Μία «ονειρική» μπασκέτα συναντά την street art στην Ηλιούπολη
Ένα ξεχωριστό street art project από τον Yiakou και άλλους καλλιτέχνες της πόλης, έτοιμο να αποκαλυφθεί στο Πολυκλαδικό Λύκειο Ηλιούπολης.
Μία μπασκέτα – street art έργο στο Πολυκλαδικό Λύκειο Ηλιούπολης από τον καλλιτέχνη Yiakou.
Το Πολυκλαδικό Λύκειο της Ηλιούπολης είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο «ζωντανά» σχολικά συγκροτήματα της νοτιοανατολικής Αττικής. Τον τελευταίο χρόνο, ο street artist Yiakou, με τη συμβολή άλλων καλλιτεχνών της πόλης, δουλεύει εντατικά πάνω στο «School Project», μία υπαίθρια έκθεση στο Πολυκλαδικό Λύκειο της Ηλιούπολης που σκοπεύει να ξεκινήσει έναν δημιουργικό διάλογο και να φέρει πιο κοντά τους μαθητές με την «τέχνη του δρόμου».
Τα σχολεία όλης της χώρας έμειναν κλειστά για μεγάλο διάστημα λόγω της πανδημίας, με τους μαθητές των Λυκείων να επιστρέφουν –με self test- στις αίθουσες πριν λίγες μέρες, κάτι που αναμένεται να γίνει και με τους μαθητές των Γυμνασίων και Δημοτικών μέσα στον Μάιο.
Όταν οι συνθήκες είναι ιδανικές, κάτι που φαίνεται δεν θα αργήσει αυτή η στιγμή, η έκθεση θα παρουσιαστεί για όλους, μαθητές και επισκέπτες, και θα περιλαμβάνει περισσότερα από 100 street art έργα και μία σειρά από δράσεις. Για την ώρα, παίρνουμε μία μικρή πρόγευση από μία μπασκέτα στο κέντρο του σχολικού συγκροτήματος, βαμμένη στα όνειρα και στα χρώματα του Yiakou.
«Πιστεύω πως δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς τάση πραγμάτωσης, δεν υπάρχει κοινωνία χωρίς εξέλιξη. Πιστεύω πως τα όρια καταργούνται όταν συναντούν την τέχνη, πιστεύω στην ταύτιση των ονείρων με τη ζωή.
Πριν μερικές μέρες ολοκληρώθηκε ακόμα ένα ιδιαίτερο έργο στην νέα «αστική γκαλερί» μας, σε ένα από τα μεγαλύτερα σχολικά κτίσματα που έχει η Αττική. Ο λόγος, για το πρότζεκτ που ετοιμάζουμε κάποιοι στενοί φίλοι, για ένα όραμα όπου η εκπαίδευση ενώνεται με τη κουλτούρα, σε ένα σημείο συνάντησης του παιδιού με τον ενήλικα. Αυτή τη φορά μέσον επικοινωνίας στάθηκε μια εικαστική παρέμβαση στη κεντρική μπασκέτα του συγκεκριμένου κτίσματος, όπου τα χρώματα των συναισθημάτων μαζί με τα συννεφάκια μεταμόρφωσαν τον χώρο σε ένα ζωντανό όνειρο.
Κλείνοντας, είναι όμορφο να σημειωθεί πως όταν κάτι είναι σημαντικό, αξίζει να προσπαθήσεις ακόμα και αν οι πιθανότητες του πετύχει είναι αρνητικές. Η καραντίνα έριξε σε χαμηλά επίπεδα την “κοσμική ενέργεια”, αλλά όπως και τα κύματα της θάλασσας, η ζωή έχει τα πάνω και τα κάτω της. Αξίζει να προσπαθούμε, αξίζει το να αλλάξουμε αυτό τον κόσμο» σημειώνει ο street artist Yiakou και δίνει ραντεβού για το προσεχές μέλλον.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιστορίες της αθηναϊκής ζωής ανθρώπων που κατέληξαν να αποκαλούν την πρωτεύουσα σπίτι τους
Ένας όμιλος που μεγάλωσε μαζί με την Αθήνα
Παράλληλα ανακοινώθηκαν και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι
O Δήμαρχος Αθηναίων μιλά στην Athens Voice για το πώς η πόλη μεταμορφώνεται σε ένα «κέντημα γιορτής» τα φετινά Χριστούγεννα
Αθόρυβα πυροτεχνήματα και το μεγαλύτερο drone show της πόλης.
Εκατοντάδες φαναράκια από μικρούς και μεγάλους έδωσαν χρώμα τον ουρανό
Μουσική και Χριστούγεννα στην καρδιά της Αθήνας
Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων
To glo έκανε το κέντρο της πόλης να «ανθίσει»
Η αθηναϊκή φιλοξενία όπως πρέπει να είναι
Τι ώρα θα πραγματοποιηθεί η δράση
500 θέσεις στο κέντρο και δύο ώρες δωρεάν μέχρι το τέλος του χρόνου
Standup, έντεχνα, pop και μουσικοθεατρικές παραστάσεις συνθέτουν ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα που διαμορφώνει τον ρυθμό του χώρου
Η φάρμα της ευγένιας και της αγάπης
Από τις σκάλες του διώροφου club μέχρι το bar που γεμίζει από νωρίς, η εμπειρία λειτουργεί σαν ένα ενιαίο σύστημα
Premium clubbing, pop ένταση και Φουρέιρα στο LOHAN X
Ο γνωστός ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής οραματίζεται να γίνονται μικρές συνεδρίες στα παγκάκια της Αθήνας
Ραντεβού απόψε στο κέντρο της πόλης, με μουσική και πολλές εκπλήξεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.