της Ελευθερίας Ντεκώ και των συνεργατών της. Πραγματοποιήθηκε σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, των στελεχών της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και έτυχε όλων των εγκρίσεων που απαιτεί ο αρχαιολογικός νόμος. Είναι ένα από τα έργα που υλοποιούνται στην Ακρόπολη, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών προς το κοινό, με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση.
»Αυτό το έργο γνωρίζει τώρα τη διεθνή αναγνώριση από τους ειδήμονες της τέχνης και της τεχνικής του φωτισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Το φως της Ακρόπολης ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Αναδεικνύει το σημαντικότερο μνημείο του Δυτικού Πολιτισμού. Προβάλλει την πολιτιστική μας κληρονομιά. Προβάλλει την Ελλάδα. Θερμά συγχαρητήρια στην Ελευθερία Ντεκώ και στους συνεργάτες της για τη σημαντική τους επιτυχία που τιμά τη χώρα μας», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.
Όπως ενημερώνει το ΥΠΠΟΑ, τα Darc Awards θεωρούνται τα «Όσκαρ» του φωτισμού παγκοσμίως. Μια επιτροπή έγκριτων lighting designers και αρχιτεκτόνων, αποφασίζει κάθε χρόνο για το ποια έργα θα είναι υποψήφια. Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον επαγγελματίες αρχιτέκτονες και lighting designers από όλο τον κόσμο. Για το 2020 υποβλήθηκαν 400 συμμετοχές από 40 χώρες. Ψήφισαν 14.000 άτομα και ο φωτισμός της Ακρόπολης απέσπασε τα ανωτέρω βραβεία.
Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά, ελληνικό σχέδιο φωτισμού λαμβάνει το «best of the best» Lighting award. Ιδιαίτερη σημασία αποκτά το γεγονός ότι αφορά στον φωτισμό της Ακρόπολης των Αθηνών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι μεγάλοι οδικοί άξονες βρίσκονται στα όριά τους, σύμφωνα με τον συγκοινωνιολόγο
Δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 6 έως 12 ετών από τον ΟΠΑΝΔΑ σε πέντε Κέντρα Μάθησης
Το νέο ραντεβού για το πάρτι της ΑTHENS VOICE και του VOICE RADIO στο Ploes Floating Venue στο Παλαιό Φάληρο
Τα θετικά και τα αρνητικά της πρωτεύουσας
Κάτι μου προκαλούν τα πεθαμένα σινεμά, ένα σφίξιμο παράξενο και βαθύ
Παραδόθηκε το έργο που σχεδίασε η Ελευθερία Ντεκώ
Ένα διαφορετικό πρωινό με την ενέργεια της Protergia, καφέ από τον Jacobs, μουσική, δώρα πολύ καλή διάθεση
Στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων η εκδήλωση για τις βιώσιμες μετακινήσεις - Ελεύθερη είσοδος
Μετά από δύο άγονους διαγωνισμούς
Ορίζοντας ολοκλήρωσης το 2029
Oι ηλεκτρικοί «κυνηγοί» θα καθαρίζουν και γκράφιτι
Όλες οι πληροφορίες για τη διοργάνωση του Δήμου Αθηναίων και της Πρωτοβουλίας Αθήνα21
Περισσότεροι από 25.000 χρήστες την έχουν ήδη «κατεβάσει»
Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου Αθηναίων για τις δημοτικές υποδομές φόρτισης
Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, στην Ακαδημίας 78, υποδέχεται το κοινό από τις 18:30, με μια βραδιά αφιερωμένη στο παιχνίδι, την παρέα και τη διασκέδαση.
Ένα παγκάκι που αλλάζει την οπτική που βλέπουμε την πόλη
Ένας κόσμος κρυμμένος πίσω από τις προσόψεις των παλιών σπιτιών, εκεί όπου κινούνταν οι οικιακές εργάτριες και αποτυπωνόταν ο κοινωνικός διαχωρισμός μιας άλλης εποχής
Ραντεβού την 1η Οκτωβρίου, από τις 09:00 έως τις 11:00. Καφές στο χέρι, live μουσική και ενέργεια στο φουλ.
Η πρωτεύουσα αποκτά τη δική της ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης φορτιστών
Η καθημερινή ζωή της παλιάς Αθήνας μέσα από τους πλανόδιους επαγγελματίες, τις φωνές, τα επαγγέλματα και τις μικρές ιστορίες των δρόμων της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.