Life in Athens

Καλοκαίρι στην πόλη ή αλλιώς μαμά, βαριέμαι

5+1 τρόποι για να περάσετε όσο πιο διασκεδαστικά γίνεται στην πόλη μαζί με τα παιδιά σας

sofia-tsonou.png
Σοφία Τσώνου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
marco-montero-pisani-j_omw9wbkko-unsplash.jpg
© Marco Montero Pisani / Unsplash

How Are You Mum: Η Σοφία Τσώνου προτείνει 6 απλές δραστηριότητες στην πόλη για παιδάκια που βαριούνται και για γονείς.

Είμαστε στην καρδιά του Αυγούστου αλλά η μέρα που τα σχολεία θα ανοίξουν και πάλι αργεί. Κι αν οι διακοπές σας τελείωσαν και το υπόλοιπο του καλοκαιριού θα το περάσετε στην πόλη, μην πτοείστε. Οφείλετε σε εσάς και τα παιδιά σας να είναι οι μέρες σας όσο το δυνατόν διασκεδαστικές και ξένοιαστες αφού ο χειμώνας που θα έρθει πρέπει να είναι γεμάτος με όμορφες αναμνήσεις.

Βάλτε στο καθημερινό σας πρόγραμμα βόλτες, παιχνίδια, γεύσεις και αρκετή μουσική ώστε να κρατήσετε μακριά τα παιδιά από tablet και οθόνες. Παρακάτω θα βρείτε 6 απλές δραστηριότητες για παιδάκια που βαριούνται… (και για μεγάλους!)

Φέρνουμε την θάλασσα στο μπαλκόνι μας.

Νερό και παιδί. Ένας συνδυασμός που είναι πάντα πετυχημένος! Μια φουσκωτή πισίνα, αρκετό νερό και διάφορα πλαστικά ψαράκια και παιχνιδάκια είναι ότι πρέπει για τις ζεστές μέρες στην πόλη. Το μπουγέλο επίσης είναι μία εναλλακτική!

Ζωγραφική σε πέτρες και κοχύλια.

Όσα βοτσαλάκια και κοχύλια μαζέψατε στις καλοκαιρινές σας διακοπές, μπορούν να μεταμορφωθούν σε καμβά. Βρείτε ένα παλιό τραπεζομάντηλο, δώστε στα παιδιά σας χρώματα και πινέλα και αφήστε τα να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τέχνης. Μια υπέροχη δραστηριότητα που θα κρατήσει τα παιδιά απασχολημένα και θα δημιουργήσει αναμνήσεις για τον χειμώνα.

Διοργανώνουμε movie nights.

Αν και οι φίλοι των παιδιών σας είναι στην πόλη, τότε καλέστε τους για μια βραδιά «θερινού σινεμά» στο μπαλκόνι σας. Η τηλεόραση με λίγη προσπάθεια θα μεταφερθεί στο μπαλκόνι, ποπ κορν, πατατάκια και λοιπά σνακ θα υπάρχουν άφθονα και τα παιδιά θα ξετρελαθούν με την ιδέα, ενώ εσείς μπορείτε να απολαύσετε την παρέα των μαμαδοφίλων σας.

Λιλιπούτειοι Μάστερ Σεφ.

Τα παιδιά λατρεύουν να ασχολούνται με υλικά όπως αλεύρι, ζάχαρη κτλ. και να ανακατεύονται στην κουζίνα. Δημιουργήστε μαζί τους καλοκαιρινές κι εύκολες συνταγές όπως είναι το παγωτό και αφήστε τα να αυτοσχεδιάσουν.

Πηγαίνετε για πικ νικ.

Είναι κατάλληλη στιγμή, αφού ο περισσότερος κόσμος λείπει από την πόλη κι έτσι μπορείτε, χωρίς να πάτε κάπου μακριά, να απολαύσετε την ηρεμία του κοντινού σας πάρκου συνδυάζοντας ένα μικρό πικ νικ που θα μείνει αξέχαστο στα παιδιά σας.

Φτιάχνουμε ένα μικρό λαχανόκηπο στο μπαλκόνι μας.

Μια δραστηριότητα που μαθαίνει στα παιδιά πως να είναι υπεύθυνα αφού θα έχουν την ευθύνη να φροντίζουν τα λαχανικά τους ώστε να τους αποφέρουν καρπούς. Ένας δημιουργικός τρόπος να μάθουμε στα παιδιά τη χαρά της ζωής, την ομορφιά των λαχανικών, το μεγαλείο της φύσης. Μια βόλτα στο κοντινό σας φυτώριο είναι αρκετή για να προμηθευτείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε και οι ειδικοί θα σας ενημερώσουν πια λαχανικά είναι και τα πιο «εύκολα» για να ευδοκιμήσουν σε ένα μικρό μποστάνι στο μπαλκόνι σας.

Τέλος, μην ξεχνάτε πως η περίοδος του καλοκαιριού είναι ιδανική για να αφήσετε τα παιδιά να βαρεθούν.

Για την ακρίβεια, το 1930 ο φιλόσοφος Μπέρτραντ Ράσελ, αφιέρωσε ένα ολόκληρο κεφάλαιο από το βιβλίο του «Η κατάκτηση της ευτυχίας», στη δυνητική αξία της πλήξης γράφοντας: «Ένα παιδί αναπτύσσεται καλύτερα όταν, όπως ένα νεαρό φυτό, μένει ανενόχλητο στο έδαφος».

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ