Life in Athens

25 μαγευτικές εικόνες από τη χιονισμένη Αθήνα

Το κέντρο της πρωτεύουσας και οι γειτονιές της πόλης «ντύθηκαν» στα λευκά

Μάνος Νομικός
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Αθήνα και οι γειτονιές της είχαν πολλά χρόνια να βιώσουν μία τόσο ισχυρή χιονόπτωση. Η λευκή επέλαση της «Μήδειας» κατηφόρισε από τη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα και έφτασε στην Αττική δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στις μετακινήσεις και στην ηλεκτροδότηση. Ήταν όμως και μία πολύ καλή ευκαιρία για τους ανθρώπους να ξεσκάσουν λίγο μέσα στην περίοδο της καραντίνας και για τα μικρά παιδιά να παίξουν με το χιόνι. Πάντα με προσοχή γιατί το χιόνι μπορεί να κρύβει και κινδύνους.

Όλη η χώρα έχει «ντυθεί» στα λευκά, όπως και όλες οι περιοχές και γειτονιές της Αττικής. Οι εικόνες που μας έρχονται από τους φωτορεπόρτερ του πρακτορείου EUROKINISSI, μοναδικές λήψεις από το Παλαιό Φάληρο μέχρι τη Νέα Σμύρνη, το Παγκράτι, την Κυψέλη, τους Άγιους Αναργύρους, το κέντρο της Αθήνας και άλλες περιοχές, είναι πραγματικά πρωτόγνωρες και μαγευτικές. Έχουμε πάρα πολλά χρόνια να δούμε τέτοιες εικόνες από την Αθήνα.

Ελπίζουμε η «Μήδεια» να μην φέρει περισσότερα προβλήματα και να έχουμε να θυμόμαστε με καλές αναμνήσεις αυτή τη χιονισμένη περίοδο για την πρωτεύουσα. Όσοι προλαβαίνουμε ακόμα, μπορούμε να χαρούμε το χιόνι σήμερα και να αφήσουμε πίσω, έστω για λίγη ώρα, λέξεις και έγνοιες που μας απασχολούν εδώ και ένα χρόνο όπως «πανδημία» και «καραντίνα». Κάποια στιγμή θα φύγουν και αυτές.