Έκτακτα μέτρα του δήμου Αθηναίων για το κρύο με θερμαινόμενες αίθουσες και rapid test για τον κορωνοϊό.
Σε πλήρη ετοιμότητα για την προστασία των αστέγων της πόλης τόσο από την επερχόμενη κακοκαιρία όσο και από την πανδημία, βρίσκεται ο μηχανισμός του δήμου Αθηναίων. Σε μία προσπάθεια να μη μείνει κανένας μόνος του υπό τις καιρικές συνθήκες για τις οποίες προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο δήμος Αθηναίων ανοίγει δομές και χώρους όπου οι άστεγοι μπορούν να φιλοξενηθούν, να ζεσταθούν, να έχουν γεύματα και να προστατευθούν.
Παράλληλα, οι ομάδες του «Street Work» θα βρίσκονται όλο το εικοσιτετράωρο στους δρόμους της πόλης, για να προσφέρουν βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη.
Από την Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, και για όσο επικρατήσουν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες-παγετός, ανοίγουν σε 24ωρη βάση οι εξής χώροι:
- Το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου (Αχαρνών 3), στου οποίου τις σύγχρονες εγκαταστάσεις, οι άστεγοι μπορούν να βρουν ένα ζεστό κρεβάτι το βράδυ αλλά και να διαμείνουν ολόκληρη την ημέρα. Όλοι όσοι φιλοξενηθούν στο Πολυδύναμο Κέντρο, θα υποβληθούν σε RapidTest.
- To Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας (Ταϋγέτου 60 – τηλ: 210.2011151) όπου οι συμπολίτες μας μπορούν να λάβουν έτοιμα γεύματα, κουβέρτες και ό,τι άλλο χρειαστούν από το προσωπικό του Δήμου. Κατά την είσοδο στο χώρο, πραγματοποιείται RapidTest.
- To Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ – Ρουφ (Πειραιώς και Εχελιδών 69 – τηλ: 210.3421260) όπου όλοι όσοι έχουν ανάγκη, μπορούν να βρουν έναν καθαρό και αξιοπρεπή χώρο με γεύματα και κουβέρτες. Και στον συγκεκριμένο χώρο, κατά την είσοδο, θα πραγματοποιούνται RapidTest.
Σε 24ωρη λειτουργία τίθεται και το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (210-5246515) για να δέχεται τηλεφωνικές αναφορές από πολίτες για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια. Αναφορές για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι μπορούν να γίνονται επίσης στον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων 1595 και στο 210.5277000.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά από 37 χρόνια αναμονής, ξεκίνησαν οι εργασίες - Ανάπλαση 7,5 στρεμμάτων και σύνδεση με τον ΗΣΑΠ
Τι συμβαίνει σήμερα και τι πρέπει να αλλάξει
«Ανήκω στην έβδομη γενιά της οικογένειάς μου που ασχολείται με τα χαλιά. Σκέψου ότι το πατρικό όνομα της μητέρας μου σημαίνει «χαλιτζής».
Στο ύψος της Βασιλίσσης Όλγας
Στο ύψος της Βασιλίσσης Όλγας
Χαρταετοί, μουσική και πλήθος κόσμου στα Κούλουμα του Δήμου Αθηναίων
Από τον Φιλοπάππου μέχρι το Περιστέρι, η Αθήνα γιορτάζει τα Κούλουμα
Ραντεβού στο Σύνταγμα για το μεγάλο καρναβάλι και παραδοσιακά Κούλουμα στου Φιλοπάππου - Όλο το πρόγραμμα
Χάρης Δούκας: «Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς το πρόγραμμα φυτεύσεων για τη νέα χρονιά»
Το τελευταίο πάρτι της σεζόν θα γραφτεί με techno και breakbeats, ιδρώτα κι αγάπη
Κέρδισε διπλές προσκλήσεις για εσένα και το plus one σου
Ένα διήμερο γεμάτο χρώμα, μουσική και εορταστική διάθεση από τον Δήμο Αθηναίων
Είναι μόδα ή η ανάγκη των ανθρώπων να βρουν τις ισορροπίες τους ανάμεσα στην τεχνολογία και τη φύση;
Valentine's kisses, μουσική και δώρα από τη Maybelline New York
Τι ισχύει για τις κοπές δέντρων, τα επιστημονικά κριτήρια, τη διαδικασία έγκρισης και την υποχρεωτική αντικατάσταση πρασίνου.
Ready > Steady > Κυψέλη: Μια ομάδα φοιτητών αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών θέλει να μεταμορφώσει τη γειτονιά. Μάθαμε πώς.
Μια πρωτοβουλία για τα αδέσποτα που λαχταρούν μια ζεστή αγκαλιά
Γιορτάζουμε την αγάπη με μουσική και εκπλήξεις
Ο Χάρης Δούκας, ο Θάνος Παγώνης και η Μυρτώ Κιούρτη μιλούν για τη δυνατότητα της πρωτεύουσας να φέρει τη ζωή πιο κοντά στη γειτονιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.