Life in Athens

Skate 306: Leo Smith

Good stuff

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 306
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Leo Smith
Leo Smith

Σήμερα η στήλη θα σας παρουσιάσει ένα skater που διαφέρει από τους υπόλοιπους. Είναι ο Άγγλος Leo Smith και τον συναντήσαμε στην Αθήνα πριν λίγο καιρό, όταν επισκέφτηκε την πόλη μας μαζί με το team της DC Shoes UK. Ο Leo για κάποιους που δεν γνωρίζουν έχει ένα δίδυμο αδελφό, τον Jody, που θεωρείται μύθος ανάμεσα στους επαγγελματίες skaters της Βρετανίας. Ο Leo επισκέφτηκε την πόλη μας για τρίτη φορά και μίλησε στην A.V.

Πώς είναι τα πράγματα στη skate σκηνή της Αγγλίας; Είναι πραγματικά πολύ καλή η κατάσταση στο skateboarding αυτή τη στιγμή. Έχουν κάνει την εμφάνισή τους πάρα πολλά νέα παιδιά με πολύ ταλέντο τελευταία. Μένω σε μια μικρή πόλη, νοτιοδυτικά της Αγγλίας. Η πόλη δεν ήτανε πότε στην «καυτή» λίστα του skateboarding, αλλά με το νέο plaza για skate που έφτιαξαν εκεί έχει δημιουργηθεί μία μεγάλη κοινωνία του skate.

Πώς είναι να έχεις ένα δίδυμο αδελφό skater; Είναι πραγματικά χαρά μου. Κάνω skate μαζί του και πάντα με ωθεί να βελτιώνομαι και να μαθαίνω νέα κόλπα. Το pro επίπεδο του αδελφού μου με βοηθάει αρκετά. Αυτή τη στιγμή απέκτησα το δικό μου σανίδι για μια βρετανική εταιρεία που λέγεται Motive skateboards και αισθάνομαι ότι εκπλήρωσα το όνειρο που είχα μαζί με τον αδελφό μου από μικρή ηλικία.

Βρίσκεις αλλαγμένη την Αθήνα σε σχέση με την πρώτη φορά που την επισκέφτηκες; Την πρώτη φορά δεν έκανα πολύ skate, γιατί είχα τραυματιστεί πριν έρθω. Τη δεύτερη, που ήρθα με το ευρωπαϊκό team της Quiksilver, ήμουν ο filmer του ταξιδιού, οπότε δουλειά μου ήταν να φιλμάρω. Αυτή τη φορά επιτέλους κατάφερα να κάνω skate σε αυτά τα απίστευτα spots που με αφήσαν άφωνο. Το επίπεδο του skate εδώ είναι αρκετά καλό, πράγμα που αγνοούν αρκετοί στην Ευρώπη.

Συνεχίζεις να πηγαίνεις σε ταξίδια ως filmer; Πάντα παίρνω την κάμερα μαζί μου όταν πηγαίνω για skate σε άλλες χώρες. Μου αρέσει να φιλμάρω, όταν βρίσκομαι σε κάποιο spot που δεν έχω όρεξη να κάνω skate ή αν είμαι χτυπημένος προσπαθώ να προσφέρω με αυτό τον τρόπο. Πάντα υπάρχει κάποιος που μπορείς να τραβήξεις και μου αρέσει αρκετά να το κάνω, αφού πιστεύω πως έχω το ταλέντο του filmer.

Πού λες να φτάσει το επίπεδο του skateboarding σε 5 χρόνια από τώρα;Το επίπεδο είναι ήδη αρκετά ανεβασμένο. Η νέα γενιά διαθέτει μεγάλη τεχνική ικανότητα και είναι πανέμορφο να τη βλέπεις. Δείτε το plan-b united nations στο Berrics και θα καταλάβετε τι εννοώ. Επομένως, δεν νομίζω ότι έχει ακόμα πολλά περιθώρια.


Έφτασαν τα νέα boards της GOODBIE
Οι περισσότεροι ήδη τα ξέρουν, αλλά είναι κρίμα να μην παρουσιάσουμε τη νέα σειρά της δική μας εταιρείας Goodbie skateboards και από αυτήν εδώ τη στήλη. Τα νέα γραφικά είναι ένα κι ένα, και φυσικά αντιπροσωπεύουν εντελώς την ελληνική μας κουλτούρα. Μπορείτε να επισκεφτείτε και τη σελίδα στο ίντερνετ www.goodbie.com, που για αρχή έχει μόνο τα προϊόντα αλλά σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε. Αναμείνετε, γιατί ακόμα δεν είδατε τίποτα!


Το μαγικό μαγιό
Κάνουμε κι εμείς έρευνα αγοράς, όχι μόνο οι στιλίστες! Και πιάσαμε λαβράκι!
Εντοπίσαμε το πιο καλόγουστο και πρωτότυπο μαγιό που κυκλοφόρησε η πολύ ιδιαίτερη εταιρεία Insight clothing και το φωτογράφισα για να το δείτε κι εσείς.
Είναι ένα μαγιό-βερμούδα που στο ύφασμά του είναι εκτυπωμένο ένα σκισμένο τζιν παντελόνι, μια ωραιότατη αφθαλμαπάτη δηλαδή. Απλά βλέποντάς το από μακριά νομίζεις ότι είναι αληθινό! Τέλειο; Το έχειτο Color skate shop. (Πρωτογένους 5, Ψυρρή)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ