- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πώς ο Χρήστος Τύμπας φρεσκάρει τους δρόμους με τα «γράμματά» του
Χρειαζόμαστε νέους «λετεράδες» σαν αυτόν
Δεν γνωρίζω σε προσωπικό επίπεδο των Χρήστο, ο λόγος που επικοινώνησα μαζί του μέσω instagram ήταν ο απόλυτος ψυχαναγκασμός που παρατήρησα στην δουλειά του, παρατηρώντας την από κοντά ή μέσω διαδικτύου.
Η «ασθένειά» του μέρα με τη μέρα χειροτέρευε, πόσο χάρηκα που ένα νέο μυαλό αγάπα το Lettering ανιχνεύοντας την ιστορία του προς όλα τα επίπεδα, για εμένα προσωπικά ο μικρός ακολούθησε ένα από τα πιο δύσκολα κεφάλαια που είναι το Hand Lettering.
Η θετικότητά του όταν επικοινώνησα μαζί του έδειχνε παιδεία και αγάπη για αυτό που κάνει, στοιχεία που σημαίνουν πολλά για το μέλλον. Χρειαζόμαστε νέους «λετεράδες» που να φρεσκάρουν την αθηναϊκή σκηνή για την Τέχνη του Δρόμου.
Δείτε τη δουλειά του και διαβάστε όσα μας είπε ο ίδιος:
«Ονομάζομαι Χρήστος Τύμπας, στο χώρο του graffiti και του lettering γνωστός ως Sner One. Η ενασχόλησή μου με τα μολύβια και τα χρώματα ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού τα λευκά χαρτιά μου τράβηξαν το ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα τους πολύωρους πειραματισμούς και τη δημιουργία ενός δικού μου κόσμου μέσα σε αυτά. Σε ηλικία δεκατριών ετών, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο σε έναν πανελλήνιο διαγωνισμό σκίτσου ωθούμαι να ασχοληθώ με το αντικείμενο ακόμη πιο εντατικά ξεκινώντας μαθήματα ελευθέρου σχεδίου. Παράλληλα – σαν έφηβος και εγώ – κολλάω το μικρόβιο του graffiti επηρεασμένος από τη hip hop μουσική και αρχίζω τους (παράνομους και νόμιμους) πειραματισμούς σε τοίχους και μεγαλύτερες επιφάνειες. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον μου τράβηξαν από τότε τα γράμματα. Άρχισα να μελετώ τη δομή τους και το σχέδιο τους και στη συνέχεια να προσπαθώ να σχεδιάσω δικά μου ιδιαίτερα και διαφορετικά γράμματα. Με την πολλή δουλειά έφτασα σε ένα αρκετά ικανοποιητικό για τον εαυτό μου επίπεδο και πλέον προσπαθώ να μαθαίνω και να συνεχίσω να εξελίσσομαι τόσο στην τέχνη όσο και στον τομέα του graffiti και του hand lettering παράγοντας πρωτότυπες και ιδιαίτερες δουλειές».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένας street-οδηγός για να βρεις καλό καφέ, ενδφιαφέρουσες γκαλερί, νόστιμο φαγητό και μικρά μπαρ ανοιχτά μέχρι το πρωί. Τι μας είπε η Νεφέλη Γεωργιάδου – DJ στη Στέπα
Στην Πλατεία Βικτωρίας, είναι από μόνο του μια μικρή επανάσταση
Διαγωνισμοί cosplay, manga, 65 workshops και 150+ δημιουργοί σε ένα διήμερο αφιερωμένο στην Ιαπωνία
Μετά από 37 χρόνια αναμονής, ξεκίνησαν οι εργασίες - Ανάπλαση 7,5 στρεμμάτων και σύνδεση με τον ΗΣΑΠ
Τι συμβαίνει σήμερα και τι πρέπει να αλλάξει
«Ανήκω στην έβδομη γενιά της οικογένειάς μου που ασχολείται με τα χαλιά. Σκέψου ότι το πατρικό όνομα της μητέρας μου σημαίνει «χαλιτζής».
Στο ύψος της Βασιλίσσης Όλγας
Στο ύψος της Βασιλίσσης Όλγας
Χαρταετοί, μουσική και πλήθος κόσμου στα Κούλουμα του Δήμου Αθηναίων
Από τον Φιλοπάππου μέχρι το Περιστέρι, η Αθήνα γιορτάζει τα Κούλουμα
Ραντεβού στο Σύνταγμα για το μεγάλο καρναβάλι και παραδοσιακά Κούλουμα στου Φιλοπάππου - Όλο το πρόγραμμα
Χάρης Δούκας: «Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς το πρόγραμμα φυτεύσεων για τη νέα χρονιά»
Το τελευταίο πάρτι της σεζόν θα γραφτεί με techno και breakbeats, ιδρώτα κι αγάπη
Ραντεβού στο Rock n Roll Athens
Ένα διήμερο γεμάτο χρώμα, μουσική και εορταστική διάθεση από τον Δήμο Αθηναίων
Είναι μόδα ή η ανάγκη των ανθρώπων να βρουν τις ισορροπίες τους ανάμεσα στην τεχνολογία και τη φύση;
Valentine's kisses, μουσική και δώρα από τη Maybelline New York
Τι ισχύει για τις κοπές δέντρων, τα επιστημονικά κριτήρια, τη διαδικασία έγκρισης και την υποχρεωτική αντικατάσταση πρασίνου.
Ready > Steady > Κυψέλη: Μια ομάδα φοιτητών αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών θέλει να μεταμορφώσει τη γειτονιά. Μάθαμε πώς.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.