- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
To TEDxPanteionUniversity έρχεται και φέτος στο Μουσείο Μπενάκη
Αυτόν τον Μάιο οι φοιτητές του Παντείου παρουσιάζουν το «The Age of Smupid»
Στο Μουσείο Μπενάκη θα φιλοξενηθεί και φέτος το TEDxPanteionUniversity με το event «The Age of Smupid»
Το TEDxPanteionUniversity επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, για να παρουσιάσει το τέταρτο κατά σειρά main event του με τίτλο «The Age of Smupid», το Σάββατο 11 Μαΐου 2019. Διατηρώντας τον κοινωνικό του χαρακτήρα, το φετινό event στοχεύει στην ανάδειξη της θέσης του σύγχρονου ανθρώπου, ο οποίος δεν έχει υπάρξει πιο έξυπνος και ταυτόχρονα πιο «χαζός» από ποτέ. Βάσει αυτής της σκέψης προκύπτει και το φετινό θέμα «The Age of Smupid», με τις λέξεις smart και stupid να συνυφαίνονται για την δημιουργία ενός νέου, πιο σύνθετου όρου.
Ο όρος αυτός θα αποτελέσει την αφετηρία για μία σειρά ομιλιών και performances από καταξιωμένους ανθρώπους, που εκλαμβάνοντάς τον ο καθένας ξεχωριστά από τη δική του οπτική και προσεγγίζοντας τον σύμφωνα με τον δικό του χαρακτήρα και τις ιδιαίτερες εμπειρίες του, έχουν ως στόχο να εμπνεύσουν, αλλά και να προβληματίσουν το κοινό.
Το event απευθύνεται σε κοινό της τάξεως των 600 ατόμων και καθώς το TEDxPanteionUniversity αποτελεί το μόνο TEDx στην Ελλάδα με κοινωνικό προσανατολισμό, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, γίνεται προσπάθεια για την εξασφάλιση πλήρους προσβασιμότητας και παρέχεται δωρεάν είσοδος με ηλεκτρονική κράτηση εισιτηρίου. Για μία ακόμη χρονιά, αντί αντιτίμου προσφέρεται βοήθεια σε κάποιον κοινωφελή οργανισμό ή κάποια κοινωνική δράση.
Σε συνέχεια της μέχρι τώρα φιλοσοφίας και βασισμένη στο σλόγκαν του TED «Ideas worth spreading», η φετινή ομάδα του TEDxPanteionUniversity εγκαινιάζει την καμπάνια Making Ideas Happen, η οποία συνοδεύεται από μια σειρά κοινωνικών δράσεων, τόσο για την αντιμετώπιση θεμάτων που μαστίζουν την κοινωνία, όσο για την ποιοτική αναβάθμισή της.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 6 έως 12 ετών από τον ΟΠΑΝΔΑ σε πέντε Κέντρα Μάθησης
Το νέο ραντεβού για το πάρτι της ΑTHENS VOICE και του VOICE RADIO στο Ploes Floating Venue στο Παλαιό Φάληρο
Τα θετικά και τα αρνητικά της πρωτεύουσας
Κάτι μου προκαλούν τα πεθαμένα σινεμά, ένα σφίξιμο παράξενο και βαθύ
Παραδόθηκε το έργο που σχεδίασε η Ελευθερία Ντεκώ
Ένα διαφορετικό πρωινό με την ενέργεια της Protergia, καφέ από τον Jacobs, μουσική, δώρα πολύ καλή διάθεση
Στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων η εκδήλωση για τις βιώσιμες μετακινήσεις - Ελεύθερη είσοδος
Μετά από δύο άγονους διαγωνισμούς
Ορίζοντας ολοκλήρωσης το 2029
Oι ηλεκτρικοί «κυνηγοί» θα καθαρίζουν και γκράφιτι
Όλες οι πληροφορίες για τη διοργάνωση του Δήμου Αθηναίων και της Πρωτοβουλίας Αθήνα21
Περισσότεροι από 25.000 χρήστες την έχουν ήδη «κατεβάσει»
Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου Αθηναίων για τις δημοτικές υποδομές φόρτισης
Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, στην Ακαδημίας 78, υποδέχεται το κοινό από τις 18:30, με μια βραδιά αφιερωμένη στο παιχνίδι, την παρέα και τη διασκέδαση.
Ένα παγκάκι που αλλάζει την οπτική που βλέπουμε την πόλη
Ένας κόσμος κρυμμένος πίσω από τις προσόψεις των παλιών σπιτιών, εκεί όπου κινούνταν οι οικιακές εργάτριες και αποτυπωνόταν ο κοινωνικός διαχωρισμός μιας άλλης εποχής
Ραντεβού την 1η Οκτωβρίου, από τις 09:00 έως τις 11:00. Καφές στο χέρι, live μουσική και ενέργεια στο φουλ.
Η πρωτεύουσα αποκτά τη δική της ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης φορτιστών
Η καθημερινή ζωή της παλιάς Αθήνας μέσα από τους πλανόδιους επαγγελματίες, τις φωνές, τα επαγγέλματα και τις μικρές ιστορίες των δρόμων της
Δύο παλάμες ενωμένες ενάντια στη σφαγή του χρόνου. Να τι άλλο απέμεινε. Και είναι αρκετό.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.