Life in Athens

Τι θα δεις, τι θα ακούσεις και πού θα αράξεις αυτή την εβδομάδα

Netflix, σινεμά, συναυλίες και φεστιβάλ που θα κάνουν αυτήν την εβδομάδα στην Αθήνα, λίγο καλύτερη

Φίλιππος Κόλλιας
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Netflix, σινεμά, συναυλίες και ό,τι άλλο μπορείς να παρακολουθήσεις αυτή την εβδομάδα στην πόλη

«Winter is here»: Έτσι δεν λέγαμε τα προηγούμενα χρόνια από όταν το Game of Thrones μας λάνσαρε την αγαπημένη ατάκα των «καλοχειμωνάκηδων»; Ε λοιπόν οι πρώτες βροχές ήρθαν, τα προγράμματα των σχολών βγήκαν, ενώ και οι οσκαρικές ταινίες και σειρές ξεκίνησαν ήδη την προβολή τους.

Από το δεύτερο μισό του Οκτώβρη, όλοι ξέρουν ότι ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά στην πόλη και εμείς κάθε βδομάδα σου έχουμε τις προτάσεις για να ζήσεις όπως ακριβώς θες! Τα events άπεια και οι ημέρες λίγες, οπότε ξεκίνα να σημειώνεις. Ε καλά όχι κυριολεκτικά άπειρα. Κυριολεκτικά άπειρα είναι μόνο τα data του WIND ONE. Αλλά εσύ ξεκίνα να γράφεις!

Για αρχή τσέκαρε τα κινηματογραφικά νέα από το Netflix και όχι μόνο

El Camino: A Breaking Bad Movie
Αν δεν πρόλαβες να δεις την ταινία για όσα ακολούθησαν τα γεγονότα στο τέλος του Breaking Bad, μην χάσεις την ευκαιρία. Ο Τζέσι Πινκμαν επιστρέφει και μας διηγείται όλα όσα ακολούθησαν μετά την συγκλονιστική του διάσωση και τον θάνατο του πρώην συνεργάτη του, όταν και ήταν ο Νο1 καταζητούμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Βινς Γκίλιγκαν έχει όλες τις απαντήσεις μέσα στην τρίωρη παραγωγή του.

«Το Ξέπλυμα»
Η υπέροχη Μέριλ Στριπ έρχεται στο Netflix στις 18 Οκτωβρίου για να υποδυθεί μια χήρα που ερευνά ασφαλιστικές απάτες ξεσκεπάζει δύο δικηγόρους στον Παναμά που εκμεταλλεύονται το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η σκηνοθεσία ανήκει στον Στίβεν Σόντερμπεργκ και εσύ μέσα σε όλα αυτά τα υπέροχα μπορείς να το δεις και περισσότερες φορές, δωρεάν. 

«Terminator: dark fate»
Και μπλοκμπάστερ έχει το μενού. Το «Terminator: dark fate» έρχεται στις 24 Οκτωβρίου και το τρέιλερ μιλάει από μόνο του. Δράση, δράση και άλλη δράση μας περιμένουν στους κινηματογράφους από την Πέμπτη και οι λάτρεις του Σβαρτζενέγκερ ήδη έχουν αρχίσει να στέλνουν μηνύματα σε φίλους και συγγενείς για να κλείσουν τα εισιτήριά τους.

Αντίστροφη Μέτρηση
Αν υπήρχε μία εφαρμογή που θα σου έλεγε πότε θα πεθάνεις… θα την κατέβαζες; Όταν μια νοσοκόμα κατεβάζει μια εφαρμογή στο κινητό της που ισχυρίζεται πως μπορεί να προβλέψει πότε θα πεθάνει ένας άνθρωπος, η εφαρμογή της την προειδοποιεί πως της απομένουν μονάχα τρεις μέρες ακόμα. Καθώς ο χρόνος κυλάει και ο θάνατος πλησιάζει, πρέπει να βρει ένα τρόπο να σώσει την ζωή της πριν να είναι πολύ αργά. Η πρωταγωνίστρια της σειράς «You» σε ένα θρίλερ άνευ προηγουμένου. Από την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου η ταινία έρχεται στις αίθουσες και η… αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει.

Τι ακούμε όμως;

Don Letts στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 21:00 ο αγαπημένος DJ και κινηματογραφιστής έρχεται στο ΚΠΙΣΝ για να ξεκινήσει τη σειρά μουσικών συναντήσεων SNFCC Sessions με τον πάντα πολυδιάστατο τρόπο του. Αν θες να βγάλεις τα πιο εναλλακτικά κυριακάτικα story, σου εγγυόμαστε ότι με τα άπειρα data του WIND ONE δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Και για τα πιο πρωτότυπα φεστιβάλ εδώ!

1o Athens Craft Festival
Το πρώτο φεστιβάλ στην Ελλάδα αποκλειστικά αφιερωμένο στη χειροποίητη μπίρα γίνεται από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου στο Κτήριο 56 του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και περιλαμβάνει περισσότερες από 150 φρέσκες, χειροποίητες και μικρής παραγωγής μπίρες. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν 34 μικροζυθοποιίες από δέκα χώρες (Βουλγαρία, Γαλλία, Δανία, Ισπανία, Κροατία, Ουγγαρία, Σερβία, Σουηδία, Τσεχία και φυσικά Ελλάδα), που θα παρουσιάσουν τις σπάνιες μπίρες τους, πολλές εκ των οποίων εκτός αγοράς, πρωτοεμφανιζόμενες ή φτιαγμένες αποκλειστικά για το φεστιβάλ. Δες το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ και απόλαυσε την μπίρα όπως δεν την ξαναείχες συναντήσει. Είμαστε σίγουροι ότι μόλις δεις την φάση, θα αρχίσεις τα τηλέφωνα για να φέρεις τους φίλους σου, όσο πιο γρήγορα. 

Θέατρο: H πρόταση της εβδομάδας

«Masterclass» στο Θέατρο Χορν
Η συγκλονιστική Μαρία Ναυπλιώτου στο ρόλο της Μαρίας Κάλλας παρουσιάζει υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου την μεγάλη ντίβα μέσα στις ατέλειες και τους φόβους της. Η παράσταση που πέρσι γνώρισε τα απανωτά sold outs έχει ήδη ξεκινήσει από τις 9 Οκτωβρίου στο θέατρο Δημήτρης Χόρν. Ωστόσο αυτό δεν θα έπρεπε απαραίτητα να σε αγχώνει αφού χάρη στο WIND ONE μπορείς να απολαύσεις απεριόριστα data και άρα να κλείσεις τα εισιτήριά σου από το κινητό για ευκολία και κυρίως αμεσότητα.

Εσείς τι λέτε; Θα κάτσετε σπίτι;