Life in Athens

Adrenaline Athens: Κάνε extreme sports στην αυγουστιάτικη Αθήνα

Πώς να ανέβουν τα επίπεδα της αδρεναλίνης σου στην πόλη, τον πιο καλοκαιρινό μήνα

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
ΤΕΥΧΟΣ 712
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
dsc_2410kentriki.jpg
© Θανάσης Καρατζάς

Τα extreme sports που μπορείς να κάνεις στην αυγουστιάτικη Αθήνα για να ανέβουν τα επίπεδα της αδρεναλίνης σου και να γεμίσεις τις μπαταρίες

Οι περισσότεροι από εσάς που ξεμείνατε 15αύγουστο στην Αθήνα πιστεύετε ότι οι επιλογές στην πόλη είναι λίγο-πολύ περιορισμένες και κοινότυπες. Για ακόμη μία φορά θα δείτε τα «Φθηνά τσιγάρα» σε κάποιο θερινό σινεμά, θα ακούσετε για κάποιον που τάχα ξάπλωσε στη μέση της άδειας Πανεπιστημίου και θα χαζεύετε με ύφος οσιομάρτυρα τις φωτογραφίες από τα νησιά στα σόσιαλ των υπολοίπων. Ή μήπως όχι; Fix Gear,Windsurf, motocross, ελεύθερη πτώση... Τα extreme sports είναι εδώ για να ανεβάσουν τα επίπεδα της αδρεναλίνης στην άδεια πόλη! Ιδού τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν...

dsc_2546mesa.jpg
© Θανάσης Καρατζάς

Να τσουλήσεις στον Λυκαβηττό με longboard
Η βόλτα με longboard στην άδεια Αθήνα είναι η αγαπημένη συνήθεια των απανταχού skaters της πόλης. Αν θες, βάλε επιγονατίδες και προστατευτικό κράνος και ακολούθησε αυτούς τους τρελαμένους τύπους που μαζεύονται στον Λυκαβηττό και τσουλάνε όλοι μαζί στις κατηφόρες του λόφου.

Ποδήλατο χωρίς φρένα
Για να κάνεις πιο εκρηκτική τη συνηθισμένη ποδηλατάδα σου στην Αθήνα μπορείς να δοκιμάσεις ένα fix gear, ή αλλιώς φιξάκι. Πρόκειται για ποδήλατο «άφρενο» και «μονοτάχυτο». Για χαλαρή βόλτα πέρασέ το από την Αρεοπαγίτου και τα στενά της Πλάκας αλλά για να το «τελικιάσεις» στην Παραλιακή!

img_0139mesa.jpg
© Θανάσης Καρατζάς

Κατάδυση στη λίμνη της Βουλιαγμένης
Λέγεται ότι στην υπόγεια σήραγγα που βρίσκεται στο σπήλαιο της λίμνης πριν μερικές δεκαετίες εξαφανίστηκαν 8 δύτες που, σύμφωνα με τον θρύλο, τους παγίδευσε η νεράιδα που κατοικεί στο εσωτερικό της. Παρ’ όλα αυτά εξειδικευμένες ομάδες κατάδυσης είναι εκεί για να σου βάλουν στολή, μάσκα και βατραχοπέδιλα και να εξερευνήσετε με ασφάλεια τα μυστικά του βυθού της.

rc807071mesa.jpg
© Θανάσης Καρατζάς

Άλματα με μηχανές
Στην Πάρνηθα, τον Υμηττό και την Πεντέλη μπορείς να μάθεις να κάνεις άλματα και κόλπα με μηχανές με τους πιο έμπειρους riders της Ελλάδας, απολαμβάνοντας παράλληλα τη φύση της Αττικής. Αν, μάλιστα, ακολουθήσεις τις οδηγίες των εκπαιδευτών θα κολλήσεις για τα καλά με το motocross και, γιατί όχι, ίσως συμμετάσχεις κι εσύ σε αγώνες!

Θαλάσσια σπορ στα νότια προάστια
Όταν φυσάει, οι σερφάδες της πόλης φορτώνουν τις σανίδες τους και σπεύδουν στις παραλίες των Νοτίων Προαστίων. Βουλιαγμένη, Βάρκιζα, Ανάβυσσος και Άλιμος διαθέτουν οργανωμένες ομάδες που ειδικεύονται στο windsurf, kitesurf, wakeboard και floyboard φέρνοντας την Καλιφόρνια πιο κοντά στην Αθήνα!  

img_4256mesa.jpg
© Θανάσης Καρατζάς

Μάχη με τα χρώματα
Γι’ αυτούς που ο ανταγωνισμός κυλάει στις φλέβες τους, στην Αθήνα υπάρχουν δεκάδες οργανωμένα κέντρα χρωματοσφαίρισης (paintball), που χαρίζουν την εμπειρία ενός πολύχρωμου πόλεμου άνευ προηγουμένων που θα γεμίσει τις μπαταρίες σας για τον Σεπτέμβρη που έπεται. Οπλίζεσαι με μπογιά, διαλέγεις ομάδα και ο πιο αιμοβόρος κερδίζει!

Βουτιά στο κενό
Και μόνο που ακούς τη φράση «ελεύθερη πτώση» η αδρεναλίνη αρχίζει να αυξάνεται. Πόσες φορές άλλωστε έχεις ονειρευτεί ότι μπορείς να πετάξεις; Αυτή είναι η ευκαιρία σου, καθώς λίγο έξω από την Αθήνα λειτουργούν σχολές εκπαίδευσης χάρη στις οποίες θα απολαύσεις μια «πτήση» στον αττικό ουρανό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ