Life in Athens

GOOD STUFF // Θωμάς Kολούσης

Ο Θωμάς έρχεται από τη Θεσσαλονίκη και είναι πτυχιούχος Φιλολογίας

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 302
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
6318-14581.jpg

Ο Θωμάς έρχεται από τη Θεσσαλονίκη και είναι πτυχιούχος Φιλολογίας. Ασχολείται εδώ και 12 χρόνια με το skate και έχει στο ενεργητικό του σημαντικές παρουσίες εδώ και στο εξωτερικό. Όσο χαμηλών τόνων είναι σαν άτομο, τόση ενέργεια διαθέτει πάνω στο skate του. Αν και έχει διακριθεί σε πολλά contests ποτέ δεν θα τον ακούσεις να μιλάει για τον εαυτό του και τα κόλπα που κάνει. Πρόσφατα, στο φετινό “7 ply” που έγινε στην Τεχνόπολη, ήταν ο νικητής στην κατηγορία Best trick στο double set. Εκτέλεσε με πολύ ηρεμία ένα τέλειο hard flip revert, που άφησε άφωνους αυτούς που τον παρακολουθούσαν. Με την ευκαιρία της διάκρισής του και λίγο πριν ξαναφύγει για τον Βορρά, του ζητήσαμε να απαντήσει στις ερωτήσεις μας. 

Γνωρίζουμε ότι δεν σου αρέσουν οι διαγωνισμοί, πες μας πώς αποφάσισες να συμμετάσχεις στο Βest trick του 7Ply; Πράγματι δεν μου αρέσουν καθόλου οι διαγωνισμοί, διότι η παρουσία πολλών ανθρώπων δρα ανασταλτικά για εμένα στο skate. Δεν ξέρω πώς αποφάσισα να πάρω μέρος στο best trick, απλά ήμουν εκεί, στην αρχή έλεγα ότι θα συμμετάσχω, μετά δεν ήμουν τόσο σίγουρος αν πραγματικά ήθελα. Οι φίλοι όμως με παρέσυραν να πάρω μέρος και ξαφνικά άκουσα το όνομά μου καθώς έκανα skate στο flat. 

Πες μας λίγα λόγια για το part σου στο “Borred Time” video, πόσο δύσκολο ήταν να έχεις το τελευταίο part του βίντεο,ενώ δεν ζεις στην Αθήνα; Το video part ολοκληρώθηκε σε ενάμιση χρόνο, φιλμάροντας σε διάφορες πόλεις της χώρας και στο εξωτερικό, και σε γενικές γραμμές είμαι αρκετά ικανοποιημένος εφόσον επιλέχθηκα από τους ανθρώπους που δημιούργησαν και επιμελήθηκαν το video. Η δυσκολία που υπήρχε ήταν ότι επειδή δεν είχα κάποιον να με φιλμάρει καθημερινά, δεν μπορούσα να πραγματοποιήσω όλα τα πράγματα που είχα στο μυαλό μου.

Ποια η συμβουλή σου προς τους μικρότερους skaters στο θέμα τον σπουδών; Η άποψή μου είναι ότι ο συνδυασμός σπουδών και skate είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εφικτός. Μπορείς να απολαμβάνεις το skate σου σχεδόν καθημερινά χωρίς να έχεις αυξημένες υποχρεώσεις. Η συμβουλή μου στους μικρότερους είναι να ακολουθήσουν την οδό των σπουδών, αν πραγματικά το επιθυμούν, γιατί θα τους ωφελήσει και στο skate αλλά και στη ζωή τους γενικά.

Πώς νιώθεις πού είσαι μέλος της νέας ελληνικής εταιρείας Goodbie skateboards; Νιώθω αρκετά ικανοποιημένος από την Goodbie. Το κλίμα που επικρατεί ανάμεσά μας είναι πολύ χαλαρό, χωρίς πιέσεις και εντάσεις, και υπάρχει αρκετή επικοινωνία μεταξύ μας. Τα σανίδια και γενικά όλα τα προϊόντα είναι άριστης ποιότητας και σε καλές τιμές. Επίσης η ανταπόκριση από τον κόσμο είναι πολύ θετική. 

Τι σε ενοχλεί και τι σε ευχαριστεί στην ελληνική skate σκηνή; Η skate σκηνή είναι, ας πούμε, ένα μικρό σχολιαρόπαιδο της μεσαίας τάξης του δημοτικού σχολείου που έχει ακόμα πολλά να μάθει, να γευτεί, να ζήσει. Δεν με ενοχλεί ούτε με ευχαριστεί κάτι, εγώ είμαι με τους ανθρώπους μου που γνωρίζω εδώ και χρόνια, έχουμε ένα πλάνο στο μυαλό προσπαθώντας να κάνουμε το skate μας πάντα φρέσκο και καθαρό, με απόλυτη αξιοπρέπεια. 

ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΝΕΑ

• Ο Πάνος Λούπης είναι το νέο αίμα της Matix clothing. Αλλά δεν μπορούμε να μη γράψουμε ότι και ο μεγαλύτερος αδελφός του, ο Χρήστος Λούπης, έγινε κι αυτός μέλος των εταιρειών Vans shoes, Hurley clothing και 5boro skateboards. Επ’ ευκαιρία να του στείλουμε και τα περαστικά μας για τον πρόσφατο τραυματισμό του. 

Ο μικρός και ταλαντούχος Νότης Αγγελής είναι το νέο αίμα για την DC shoes. Και σ’ αυτόν η στήλη εύχεται γρήγορη ανάρρωση μετά τον τραυματισμό του και τον περιμένουμε να επιστρέψει γρήγορα κοντά μας με το πατίνι του. 

Τον τελευταίο καιρό μαθαίνουνε ότι οι θρυλικές μπλούζες Thrasher έχουν γίνει της μόδας και γι’ αυτό ανάρπαστες. Καλό θα είναι πάντως αυτοί που τη φορούν να ξέρουν και την ιστορία της και όχι να την αγοράζουν μόνο και μόνο επειδή είναι στη μόδα. 

billygee23@yahoo.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ