Life in Athens

Το καλύτερο σημείο στην Αθήνα για να απολαύσεις την αυγουστιάτικη πανσέληνο

Με μουσική στο Μουσείο της Ακρόπολης

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
altinay-dinc-llueltl5mk4-unsplash.jpg
© Altınay Dinç/ Unsplash

Το Μουσείο της Ακρόπολης ανοίγει τις πόρτες του για μια ξεχωριστή βραδιά με φόντο την αυγουστιάτικη πανσέληνο.

Η αλήθεια είναι ότι τον Αύγουστο η Αθήνα είναι πιο όμορφη. Έχει τον κόσμο που μπορεί να αντέξει, έχει ήσυχα (!!!) βράδια και μπορείς να απολαύσεις κάθε στιγμή σαν να βρισκόσουν σε νησί. Όπως την αυγουστιάτικη πανσέληνο ας πούμε.

Υπάρχει πιο μυσταγωγικό και ρομαντικό μέρος για να την απολαύσεις από την Ακρόπολη; Ναι, το Μουσείο της Ακρόπολης που ανοίγει τις πόρτες του τη νύχτα της 15ης Αυγούστου για μια μουσική βραδιά υπό το φως της πανσέληνου.

Οι εξαιρετικοί νέοι τραγουδιστές Ειρήνη Τουμπάκη, Ανδρέας Λάφης, Μαρία Αναματερού και Σωτήρης Καρυστινός και η ορχήστρα τους θα ερμηνεύσουν πολυαγαπημένα τραγούδια για το φεγγάρι και όχι μόνο (Μακεδόνας, Μαχαιρίτσας, Νταλάρας, Αλεξίου, Σαββόπουλος, κ.ά.) στην γραφική αυλή του Μουσείου.

acropolis_museum_3k4a3336_photographedbygiorgosvitsaropoulos.jpg
© Giorgos Vitsaropoulos

Οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα -με ελεύθερη είσοδο από τις 8 το βράδυ, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τις μόνιμες συλλογές αλλά και την φωτογραφική έκθεση «Σμίλη και Μνήμη. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης».

Μια καλή ιδέα είναι φυσικά να δειπνήσεις στο εστιατόριο του δευτέρου ορόφου που θα λειτουργεί τις ίδιες ώρες ή να χαλαρώσεις στο καφέ του ισογείου. (Τηλεφωνικές κρατήσεις στο 210 9000915).

hristo-sahatchiev-vzebxk-fsx8-unsplash.jpg
© Hristo Sahatchiev/ Unsplash

Την ίδια μέρα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στις παρουσιάσεις της αρχαιολογικής ανασκαφής με τίτλο «Περπατώντας στην αρχαία γειτονιά του Μουσείου Ακρόπολης» ως εξής:

Αγγλικά: 12 μεσημ. & 5 μ.μ.
Ελληνικά: 1 μ.μ. & 7 μ.μ.
Διάρκεια: 45 λεπτά
Συμμετοχή: Εγγραφές γίνονται τις ημέρες των παρουσιάσεων στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου.
Έως 20 επισκέπτες ανά παρουσίαση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Κόστος συμμετοχής: Εισιτηρίο γενικής εισόδου €10.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ